Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Kultura, Za otroke

  16. Vikend (gledališkega) smeha; Pravljica o carju Sultanu

  Kulturni dom Križe Kulturno društvo Kruh Križe I Pod Slemenom 16, 4294 Križe I 041 204 952 I

  V soboto si boste v okviru Vikenda smeha lahko ogledali predstavo, o carju Sultanu v izvedbi Kulturnega društva Kropa. Predstava je namenjena tudi otrokom.

  Pravljica pripoveduje o vladarju, carju Saltanu, ki si izbere za ženo in mater svojega sina Gvidona najbolj iskreno med tremi vrstnicami. Nevoščljivost ostalih dveh deklet in tašče Babaruhe pa sproži zlo. Tako z zvijačo poskrbijo, da mlado mater in dečka zaprejo v sod in poženejo na odprto morje in prepustijo negotovi
  usodi.....

  Izvedbo prireditev bodo prilagodili aktualnim javnozdravstvenim razmeram in navodilom NIJZ. Priporočamo
  vnaprejšnjo rezervacijo vstopnic na tel.: 041-204-952 (David). Vstopnina za posamezno predstavo je 5 evrov.

  Pri vstopu v kulturno dvorano si nadenite zaščitno masko, razkužite roke in pazite na ustrezno varnostno razdaljo dodrugih obiskovalcev. Predložiti morate ustrezno potrdilo o izpolnjevanju pogojev PCT.

  koncert, Zabava

  Koncert na Gorenjski plaži

  Amfiteater Gorenjska plaža I Cesta Ste Marie aux Mines 11, 4290 Tržič Občina Tržič I 04 5971 536 I informacije@trzic.si

  Kingston, Rok 'n' Band in Like The Rolling Stones bodo popestrili večer v soboto, 28. avgusta, od 21. pa vse do 2. ure zjutraj. Letos smo za popoln večer dodali še nekaj tržiških gostincev. Vstopnico po 8€ za študente, dijake in upokojence po 5€ dobite v TPIC Tržič. Na dan dogodka boš zanjo odštel 10€. Velika verjetnost je, da bo tudi še na dan dogodka za udeležence prireditev veljal pogoj PCT, zato vas prosimo, da si zagotovite ustrezna potrdila že pred vhodom na prizorišče.

   

  Obiskovalcem bo na lokaciji dogodka omogočeno samoplačniško hitro testiranje.

  Na planincah luštno je

  Lešanska planina - Dobrča (KO Leše 851) Medgeneracijsko društvo Bloški prstki | Špela Bohinjec Modic | 031 809 734 | bloski.prstki@gmail.com

  Namen prireditev je prenašanje tradicije, prikazovanje načina življenja, ki izginja in prenos znanja iz generacije na generacijo. Zadnja leta je bila ponudba Lešanske planine močno okrnjena, zadnje leto pa na planini sploh ni bilo več pastirja.
  Širši namen je s promocijo in dejavnostjo društva, planino ponovno oživiti, pomagati pastirju pri izvajanju njegove naloge ter s tem spodbuditi, da bo planina postala bolj priljubljena in bo Agrarna skupnost v prihodnjih letih lažje dobila ustreznega pastirja, ki bo planino vodil v smeri razvoja in tradicije in bo spet delovala kot nekoč.
  Z znanjem in izkušnjami želi društvo pripraviti nastavke za projekte, ki jih bo možno prijaviti na razpise za financirane s strani evropskih sredstev.

  Za vsa vprašanja in informacije so vam na voljo na FB Lešanska Dobrča, FB Bloski prstki ali na e mail: bloski.prstki@gmail.com.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...