Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • ostalo

  10. EX TEMPORE TRŽIČ 2021

  Kulturni center Tržič I Cankarjeva cesta 5, 4290 Tržič Kulturno društvo tržiških likovnikov I Šolska ulica 2, 4290 Tržič I trziskamalarija@gmail.com

  Dogodek bo potekal med 9. in 17. uro v Kulturnem centru Tržič.

  Vabijo vas v prijeten in slikovit ambient, kjer bo vsak na sebi lasten način poskušal upodobiti posebnosti našega mesta -  mesta Tržič in okolice. Letošnja tema bodo skriti kotički mesta Tržič, poudarek pa na pogledu na posamezne dele Tržiča, navdihujoči trenutki in vse kar pripomore duši.

  Prijave sprejemamo do vključno torka, 22. junija 2021, po e- pošti na naslov francka.globocnik@gmail.com  ali na telefon 040 955 733.

  Vse dodatne informacije, tudi o dvigu slikarskega platna, dobite na telefon: Francka Globočnik 040 955733.

  Kultura, Razstave

  Razstava ob trideseti obletnici osamosvojitve Slovenije

  Galerija Atrij I Trg svobode 18, 4290 Tržič Tržiški muzej I trziski.muzej@guest.arnes.si I www.trziski-muzej.si I 04 531 55 00

  Razstava se sprehodi skozi nekaj manj kot 150 let naše zgodovine. Vodi nas od prve jasno izražene ideje o združitvi Slovencev v pomladi narodov leta 1848, preko prvič jasno zapisane misli o samostojni Sloveniji leta 1941 in razvoja osamosvojitvene misli med slovenskimi izseljenci, vse do osemdesetih let prejšnjega stoletja, ko je misel na samostojnost dobila krila tudi v matični domovini.

  Razstavo si lahko ogledate od 24.06.2021 dalje v galeriji Atrij.

  koncert, Kultura

  koncert: Zvoki Slovenije

  Tržič.tv I www.po-trzic.si Kulturno društvo Pihalni orkester Tržič I Cankarjeva cesta 5, 4290 Tržič I e-pošta: info@po-trzic.si I gsm: +386 51 269 342

  Koncert bo predvajan na programu Tržič.tv in na spletni strani www.po-trzic.si.

  Ob lanskem začetku zgodbe s koronavirusom si je redkokateri godbenik predstavljal, da bo situacija privedla do skoraj enoletne prekinitve ustaljenih urnikov vaj in nastopov. Po začetnem šoku so godbeniki in godbenice strnili vrste ter v javnem življenju Tržiča ostali prisotni v obliki tradicionalnih prvomajskih (mini) budnic, ob novem letu pa je glasba namesto športne dvorane napolnila dnevne sobe zveste publike. Pomlad je z vidika spoštovanja epidemioloških ukrepov do muzikantov bolj prijazna, zato so se ob ponovnem pričetku vaj odločili, da tokrat koncert posnamejo v živo na prostem. Kdo od godbenikov bo na inštrument igral skozi odprtino v maski, s katerim filtrom bo prekrit odmevnik tube in kam bo odvečni kondenz iz svojih inštrumentov odlivalo članstvo Pihalnega orkestra Tržič si boste na Tržič TV ter spletni in Facebook strani Pihalnega orkestra Tržič ogledali v petek, 25. 6. 2021 ob 20. uri. Orkester vas bo, kot se za praznik spodobi in kot smo iz preteklega leta (ne)vajeni, z zabavnim programom slovenske glasbe popeljal izven tržiške občine na izlet po naših statističnih regijah. V upanju na čimprejšnje snidenje v živo prisrčno vabljeni k ogledu koncerta!

  Od lipe do lipe - Kurnikov večer z recitalom in glasbo

  središče Sebenj Zveza kulturnih organizacij Tržič | Cankarjeva cesta 1a, 4290 Tržič | 031 631 159

  Ob dnevu državnosti vas KD Kruh Križe in krajevne skupnosti vabijo na prireditev Od lipe do lipe za 30 let - Kurnikov večer. 

  Gledališki ansambel KD Kruh Križe je pripravil izbor zabavnejših pesmi tržiškega ljudskega pesnika Vojteha Kurnika, nastopila pa bo tudi mlada pevska zasedba iz Loma - Katarince z zborovodkinjo Janjo Meglič.

  Vstopnine na dogodek ni!

  Tvaka, basnga, maj'r in krave grejo u planine

  Lešanska planina - Dobrča (KO Leše 851) Medgeneracijsko društvo Bloški prstki | Špela Bohinjec Modic | 031 809 734 | bloski.prstki@gmail.com

  Namen prireditev je prenašanje tradicije, prikazovanje načina življenja, ki izginja in prenos znanja iz generacije na generacijo. Zadnja leta je bila ponudba Lešanske planine močno okrnjena, zadnje leto pa na planini sploh ni bilo več pastirja.
  Širši namen je s promocijo in dejavnostjo društva planino ponovno oživiti, pomagati pastirju pri izvajanju njegove naloge ter s tem spodbuditi, da bo planina postala bolj priljubljena in bo Agrarna skupnost v prihodnjih letih lažje dobila ustreznega pastirja, ki bo planino vodil v smeri razvoja in tradicije in bo spet delovala kot nekoč.
  Z znanjem in izkušnjami želi društvo pripraviti nastavke za projekte, ki jih bo možno prijaviti na razpise za financiranje s strani evropskih sredstev.

  Za vsa vprašanja in informacije so vam na voljo na FB Lešanska Dobrča, FB Bloski prstki ali na e mail: bloski.prstki@gmail.com.

  Kultura, Razstave

  Rojstni dan v Hermanovem brlogu Muzeja novejše zgodovine

  Galerija Paviljon NOB I Predilniška 12 I Tržič Tržiški muzej I trziski.muzej@guest.arnes.si I www.trziski-muzej.si I 04 531 55 00

  Od četrtka, 10. junija 2021 dalje vljudno vabljeni na ogled razstave Rojstni dan v Hermanovem brlogu Muzeja novejše zgodovine Celje v Galerijo Paviljon NOB.

  Razstava predstavlja praznovanje rojstnega dne kot sodobnega globalnega pojava, ki vseeno ohranja določene prvine posamezne kulture, kjer se odvija. Spoznali boste posebnosti praznovanj v državah po svetu in pri nas.

  Osrednji element razstave bo »interaktivna torta«, v katero boste lahko celo vstopili! Razstava je namenjena otrokom in družinam, veseli pa bomo tudi drugih radovednežev, ki bodo prestopil prag galerije.

  Razstava bo na ogled do 10. 7. 2021.

  Galerija Paviljon NOB, Predilniška 12, Tržič

  Odpiralni čas:

  Torek–petek 10.00–12.00, 16.00–18.00

  Sobota 10.00–12.00

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...