Pojdi na glavno vsebino

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Izleti, pohodi

  Planinski pohod na Cellon, Italija

  Planinsko društvo Križe / Fani Vreg / 040 246 650

  Odhod ob 5.00 iz Križev in ob 5.20 izpred Mercatorja na Kokrici.

  Opis poti: Z avtobusom se odpeljemo do prelaza Plockenpass oziroma Passo di Monte Croce. Razdelili se bomo v dve skupini. Varianta »A«: po normalni poti proti zahodu, na sedlo Cresta Verde in na vrh Cellona. Varianta »B«: po zelo zahtevni zavarovani plezalni poti Via ferrata Steinberger Weg na Cellon.

  Zahtevnost: Varianta »A«: delno zahtevna tura. Varianta »B«: plezalna pot ̶ izjemno zahtevna planinska tura, vzpon po ferati. Ferata je primerna samo za gornike s primerno psihofizično kondicijo in so vešči uporabljati primerno opremo.

  Čas hoje: Cca. 7 ur; Višinska razlika vzpona 900 m

  Oprema: Varianta »A«:planinska oprema primerna vremenskim razmeram. Osebna izkaznica in planinska izkaznica obvezna. Varianta »B«: čelna svetilka, plezalni pas, samovarovalni komplet, čelada,dodatno vponka in popkovina za počitek v ferati, planinska oprema primerna vremenskim razmeram. Osebni dokument in planinska izkaznica obvezna.

  Prehrana: Hrana in pijača je iz nahrbtnika. Ob poti ni planinskih koč. Okrepčevalnica je samo na prelazu (začetek in konec ture).

  Prispevek: Prostovoljni prispevek: 20 € za člane PD Križe, za ostale udeležence pa 25 €.

  Vodniki: Vodja: Robi Posavec Ludvik Veber, Boštjan Strnad, Ana Gradišar

  Prijave: Prijave sprejema do četrtka, 13. 9. 2018, Fani Vreg, tel. 040 246 650. Morebitne odjave sporočite prav tako do četrtka, v nasprotnem primeru prispevate enako kot udeleženci ture in dokler dolga ne poravnate, ni možna prijava na naslednjo turo. Organizatorji si pridružujejo pravico do spremembe oziroma odpovedi ture. Udeležba na turi je na lastno odgovornost.

  Za otroke

  Planinski izlet za mlade planince: Martuljški slapovi, Brunarica pri Ingotu na Planini Jesenje

  iz Podljubelja Planinsko društvo Tržič | stanko.koblar@gmail.com | 040 627 808 |

  Planinsko društvo Tržič, Mladinski odsek, v soboto, 15. septembra vabi na izlet v Martuljške slapove v Brunarico pri Ingotu. Odhod avtobusa je ob 7. 50 iz Podljubelja

  Za otroke

  OČISTIMO SLOVENIJO

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Knjižnica dr. Toneta Pretnarja | 04 592 38 83 | www.knjiznica-trzic.si | siktrz@trz.sik.si

  Očistimo Slovenijo 2018 je prostovoljska čistilna akcija, ki se ji Tržičani pridružujemo tudi letos. V knjižnici smo pripravili otroško delavnico, na kateri bomo ustvarjali izdelke iz odpadne embalaže. Namesto, da embalažo odvržemo v naravo, lahko iz nje naredimo nov, koristen izdelek, ki nam bo polepšal dom.

  ostalo

  OČISTIMO SLOVENIJO 2018

  Občina Tržič Ekologi brez meja in Občina Tržič
  1. Na dan akcije očistimo čim več divjih odlagališč in Sloveniji omogočimo, da ponovno »zadiha«!
  2. Na vseh ravneh (nacionalno in regionalno) skrbimo za osveščanje o trajnostnem življenju ter še posebej preventivi smetenja.
  3. Aktivno osveščamo o naših 4 ključnih področjih delovanja: zero waste filozofiji, pomenu ponovne uporabe izdelkov in njihovih surovin, preprečevanju smetenja ter borbi proti zavrženi hrani.
  4. Navdušiti vse Slovence, da poslanstvo skrbnega ravnanja do okolja ter odnosa do njega prenašajo med svoje družine, prijatelje, znance, poslovna partnerje itd. ter s svojim zgledom navdihujejo vse generacije, ki jim sledijo!
  Kultura, Razstave

  Razstava Bistrica pri Tržiču v očeh slikarjev

  Dom Petra Uzarja Društvo tržiških likovnikov I 040 955 733 I francka.globocnik@gmail.com

  Kulturno društvo tržiških likovnikov Tržič, se predstavlja z razstavo likovnih del »Bistrica pri Tržiču v očeh slikarjev«, ki bo od 29. julija do 15. septembra 2018, v galerijskih prostorih Doma Petra Uzarja v Bistrici pri Tržiču.

  Razstave

  Razstava: S peto tolkel bom ob tla

  Galerija Atrij Tržiški muzej | trziski.muzej@guest.arnes.si | www.trziski-muzej.si | 04 531 55 00 |

  Vabljeni v Galerijo Atrij Občine Tržič na ogled razstave S peto tolkel bom ob tla in s podnaslovom Obutvena kultura na Slovenskem v interpretacijah folklornih skupin.

  Obutev je za razstavo posodilo več kot dvajset folklornih skupin, društev in posameznikov iz cele Slovenije. Razstavljenih je več kot 70 parov različnih obuval, kakršna so ljudje na Slovenskem nosili od 17. do sredine 20. stoletja, ob tem tudi folklorni kostumi, ki predstavljajo splošnosti in posebnosti nekdanjega oblačenja ljudi na Slovenskem.

  Razstava bo na ogled do 28. 9. 2018, od ponedeljka do petka od 10.00–12.00, 16.00–18.00 in v soboto od 10.00–12.00.

  Vpisi v novo sezono v Plesnem Studiu Špela

  Plesni Studio Špela Plesni Studio Špela | 040 623 535 | info@plesnistudiospela.si | www.plesnistudiospela.si
  Izobraževanje, predavanje

  Nacionalni mesec skupnega branja

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Knjižnica dr. Toneta Pretnarja | 04 592 38 83 | www.knjiznica-trzic.si | siktrz@trz.sik.si
  Kultura

  Razstava ilustracij Vena Dolenca; Moč domišljije

  Galerija Paviljon Tržiški muzej | trziski.muzej@guest.arnes.si | www.trziski-muzej.si | 04 531 55 00 |

  Slikar, ilustrator, pesnik in glasbenik Veno Dolenc nas bo tokrat presenetil z ilustracijami za otroke iz slikanic O skopuhu, ki se je skril v blagajno, Sanje male miške in knjig Visoko v gorah, globoko v vodah in Moč ti je dana. Avtor z mojstrsko risbo upodablja junake iz svoje bogate domišljije, ki ne pozna meja, in z izjemnim občutkom za človeške like poudarja njihove značajske poteze. Njegove ilustracije s pravo mero humorja, ponekod tudi satiričnosti ter hudomušnimi vsebinskimi poudarki prisrčno zabavajo bralce in gledalce vseh generacij.

  Za mlade in najmlajše bodo bibliotekarji Knjižnice dr. Toneta Pretnarja ob razstavi pripravili ure pravljic, ki bodo ob četrtkih, ob 17. uri. Za skupine iz vrtca bodo po predhodnem dogovoru pripovedovali pravljice, ki jih ilustriral Veno Dolenc.

  Razstava bo od torka do petka med 10. in 12. ter 16. in 18., ter ob sobotah med 10. in 12. uro na ogled do 26. 10. 2018.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se