Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Kultura, Razstave

  Razstava ob trideseti obletnici osamosvojitve Slovenije

  Galerija Atrij I Trg svobode 18, 4290 Tržič Tržiški muzej I trziski.muzej@guest.arnes.si I www.trziski-muzej.si I 04 531 55 00

  Razstava se sprehodi skozi nekaj manj kot 150 let naše zgodovine. Vodi nas od prve jasno izražene ideje o združitvi Slovencev v pomladi narodov leta 1848, preko prvič jasno zapisane misli o samostojni Sloveniji leta 1941 in razvoja osamosvojitvene misli med slovenskimi izseljenci, vse do osemdesetih let prejšnjega stoletja, ko je misel na samostojnost dobila krila tudi v matični domovini.

  Razstavo si lahko ogledate od 24.06.2021 dalje v galeriji Atrij.

  Sejmi, trgovina

  KTŠ izmenjevalnica oblačil

  Atrij občine Tržič I Trg svobode 18, 4290 Tržič Klub tržiških študentov KTŠ I ktstrzic@gmail.com

  Klub tržiških študentov v mesecu juniju organizira izmenjevalnico oblačil v atriju Občine Tržič.

  V okviru zbiralne akcije bodo v času uradnih ur zbirali rabljena, vendar čista in lepo ohranjena oblačila ter obutev. Toliko kot prineseš, toliko 26.6. lahko odneseš.

   

  KDAJ? Sobota, 26.6. od 11. do 15. ure

  KJE? Atrij občine Tržič

  KDO? Vsi!

  Vabljeni vsi, ki bi radi našli nekaj novega zase in na ta način prispevali k zmanjšanju nakupovanja novih, pogosto redko nošenih oblačil.

  Kultura

  Gorski literarni nokturno - Rime z gora 2021

  Dom pod Storžičem I Grahovše 31, 4290 Tržič Društvo slovenskih pisateljev I Tomšičeva 12, SI-1000 Ljubljana I 01 25 14 144 I www.drustvopisateljev.si
  Izleti, pohodi

  Planinski pohod na Petruvo (Osilnica)

  iz Križev Planinsko društvo Križe I Pod Slemenom 11, 4294 Križe I info@pd-krize.si

  Odhod bo z Avtobusne postaje Kočevje ob 7.00, nato po Kalanovi poti do Koče pri Jelenovem studencu. Po krajšem postanku bomo pot nadaljevali mimo Ledene jame do Lovskega doma v Kočah. Tu je predvidna malica iz nahrbtnika in možnost nakupa pijače. Pohod bomo nadaljevali čez Kočevsko reko, prečili jezero, se povzpeli na Rečki pild in odšli do kmetije Jurjevič v Ravnah. Tudi tu je postanek in možnost prehrane (odojek in jagenjček). Od tu bomo pot nadaljevali do Dragarjev na Šajbnik in se spustili v Bezgovico, kjer je obvezen počitek. Ostane nam še spust do Osilnice.

  Lahka označena pot s precej postanki, vendar pohod traja cel dan. Najvišji vzpon je na začetku do Koče pri Jelenovem studencu

  Tvaka, basnga, maj'r in krave grejo u planine

  Lešanska planina - Dobrča (KO Leše 851) Medgeneracijsko društvo Bloški prstki | Špela Bohinjec Modic | 031 809 734 | bloski.prstki@gmail.com

  Namen prireditev je prenašanje tradicije, prikazovanje načina življenja, ki izginja in prenos znanja iz generacije na generacijo. Zadnja leta je bila ponudba Lešanske planine močno okrnjena, zadnje leto pa na planini sploh ni bilo več pastirja.
  Širši namen je s promocijo in dejavnostjo društva planino ponovno oživiti, pomagati pastirju pri izvajanju njegove naloge ter s tem spodbuditi, da bo planina postala bolj priljubljena in bo Agrarna skupnost v prihodnjih letih lažje dobila ustreznega pastirja, ki bo planino vodil v smeri razvoja in tradicije in bo spet delovala kot nekoč.
  Z znanjem in izkušnjami želi društvo pripraviti nastavke za projekte, ki jih bo možno prijaviti na razpise za financiranje s strani evropskih sredstev.

  Za vsa vprašanja in informacije so vam na voljo na FB Lešanska Dobrča, FB Bloski prstki ali na e mail: bloski.prstki@gmail.com.

  Kultura, Razstave

  Rojstni dan v Hermanovem brlogu Muzeja novejše zgodovine

  Galerija Paviljon NOB I Predilniška 12 I Tržič Tržiški muzej I trziski.muzej@guest.arnes.si I www.trziski-muzej.si I 04 531 55 00

  Od četrtka, 10. junija 2021 dalje vljudno vabljeni na ogled razstave Rojstni dan v Hermanovem brlogu Muzeja novejše zgodovine Celje v Galerijo Paviljon NOB.

  Razstava predstavlja praznovanje rojstnega dne kot sodobnega globalnega pojava, ki vseeno ohranja določene prvine posamezne kulture, kjer se odvija. Spoznali boste posebnosti praznovanj v državah po svetu in pri nas.

  Osrednji element razstave bo »interaktivna torta«, v katero boste lahko celo vstopili! Razstava je namenjena otrokom in družinam, veseli pa bomo tudi drugih radovednežev, ki bodo prestopil prag galerije.

  Razstava bo na ogled do 10. 7. 2021.

  Galerija Paviljon NOB, Predilniška 12, Tržič

  Odpiralni čas:

  Torek–petek 10.00–12.00, 16.00–18.00

  Sobota 10.00–12.00

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...