Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Izobraževanje, predavanje

  Medved, volk in ris, čisto od blizu. Predavanje in delavnica z biološkimi materiali

  Razstavno izobraževalno središče Dolina | Dolina 22, Tržič Občina Tržič | informacije@trzic.si | 04 59 71 524, 051 627 057

  Velike zveri v ljudeh zbujajo različne občutke. Zaradi svoje karizmatičnosti, izgleda in velikosti ter vedenja lahko vzbujajo tako občudovanje in zanimanje kot tudi strah. Da bi jih pobližje spoznali in odpravili zmotne predstave, vabimo, da se udeležite dogodka, kjer bomo spoznali aktualnosti s področja velikih zveri, njihovega življenja, vedenja in spremljanja v naravi ter preko različnih bioloških materialov (kožuhi, odlitki stopinj in lobanje) spoznali tudi njihove telesne značilnosti.

  Aktivnosti  za ohranjanje in upravljanje z velikimi zvermi zahtevajo multidisciplinaren pristop, ki zajema usklajevanje mnenj interesnih skupin, ki imajo lahko zelo različna pričakovanja in poglede. Da bi imeli priložnost uvideti le delček tega mozaika, se bomo na koncu preizkusili še v igri vlog.

  Za otroke

  Prijave na aktivni teden športa

  Tržič Športna zveza Tržič I Cankarjeva cesta 1, 4290 Tržič I sportna.zveza.trzic@t-2.net I 059 01 03 13 in 051/354 064 |

  Šola se počasi bliža koncu in Športna zveza Tržič, kot že vrsto let,  zopet organizira aktivni tedni športa. Letos imajo v času počitnic razpisane tri termine. ( od 27. 6. do 1. 7., od 4. 7. do 8. 7. in od 1. 8. do 5. 8. )

  Aktivni teden športa je namenjen otrokom od 6. do 15. leta starosti. Tekom tedna pa bodo otroci obiskali pustolovski park, šli na planinski pohod, se vozili s supi, plavali in še marsikaj.

  Tudi letos bodo  nudili pestro športno dogajanje v času celotnega tedna.

  Prijave za prva dva termina zbirajo do 20. junija.

   

  Kultura, Razstave

  Slikarska razstava: Vod an, bad adn, nodi eden, bodi nekdo (Jean Vodaine)

  Galerija Atrij Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Razstava Vladimirja Kavčiča (1921), francoskega umetnika slovenskih korenin, ki se je uveljavil pod umetniškim imenom Jean Vodaine gosti v Galeriji Atrij v Tržiču.

  Ustvarjalec se je ukvarjal s pesnjenjem in prevajanjem, grafiko, tiskanjem in slikanjem. Uporabljal je različne tehnike, zanj najbolj značilen pa je način slikanja s pikami. Razstavo so ob stoletnici rojstva avtorja zasnovali v Tolminskem muzeju, v Galeriji Atrij pa gostuje v okviru sodelovanja med Tolminskim in Tržiškim muzejem. 

  Razstava bo na ogled do 23. 6. 2022.

  Odpiralni čas:
  ponedeljek - petek: 8.00 - 18.00
  sobote, nedelje, prazniki: 10.00 - 16.00

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...