Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • ostalo

  Domoznanski večer: Bili so ansambli

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4 I 4290 Tržič Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si in JSKD OI Tržič

  V torek, 1. oktobra, ob 19. uri vas Knjižnica dr. Toneta Pretnarja in JSKD območna izpostava Tržič vabita na domoznanski večer iz cikla Gor pa dol po pvac z naslovom Bili so ansambli (glasbeniki).

  Bogati glasbeni zgodovini Tržiča so svoj pečat dale tudi instrumentalno-vokalne zasedbe, ki so zaznamovale vsaka svoj čas. Obujali bodo spomine z glasbenimi ustvarjalci in njihovimi bližnjimi ter predstavili zbrano fotografsko in zvočno gradivo o asnamblih, ki so bogatili tržiške prireditve in plesišča od konca druge svetovne vojne do sedemdesetih let 20. stoletja.

  Z vami bodo Irena Ješe (Lenčar), Franci Šarabon, Edi Perko, Tone Remškar ter moderatorja Nejc Perko in Boris Kuburič.

  Vabljeni!

  Kultura, Razstave, Za otroke

  Razstava: Marjan Manček - Ilustracije in razstava starih igrač

  Galerija Paviljon Tržič | Predilniška cesta 10 | 4290 Tržič Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Na ogled bodo dela Marjana Mančka, ki se je med velikane slovenske ilustracije zapisal s knjigami Peter Klepec, Pedenjped, Peter Nos je vsemu kos, Mojca Pokrajculja, Kozlovska sodba v Višnji gori in več kot 200 drugimi. Je eden redkih, ki ustvarja avtorske slikanice, poleg teh tudi stripe. Likovno je zasnoval nekaj lutkovnih predstav in se ukvarjal s filmsko animacijo.

  Ob razstavi ilustracij bo bogata razstava starih igrač našega edinega otroškega muzeja – Brloga Hermana Lisjaka iz Muzeja novejše zgodovine Celje.

  Galerija Paviljon NOB je odprta:
  Torek-petek 10.00–12.00, 16.00–18.00
  Sobota 10.00–12.00

  Razstava bo na ogled do 26. 10. 2019.

  Razstave

  Razstava ob 10. obletnici delovanja Kulturnega društva tržiških likovnikov

  Dom Petra Uzarja I Ročevnica 58 I 4290 Tržič Kulturno društvo tržiških likovnikov | francka.globocnik@gmail.com
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...