Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Izobraževanje, predavanje

  Izobraževanje za uporabo paketnika

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Izposoja gradiva je v Knjižnici dr. Toneta Pretnarja odslej še enostavnejša. Paketniki, ki vam omogočajo prevzem gradiva kadarkoli, tudi ob nedeljah in praznikih, so enostavni za uporabo. Vsi, ki bi se radi podučili uporabe paketnika, vabljeni v petek, 31. marca ob 17. uri v Knjižnico dr. Toneta Pretnarja.

  Za otroke

  DETEKTIVSKI VEČER V KNJIŽNICI

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Si star/-a od 8 do 11 let in obožuješ detektivske knjige? Potem si pravi kandidat/-ka za udeležbo na detektivskem večeru v knjižnici, ki bo v petek, 31. od 18. ure dalje! Udeleženci se boste razporedili v dve detektivski agenciji, ki se bosta pomerili v reševanju zagonetnih miselnih ugank in zločinov. Potrebne so predhodne prijave na siktrz@trz.sik.si. Število mest je omejeno. Ob velikem zanimanju bodo dogodek ponovili.

  Razstave

  razstava: Vračanje k tradiciji: Kako so šuštarji dali vuč v vodo

  Galerija Atrij Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Ogledali si boste lahko gregorčke, ki so jih v letošnjem letu izdelali otroci Osnovne šole Bistrica, predmete iz zbirke Tržiškega muzeja in spoznali vsebine, ki ponovno v ospredje Gregorjevega postavljajo dediščino tržiških čevljarjev. 

  Razstava bo na ogled od ponedeljka do petka, od 9. do 17. ure, do 10. 4. 2023.

  Razstave

  Fotografska razstava: Milan Malovrh

  Galerija Paviljon Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Fotografa Milana Malovrha odlikujejo obsežno fotografsko znanje, nenehno eksperimentiranje in iskanje novih izraznih možnosti v fotografiji. Predvsem ga navdušuje gibanje in v zasledovanju možnosti, ujeti ga v fotografski objektiv, je Malovrh razvil izviren sistem hkratnega fotografiranja z dvema aparatoma. Na razstavi bo na ogled sedem serij fotografij, narejenih v omenjeni tehniki, ki zajemajo časovno zamrznjene trenutke gibanja v športnih in naravnih motivih, prostemu očesu nevidnih zaradi neustavljive mimobežnosti trenutka.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...