Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Zabava

  Air bag contest

  Notranji BMX park v kompleksu BPT Občina Tržič I Trg svobode 18, 4290 Tržič I 04 5971 556 I informacije@trzic.si I

  Dogodek se zaradi slabe napovedi seli v notranje prostore BPT Tržič

  Tekmovanje AIRBAG CONTEST ZLATEGA ČEVLJA bo zelo posebno in atraktivno zaradi tekmovalnega formata ter združitve tekmovalcev iz sveta prostega sloga z BMX in gorskimi kolesi. Tekmovanje bo potekalo v parih, vsak par bosta tvorila BMX in gorski kolesar, o napredovanju in kvaliteti trikov pa bosta odločala priznana sodnika. Igor Vukadinović – Poki je mednarodno priznan sodnik, ki je sodil tudi na olimpijskih igrah v Tokiu, Marko Južnič pa je domačin in pionir slovenskega BMX-a.

  Tržič se je z BMX Parkom Tržič znašel v središču scene prostega sloga, tam trenirajo in se za največja tekmovanja pripravljajo najboljši kolesarji te discipline, seveda tudi Jaka Remec, 10. z lanskega evropskega prvenstva. BMX klub Tržič dobro sodeluje z občino Tržič in prireditev AIRBAG CONTEST ZLATEGA ČEVLJA je samo še en delček v mozaiku promocije tega športa ter popestritve ponudbe kraja, ki je kot nalašč za aktivne turiste.

  Prikazani triki bodo več kot atraktivni, saj bodo lahko tekmovalci zelo drzni. Za razliko od običajnih tekmovanj bodo tokrat skakali na posebno napihljivo blazino (t. i. airbag), ki se uporablja v prvi vrsti za treniranje, seveda pa je njihova glavna prednost majhna možnost poškodbe pri padcu. Sproščeno druženje in dobra volja pa je že tako ali tako vedno prisoten element na tovrstnih tekmovanjih, ker se tekmovalci kljub rivalstvu spodbujajo in pomagajo drug drugemu premikati meje.

  Prireditev se bo začela z jutranjim druženjem v BMX Parku Tržič, zaključila pa s koncertom v novi prireditveni dvorani kompleksa BPT.

  koncert, Zabava

  Koncerti: Andrej Šifrer, Beer Belly Band, Fridayz band

  Večnamenski objekt v kompleksu BPT Občina Tržič I Trg svobode 18, 4290 Tržič I 04 5971 556 I informacije@trzic.si I

  Andrej Šifrer že več kot 50 let ustvarja v slovenskem glasbenem prostoru, na katerem je pustil neizbrisljiv pečat. Generacije smo odraščale ob pesmih, kot so Gorska roža, Za prijatelje, Vse manj je dobrih gostiln…  Njegovi teksti v sebi nosijo iskrenost, s katero se lahko poistoveti vsak izmed nas, medtem, ko nas ritmi zapeljejo v plesne korake. Za tematsko piko na i bosta poskrbela Beer Belly Band z irsko tradicionalno glasbo in Fridayz Band z Markom Stankovičem, finalistom v oddaji Slovenija ima talent. Kot po navadi bo za žejo in lakoto poskrbela restavracija Firb'c okn.  Vse našteto je več kot zadosten razlog, da si zagotoviš vstopnice v predprodaji v TPIC Tržič po 5 € za študente, dijake, ter upokojence, po 8 € za ostale in na dan dogodka za vse po 10€ pred vhodom na prireditveni prostor. Poslovimo se od čudovitega poletja, kot se to spodobi, z unikatnim koncertom v amfiteatru Gorenjske plaže.

   
  Izleti, pohodi

  Soška pot - od Trente do Bovca

  CheraHiking | +386 31 375 122 (Primož Štamcar) | cherahiking@gmail.com

  Vabljeni na hojo, v naravo, kopanje in druženje ob bistri reki Soči. Soška pot vodi obiskovalce Triglavskega narodnega parka ob Soči od njenega izvira proti Bovcu. Povezuje steze in mirne, manj znane dele doline Trente ter Soče, stran od ceste in hrupa. Soča je smaragdna nit poti ter ponuja ogled vseh znanih in manj znanih naravnih vrednot in kulturne dediščine v dolini. Posebna zanimivost so slikovite brvi, po katerih večkrat prečkamo reko.

  ostalo

  Dan odprtih vrat Lešanske planine

  Lešanska planina Medgeneracijsko društvo Bloški prstki I Velike Bloke 1385 Bloke I bloski.prstki@gmail.com I 031 809 734, 041 358 082 I

  Od 1. do 29. avgusta bodo na Lešanski planini Dnevi odprtih vrat.  Izvajali bodo promocijo planine in planšarskega življenja, skrbi za naravo in življenje z manj odpadki, kot se je odvijal na tej planini nekdaj, prenos znanja med generacijami, skrb za medgeneracijsko solidarnost. Na prireditvah bodo izvajali aktivnosti: pripovedovanje zgodb, zbiranje etnološkega gradiva, ogledi pastirske koče in planine, degustacije hrane in pijače, prikaz predelave mleka in sirarjenja, prodaja domačih pridelkov in izdelkov, pastirske igre, uvajanje tretinjekov in podobno.

  Razstave

  razstava: Voda, vir življenja v umetniški govorici

  Galerija Atrij Tržiški muzej in KUD načeta paletaI Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

   vabljeni na ogled skupinske razstave članov KUD Načeta paleta z naslovom VODA, vir življenja v umetniški govorici. Razstavo si lahko ogledate od ponedeljka do petka od 8. do 18., ter ob sobotah in nedeljahod 10. do 16. ure.

  Razstave

  Razstava: Ana Zavadlav; Pod rdečim klobukom-medved, čriček in zmerjavca

  Galerija Paviljon Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I
  Galerija Paviljon je zaživela pravljično življenje z junaki ilustracij Ane Zavadlav. Otroci in starši se navdušujemo nad njimi v otroških slikanicah in revijah Ciciban in Cicido, stroka pa je njeno delo nagradila z dvema Levstikovima nagradama in plaketo Hinka Smrekarja. Vabljeni na obisk v pravljično galerijo!
  Pri razstavi s posojo gradiva prijazno sodeluje založba Mladinska knjiga.

  Vabljeni na ogled razstave od torka do petka med 10. in 12. ter med 16. in 18. uro, ob sobotah pa od 10. do 12. ure.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...