Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Izleti, pohodi, Zabava

  20. MERČUNOV DAN

  Dom pod Storžičem I Grahovše 31, 4290 Tržič Društvo diabetikov Tržič | 040 283 492

  MERČUNOV DAN je letos spet malce drugačen, zato so naslednja navodila zelo pomembna.

  Pohoda sta letos dva. Najzahtevnejši je MERČUNOV POHOD do spominske ploščice in se začne že ob 7.00.
  Rekreativni pohod pa bo potekal po Podljubleji s pričetkom ob 9.00. Po pohodih se vsi udeleženci zberemo v kampu Podljubelj, kjer sledi kosilo.

  Vse pohodnike opozarjamo na:
  - primerno obutev, obleko, pohodne palice in ostalo opremo
  - zdravila in dokumente
  - predvsem veliko mero optimizma in dobre volje.

  Slabo vreme nas ne bo oviralo.

  Tvaka, basnga, maj'r in krave grejo u planine

  Lešanska planina - Dobrča (KO Leše 851) Medgeneracijsko društvo Bloški prstki | Špela Bohinjec Modic | 031 809 734 | bloski.prstki@gmail.com

  Namen prireditev je prenašanje tradicije, prikazovanje načina življenja, ki izginja in prenos znanja iz generacije na generacijo. Zadnja leta je bila ponudba Lešanske planine močno okrnjena, zadnje leto pa na planini sploh ni bilo več pastirja.
  Širši namen je s promocijo in dejavnostjo društva planino ponovno oživiti, pomagati pastirju pri izvajanju njegove naloge ter s tem spodbuditi, da bo planina postala bolj priljubljena in bo Agrarna skupnost v prihodnjih letih lažje dobila ustreznega pastirja, ki bo planino vodil v smeri razvoja in tradicije in bo spet delovala kot nekoč.
  Z znanjem in izkušnjami želi društvo pripraviti nastavke za projekte, ki jih bo možno prijaviti na razpise za financiranje s strani evropskih sredstev.

  Za vsa vprašanja in informacije so vam na voljo na FB Lešanska Dobrča, FB Bloski prstki ali na e mail: bloski.prstki@gmail.com.

  Zdravje, šport in rekreacija

  Športni dan na igrišču Pod kostanjčki

  Športno igrišče Pod kostanjčki I Žiganja vas 94, 4294 Križe Krajevna skupnost Sebenje I Sebenje 43, 4294 Križe I ks.sebenje@gmail.com

  V soboto, 19. 6. 2021, se bosta ob 15. uri na igrišču Pod kostanjčki igrala nogomet in košarka.

  Vabljeni, da se prireditve udeležite kot igralci ali kot navijači.

  Kultura, Zabava

  Od lipe do lipe - Kurnikov večer z recitalom in glasbo

  Dom krajanov Kovor I Glavna cesta 24, 4290 Tržič Krajevno društvo Kruh Križe I bohincs@siol.net I 041 861 427 I www.kdkruh.si I Pod Slemenom 16, 4294 Križe

  Ob dnevu državnosti vas KD Kruh Križe in krajevne skupnosti vabijo na prireditev Od lipe do lipe za 30 let - Kurnikov večer. 

  Gledališki ansambel KD Kruh Križe je pripravil izbor zabavnejših pesmi tržiškega ljudskega pesnika Vojteha Kurnika, nastopila pa bo tudi mlada pevska zasedba iz Loma - Katarince z zborovodkinjo Janjo Meglič.

  Vstopnine na dogodek ni!

  Poletna muzejska noč

  Tržiški muzej I Muzejska ulica 11, 4290 Tržič Tržiški muzej | trziski.muzej@guest.arnes.si | www.trziski-muzej.si | 04 531 55 00

  V soboto, 19. junija vabljeni v Tržiški muzej na posebno doživetje naših razstav!
  Ob 21.30 bomo ugasnili luči, obiskovalci pa si boste lahko razstave ogledali z baterijsko svetilko (prinesite jo s seboj). Spoznali boste stara praznovanja kresne noči.
  Na muzejskem vrtu bomo predvajali film Kresnik ob 21:45, 22:30 in 23:30. Napovednik: https://youtu.be/5ZpiV0QVqMg 
  Vstop je brezplačen. Dodatne informacije: 04 53 15 500, trziski.muzej@guest.arnes.si 

  Izleti, pohodi

  Planinski pohod na Stol

  iz Križev Planinsko društvo Križe I Pod Slemenom 11, 4294 Križe I info@pd-krize.si

  Stol je z višino 2236 m najvišji vrh Karavank. Z vrha, ki ima vpisno skrinjico in žig se nam tako odpre lep razgled na Julijske Alpe, zahodne Karavanke, Visoke in Nizke Ture, osrednje Karavanke, Kamniško Savinjske Alpe in na del Gorenjske.

  Kultura, Razstave

  Rojstni dan v Hermanovem brlogu Muzeja novejše zgodovine

  Galerija Paviljon NOB I Predilniška 12 I Tržič Tržiški muzej I trziski.muzej@guest.arnes.si I www.trziski-muzej.si I 04 531 55 00

  Od četrtka, 10. junija 2021 dalje vljudno vabljeni na ogled razstave Rojstni dan v Hermanovem brlogu Muzeja novejše zgodovine Celje v Galerijo Paviljon NOB.

  Razstava predstavlja praznovanje rojstnega dne kot sodobnega globalnega pojava, ki vseeno ohranja določene prvine posamezne kulture, kjer se odvija. Spoznali boste posebnosti praznovanj v državah po svetu in pri nas.

  Osrednji element razstave bo »interaktivna torta«, v katero boste lahko celo vstopili! Razstava je namenjena otrokom in družinam, veseli pa bomo tudi drugih radovednežev, ki bodo prestopil prag galerije.

  Razstava bo na ogled do 10. 7. 2021.

  Galerija Paviljon NOB, Predilniška 12, Tržič

  Odpiralni čas:

  Torek–petek 10.00–12.00, 16.00–18.00

  Sobota 10.00–12.00

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...