Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Izobraževanje, predavanje

  Digitalno = realno = normalno

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Po ocenah svetovnih tehnoloških analitikov bo virtualna in obogatena resničnost v bližnji prihodnosti predstavljala to, kar trenutno pomeni spletna stran za podjetja. Na celodnevnem dogodku Digitalno = realno = normalno v organizaciji Knjižnice dr. Toneta Pretnarja, s podporo Občine Tržič in sodelujočimi vrhunskimi vodilnimi podjetji na tem področju, boste lahko vzpostavili povezavo z njimi in ostalo javnostjo, ki deluje v smeri razvoja te tehnologije.

  Prikazano bo, kako virtualna (VR), obogatena (AR) in mešana resničnost (MixR) podjetjem omogočajo razvoj produktov in idej, predstavitve in promocijo. Dogodek bo predstavil aktualno VR/AR sceno, osvetlil nekatera pomembna vprašanja o prihodnosti in izzivih uporabe VR/AR tehnologij v Sloveniji in v svetu, pokazal primere dobrih praks, digitalne transformacije in prenosna VR/AR idej v podjetništvo in industrijo, prikazal možnosti sodelovanja. Z nami bodo največji strokovnjaki s področja virtualne in obogatene resničnosti v Sloveniji: 505VR, Art Rebel 9, Creative Solutions, Ctrl Alt, Laboratorij Tehnološki Park, Marko Cafnik, Multiversum, SIMmedia.

  Izobraževanje, predavanje

  Individualno svetovanje: Spot točka

  Ljudska univerza Tržič Ljudska univerza Tržič I Šolska ulica 2, 4290 Tržič I Telefon: (04) 592 55 50

  Ljudska univerza Tržič vas vabi na individualno svetovanje z naslovom Spot točka, ki bo v sredo, 9. oktobra 2019, od 14. do 17. ure.

  ostalo, Zabava

  Srečanje članov Društva upokojencev Tržič, starih 85 in več let

  Restavracija Raj Društvo upokojencev Tržič | Trg svobode 18, 4290 Tržič | 04 596 11 65

  Društvo upokojencev Tržič vabi svoje člane, ki so stari 85 ali več let na srečanje, ki bo v sredo, 9. oktobra ob 16. uri v Restavraciji Raj.

  Zdravje, Zdravje, šport in rekreacija

  Bono HIIT vadba za moške

  Dvorana tržiških olimpijcev Bono Sport | 040 57 22 99 | info@bono-sport.si

  Vabljeni na Bono HIIT vadbo za moške, ki bo vsako sredo, ob 18.30 uri v Dvorani tržiških olimpijcev.

  Prva ura je za nove člane brezplačna. Informacije na telefonski številki 040 572 299 in info@bono-sport.si.

  Izobraževanje, predavanje

  Predavanje: Izzivi in prihodnosti virtualne ter obogatene resničnosti

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja | Balos 4 | 4290 Tržič Knjižnica dr. Toneta Pretnarja | 04 592 38 83 | www.knjiznica-trzic.si | siktrz@trz.sik.si

  Celodnevni dogodek DIGITALNO = REALNO = NORMALNO bo s predavanjem Izzivi in prihodnost virtualne ter obogatene resničnosti zaključil dr. Jože Guna.
  Dr. Jože Guna je asistent in raziskovalec v Laboratoriju za multimedijo na Fakulteti za elektrotehniko UL, Katedra za informacijske in komunikacijske tehnologije. Je strokovnjak za področja internetnih tehnologij, multimedije in IPTV sistemov ter interneta stvari. Poseben poudarek daje raziskavam na področju uporabniške izkušnje, interakcije človek-stroj ter novim tehnologijam za navidezno in obogateno resničnost. Prepričan je, da ima poklic inženirja multimedije prihodnost, saj združuje inženirske, komunikacijske in kreativne kompetence.

  Zdravje, Zdravje, šport in rekreacija

  Bono Step interval za ženske

  Dvorana tržiških olimpijcev Bono Sport | 040 57 22 99 | info@bono-sport.si

  Vabljeni na Bono Step interval vadbo za ženske, ki bo vsako sredo, ob 19.30 uri v Dvorani tržiških olimpijcev.

  Prva ura je za nove člane brezplačna. Informacije na telefonski številki 040 572 299 in info@bono-sport.si.

  Kultura, Razstave, Za otroke

  Razstava: Marjan Manček - Ilustracije in razstava starih igrač

  Galerija Paviljon Tržič | Predilniška cesta 10 | 4290 Tržič Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Na ogled bodo dela Marjana Mančka, ki se je med velikane slovenske ilustracije zapisal s knjigami Peter Klepec, Pedenjped, Peter Nos je vsemu kos, Mojca Pokrajculja, Kozlovska sodba v Višnji gori in več kot 200 drugimi. Je eden redkih, ki ustvarja avtorske slikanice, poleg teh tudi stripe. Likovno je zasnoval nekaj lutkovnih predstav in se ukvarjal s filmsko animacijo.

  Ob razstavi ilustracij bo bogata razstava starih igrač našega edinega otroškega muzeja – Brloga Hermana Lisjaka iz Muzeja novejše zgodovine Celje.

  Galerija Paviljon NOB je odprta:
  Torek-petek 10.00–12.00, 16.00–18.00
  Sobota 10.00–12.00

  Razstava bo na ogled do 26. 10. 2019.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...