Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • ostalo

  Sveta maša na Zelenici za pokojne planinske prijatelje

  Zelenica CheraHiking, Vodenje, gorništvo, usposabljanje in svetovanje, Primož Štamcar s.p. | 041 271 695 | cherahiking@gmail.com I

  Tudi letos bo 19. junija ob 12.30,  na Zelenici potekala že tradicionalna sveta maša za vse pokojne planinske prijatelje.

  V kolikor bi se maše radi udeležili, pa  niste več pri močeh za vzpon na Zelenico, za prevoz iz  pokličite Stanka Koblarja: 040 627 808.

  ostalo

  1. Car show: srečanje ljubiteljev predelanih, retro in ekstravagantnih jeklenih konjičkov

  Zunanji prostor prenovljenega večnamenskega objekta BPT Agencija Astrid, Organizacija glasbenih dogodkov | info@astrid.si

  Vabljeni vsi ljubitelji predelanih vozil na 1. Car show agencije Astrid. Pri prenovljeni stavbi tovarne BPT se bodo lastniki vozil potegovali za lepe nagrade obiskovalci pa boste lahko poizkusili srečo na srečelovu. Več informacij o dogodku najdete na spletni strani Agencije Astrid.

  Navigacija pripelje do dnevnega bara Casa Latina (Cesta Ste Marie aux Mines 4), vi pa lahko nadaljujete naravnost, čez Tržiško Bistrico in se pripeljete neposredno na makadamsko parkirišče prizorišča.

  Za otroke

  Prijave na aktivni teden športa

  Tržič Športna zveza Tržič I Cankarjeva cesta 1, 4290 Tržič I sportna.zveza.trzic@t-2.net I 059 01 03 13 in 051/354 064 |

  Šola se počasi bliža koncu in Športna zveza Tržič, kot že vrsto let,  zopet organizira aktivni tedni športa. Letos imajo v času počitnic razpisane tri termine. ( od 27. 6. do 1. 7., od 4. 7. do 8. 7. in od 1. 8. do 5. 8. )

  Aktivni teden športa je namenjen otrokom od 6. do 15. leta starosti. Tekom tedna pa bodo otroci obiskali pustolovski park, šli na planinski pohod, se vozili s supi, plavali in še marsikaj.

  Tudi letos bodo  nudili pestro športno dogajanje v času celotnega tedna.

  Prijave za prva dva termina zbirajo do 20. junija.

   

  Kultura, Razstave

  Slikarska razstava: Vod an, bad adn, nodi eden, bodi nekdo (Jean Vodaine)

  Galerija Atrij Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Razstava Vladimirja Kavčiča (1921), francoskega umetnika slovenskih korenin, ki se je uveljavil pod umetniškim imenom Jean Vodaine gosti v Galeriji Atrij v Tržiču.

  Ustvarjalec se je ukvarjal s pesnjenjem in prevajanjem, grafiko, tiskanjem in slikanjem. Uporabljal je različne tehnike, zanj najbolj značilen pa je način slikanja s pikami. Razstavo so ob stoletnici rojstva avtorja zasnovali v Tolminskem muzeju, v Galeriji Atrij pa gostuje v okviru sodelovanja med Tolminskim in Tržiškim muzejem. 

  Razstava bo na ogled do 23. 6. 2022.

  Odpiralni čas:
  ponedeljek - petek: 8.00 - 18.00
  sobote, nedelje, prazniki: 10.00 - 16.00

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...