Pojdi na glavno vsebino

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Kultura, Razstave

  Slikarska razstava: Jean Vodaine

  Galerija Atrij Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Razstava je odprta vsak dan, od ponedeljka do petka, od 8. do 18. ter ob sobotah in nedeljah, od 10. do 16. ure.

  ostalo, Za otroke

  Poletavci

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja | 04 592 38 83 | www.knjiznica-trzic.si | siktrz@trz.sik.si

  »Pol ure branja na dan prežene dolgčas stran,« je geslo Poletavcev – poletnih bralcev, projekta Mestne knjižnice Ljubljana, h kateremu smo pristopili tudi v naši knjižnici. Namenjen je otrokom med 7. in 12. letom. Počitnice so čas, ko si otroci in starši spočijemo od vsakodnevnih obveznosti, a vseeno povsem izpreči ni pametno. Branje je veščina, ki jo potrebujemo vse življenje. »Če ne bomo brali, nas bo pobralo,« se je zapisalo Tonetu Pavčku. Če otrok med počitnicami ne bere, ima lahko z novim šolskim letom težave, saj se mora ponovno učiti že naučenega.

  Kdo je Poletavec? To je vsak, ki od 10. 6. do 10. 9. 30 dni bere 30 minut na dan. Kaj bere, ni pomembno – pesmi, zgodbe, stripe … po želji. Prebrano vpisuje v zloženko, ki jo dobi v knjižnici. Ko je seznam izpolnjen, ga opremi s svojimi podatki in vrne v knjižnico: osebno, po pošti ali po e-pošti.

  Konec septembra je vsak Poletavec, ki odda izpolnjen seznam, vabljen na zaključno prireditev, na kateri prejme priznanje, majico in sodeluje v žrebu za glavno nagrado.

  Priznanje lahko jeseni v dogovoru z mentorjem uveljavljajo kot eno prebrano knjigo za Bralno značko.

  ostalo, Za otroke

  NajPoletavci

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja | 04 592 38 83 | www.knjiznica-trzic.si | siktrz@trz.sik.si

  Mladi, ki so že prerasli Poletavce in so stari od 13 do 16 let, lahko postanejo NajPoletavci. To storijo tako, da preberejo tri obsežnejše knjige po lastnem izboru in prebrane knjige ter svoje mnenje o njih zabeležijo v spletni obrazec na najpoletavci.si. Ob zaključku projekta bodo povabljeni na zaključno prireditev, na kateri bodo prejeli nagrado.

  Kultura, ostalo, Razstave

  Pregledna likovna razstava: Na/po stopnicah

  Galerija Paviljon Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Tržič | 04 592 46 30 | oi.trzic@jskd.si

  Kulturno društvo tržiških likovnikov vabi na  odprtje  pregledne likovne razstave, od 18. maja do 12. junija v galerijo Paviljon.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se