Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Kultura, Razstave

  Slikarska razstava: Vod an, bad adn, nodi eden, bodi nekdo (Jean Vodaine)

  Galerija Atrij Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Razstava Vladimirja Kavčiča (1921), francoskega umetnika slovenskih korenin, ki se je uveljavil pod umetniškim imenom Jean Vodaine gosti v Galeriji Atrij v Tržiču.

  Ustvarjalec se je ukvarjal s pesnjenjem in prevajanjem, grafiko, tiskanjem in slikanjem. Uporabljal je različne tehnike, zanj najbolj značilen pa je način slikanja s pikami. Razstavo so ob stoletnici rojstva avtorja zasnovali v Tolminskem muzeju, v Galeriji Atrij pa gostuje v okviru sodelovanja med Tolminskim in Tržiškim muzejem. 

  Razstava bo na ogled do 23. 6. 2022.

  Odpiralni čas:
  ponedeljek - petek: 8.00 - 18.00
  sobote, nedelje, prazniki: 10.00 - 16.00

  ostalo, Za otroke

  Poletavci

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja | 04 592 38 83 | www.knjiznica-trzic.si | siktrz@trz.sik.si

  »Pol ure branja na dan prežene dolgčas stran,« je geslo Poletavcev – poletnih bralcev, projekta Mestne knjižnice Ljubljana, h kateremu smo pristopili tudi v naši knjižnici. Namenjen je otrokom med 7. in 12. letom. Počitnice so čas, ko si otroci in starši spočijemo od vsakodnevnih obveznosti, a vseeno povsem izpreči ni pametno. Branje je veščina, ki jo potrebujemo vse življenje. »Če ne bomo brali, nas bo pobralo,« se je zapisalo Tonetu Pavčku. Če otrok med počitnicami ne bere, ima lahko z novim šolskim letom težave, saj se mora ponovno učiti že naučenega.

  Kdo je Poletavec? To je vsak, ki od 10. 6. do 10. 9. 30 dni bere 30 minut na dan. Kaj bere, ni pomembno – pesmi, zgodbe, stripe … po želji. Prebrano vpisuje v zloženko, ki jo dobi v knjižnici. Ko je seznam izpolnjen, ga opremi s svojimi podatki in vrne v knjižnico: osebno, po pošti ali po e-pošti.

  Konec septembra je vsak Poletavec, ki odda izpolnjen seznam, vabljen na zaključno prireditev, na kateri prejme priznanje, majico in sodeluje v žrebu za glavno nagrado.

  Priznanje lahko jeseni v dogovoru z mentorjem uveljavljajo kot eno prebrano knjigo za Bralno značko.

  ostalo, Za otroke

  NajPoletavci

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja | 04 592 38 83 | www.knjiznica-trzic.si | siktrz@trz.sik.si

  Mladi, ki so že prerasli Poletavce in so stari od 13 do 16 let, lahko postanejo NajPoletavci. To storijo tako, da preberejo tri obsežnejše knjige po lastnem izboru in prebrane knjige ter svoje mnenje o njih zabeležijo v spletni obrazec na najpoletavci.si. Ob zaključku projekta bodo povabljeni na zaključno prireditev, na kateri bodo prejeli nagrado.

  Kultura, ostalo, Razstave

  Pregledna likovna razstava: Na/po stopnicah

  Galerija Paviljon Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Tržič | 04 592 46 30 | oi.trzic@jskd.si

  Kulturno društvo tržiških likovnikov vabi na  odprtje  pregledne likovne razstave, od 18. maja do 12. junija v galerijo Paviljon.

  Za otroke

  Prijave na aktivni teden športa

  Tržič Športna zveza Tržič I Cankarjeva cesta 1, 4290 Tržič I sportna.zveza.trzic@t-2.net I 059 01 03 13 in 051/354 064 |

  Šola se počasi bliža koncu in Športna zveza Tržič, kot že vrsto let,  zopet organizira aktivni tedni športa. Letos imajo v času počitnic razpisane tri termine. ( od 27. 6. do 1. 7., od 4. 7. do 8. 7. in od 1. 8. do 5. 8. )

  Aktivni teden športa je namenjen otrokom od 6. do 15. leta starosti. Tekom tedna pa bodo otroci obiskali pustolovski park, šli na planinski pohod, se vozili s supi, plavali in še marsikaj.

  Tudi letos bodo  nudili pestro športno dogajanje v času celotnega tedna.

  Prijave za prva dva termina zbirajo do 20. junija.

   

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...