Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Kultura

  16. Vikend (gledališkega) smeha: Komet prihaja

  Kulturni dom Križe Kulturno društvo Kruh Križe I Pod Slemenom 16, 4294 Križe I 041 204 952 I

  Za zaključek vikenda smeha bodo poskrbeli člani Kulturnega društva Dob s komedijo Komet prihaja.

  Zgodba govori o premožnem poslovnežu, ki si je, glede na svojo poslovno žilico, omislil turistično kmetijo z 
   nudenjem zdravstvenih nasvetov po Kneipovem Domačem zdravniku. Tako so zdravja željni prijatelji uživali na svežem zraku in lepoti narave. Ker pa se je odrekel svojega sina, so na njegovo premoženje in denar računali njegovi
  daljni sorodniki. Njihove namere pa jim je, kot strela z jasnega, prekrižala novica o....

   

  Izvedbo prireditev bodo prilagodili aktualnim javnozdravstvenim razmeram in navodilom NIJZ. Priporočamo
  vnaprejšnjo rezervacijo vstopnic na tel.: 041-204-952 (David). Vstopnina za posamezno predstavo je 5 evrov.

  Pri vstopu v kulturno dvorano si nadenite zaščitno masko, razkužite roke in pazite na ustrezno varnostno razdaljo dodrugih obiskovalcev. Predložiti morate ustrezno potrdilo o izpolnjevanju pogojev PCT.

  Na planincah luštno je

  Lešanska planina - Dobrča (KO Leše 851) Medgeneracijsko društvo Bloški prstki | Špela Bohinjec Modic | 031 809 734 | bloski.prstki@gmail.com

  Namen prireditev je prenašanje tradicije, prikazovanje načina življenja, ki izginja in prenos znanja iz generacije na generacijo. Zadnja leta je bila ponudba Lešanske planine močno okrnjena, zadnje leto pa na planini sploh ni bilo več pastirja.
  Širši namen je s promocijo in dejavnostjo društva, planino ponovno oživiti, pomagati pastirju pri izvajanju njegove naloge ter s tem spodbuditi, da bo planina postala bolj priljubljena in bo Agrarna skupnost v prihodnjih letih lažje dobila ustreznega pastirja, ki bo planino vodil v smeri razvoja in tradicije in bo spet delovala kot nekoč.
  Z znanjem in izkušnjami želi društvo pripraviti nastavke za projekte, ki jih bo možno prijaviti na razpise za financirane s strani evropskih sredstev.

  Za vsa vprašanja in informacije so vam na voljo na FB Lešanska Dobrča, FB Bloski prstki ali na e mail: bloski.prstki@gmail.com.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...