Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Kultura, ostalo, Za otroke, Zabava

  Dan odprtih vrat prireditvenega prostora v kompleksu BPT

  Prireditvena dvorana BPT Občina Tržič, BPT d.o.o. in Voje d.o.o. | 04 59 71 524 | informacije@trzic.si

  Se tudi vi sprašujete kako poteka revitalizacija kompleksa nekdanje tovarne BPT, čemu bodo obnovljeni objekti namenjeni in kako je videti nova prireditvena dvorana?  

  V soboto, 11. junija 2022 se nam od 9. ure dalje pridružite na Dnevu odprtih vrat in uradnem odprtju prenovljene prireditvene dvorane BPT. Po uradnem delu, ki bo potekal v prenovljeni dvorani, bo otroke zabavala Pika Nogavička, učenci vseh treh tržiških osnovnih šol pa vas bodo povabili k ogledu razstave na temo nekdanje tovarne BPT. 

  Predstavila se bodo tudi podjetja, ki delujejo v kompleksu ter nekaj društev in drugih ponudnikov z območja Tržiča. 

  ostalo

  Slovesnost ob 77. obletnici osvoboditve taborišča Ljubelj

  taborišče Ljubelj Občina Tržič in Združenje borcev za vrednote NOB I Trg svobode 18, 4290 Tržič I 04 5971 536 I informacije@trzic.si I
  Zabava

  Velika gasilska veselica pod šotorom

  Nogometno igrišče Križe PGD Križe | info@pgd-krize.net

  V soboto vabljeni od 15. ure dalje na Gasilsko tekmovanje v gasilsko športnih disciplinah na nogometno igrišče Križe. Od 20. ure dalje bo Velika gasilska veselica pod šotorom s Petkovo pumpo in Vilijem Resnikom.

  Vstopnine ni !

  koncert, Zabava

  Koncert glasbenih skupin Queen Real Tribute band & BQL

  Prireditvena dvorana v kompleksu BPT Občina Tržič | informacije@trzic.si | 04 59 71 536 | www.visit-trzic.com

  »Ko zapreš oči, je kot, da Freddie pred teboj stoji!«

  Je le eden izmed neštetih presežnih komentarjev, ki opisujejo mednarodno priznani Queen Real Tribute band, ki originalno izvira iz Srbije. Zgrabi priložnost, da vstopiš v časovni stroj in se vrneš v zlato dobo Queenov, ko so iz Freddijevih ust odmevali Bohemian Rhapsody, Don't Stop Me Now, We Will Rock You, Radio Ga Ga in še mnogi drugi večni hiti. Še pred Queeni bo ozračje segreval duo BQL, ki nas s svojo unikatnostjo in prilagodljivostjo kameleona navdušuje v priljubljeni oddajo Znan obraz ima svoj glas. Mlada in malo bolj izkušena srca bodo poskakovala ob beat-ih pesmi, kot so Muza, Heart of gold, Budala, Ko je ni in še mnogih drugih. Vse našteto je več kot zadosten razlog, da se vidimo v soboto, 11. junija, ob 21. uri v novi prireditveni dvorani BPT v Tržiču. Zagotovi si vstopnice v predprodaji v TPIC Tržič po 5 € za študente, dijake, ter upokojence, po 8 € za vse ostale in na dan dogodka po 10€ pred vhodom na prireditveni prostor.

  Kultura, ostalo, Razstave

  Pregledna likovna razstava: Na/po stopnicah

  Galerija Paviljon Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Tržič | 04 592 46 30 | oi.trzic@jskd.si

  Kulturno društvo tržiških likovnikov vabi na  odprtje  pregledne likovne razstave, od 18. maja do 12. junija v galerijo Paviljon.

  Za otroke

  Prijave na aktivni teden športa

  Tržič Športna zveza Tržič I Cankarjeva cesta 1, 4290 Tržič I sportna.zveza.trzic@t-2.net I 059 01 03 13 in 051/354 064 |

  Šola se počasi bliža koncu in Športna zveza Tržič, kot že vrsto let,  zopet organizira aktivni tedni športa. Letos imajo v času počitnic razpisane tri termine. ( od 27. 6. do 1. 7., od 4. 7. do 8. 7. in od 1. 8. do 5. 8. )

  Aktivni teden športa je namenjen otrokom od 6. do 15. leta starosti. Tekom tedna pa bodo otroci obiskali pustolovski park, šli na planinski pohod, se vozili s supi, plavali in še marsikaj.

  Tudi letos bodo  nudili pestro športno dogajanje v času celotnega tedna.

  Prijave za prva dva termina zbirajo do 20. junija.

   

  Kultura, Razstave

  Slikarska razstava: Vod an, bad adn, nodi eden, bodi nekdo (Jean Vodaine)

  Galerija Atrij Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Razstava Vladimirja Kavčiča (1921), francoskega umetnika slovenskih korenin, ki se je uveljavil pod umetniškim imenom Jean Vodaine gosti v Galeriji Atrij v Tržiču.

  Ustvarjalec se je ukvarjal s pesnjenjem in prevajanjem, grafiko, tiskanjem in slikanjem. Uporabljal je različne tehnike, zanj najbolj značilen pa je način slikanja s pikami. Razstavo so ob stoletnici rojstva avtorja zasnovali v Tolminskem muzeju, v Galeriji Atrij pa gostuje v okviru sodelovanja med Tolminskim in Tržiškim muzejem. 

  Razstava bo na ogled do 23. 6. 2022.

  Odpiralni čas:
  ponedeljek - petek: 8.00 - 18.00
  sobote, nedelje, prazniki: 10.00 - 16.00

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...