Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Izobraževanje, predavanje

  Predavanje v RIS Dolina: HOMEOPATIJA: Podobno se zdravi s podobnim

  Razstavno - izobraževalno središče Dolina Občina Tržič I 04 5971 536 I informacije@trzic.si

  Občina Tržič vas vabi na predavanje homeopatinje Alenke Andjelić Dolžan, mag. farm., z naslovom HOMEOPATIJA: PODOBNO SE ZDRAVI S PODOBNIM, ki bo v torek, 19. februarja 2019, ob 18. uri,
  v Razstavno-izobraževalnem središču Dolina.

  Predavateljica je 25-letno lekarniško prakso želela nadgraditi in pacientom poleg svetovanja in lajšanja simptomov z zdravili in zelišči ponuditi tudi drugo možnost: da si ustvarijo večjo kakovost življenja, zmanjšajo možnost, da zbolijo,
  si olajšajo potek kroničnih bolezni in začnejo živeti bolj ozaveščeno. Pred 15 leti je uspešno zaključila 4-letno francosko homeopatsko šolo, nekaj let zatem še Mednarodno akademijo za klasično homeopatijo ter postala Bachov cvetni terapevt. Homeopatija je postala vsakdanja spremljevalka tudi v lekarni, redno sodeluje v vebinarjih in izobraževanjih po svetu. Zadnja štiri leta deluje na mestu predsednice homeopatske sekcije pri Slovenskem farmacevtskem društvu, kjer organizirajo tudi mednarodna izobraževanja za strokovno javnost. Na predavanju boste izvedeli, zakaj homeopatska metoda zdravljenja v svetu in tudi v Sloveniji ponovno pridobiva na veljavi, zakaj jo imenujemo holistično, kako poteka homeopatsko zdravljenje in kako se zdravila razlikujejo od zdravil v uradni medicini, pa tudi, kako s homeopatijo lahko pomagamo sebi, živalim in rastlinam.

  Kultura

  Dramatski večer z Alenko Bole Vrabec

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  V torek, 19. februarja,  ob 19. uri vabljeni v knjižico na dramatski večer z naslovom: Rozine in rozinice z Alenko Bole Vrabec.

  Vabljeni na dramatski večer igralcev KUD Radovljica pod režijsko taktirko Alenke BOLE VRABEC, ki je poskrbela tudi za sceno in izbor tekstov, katerih avtor je Andrej Rozman Roza. ROZINE IN ROZINICE, kot je naslov tokratnega večera, bodo poskrbele za smeh od srca, pa tudi premislek.

  Alenka Bole Vrabec je prevajalka, igralka in režiserka. Bila je strokovna sodelavka za gledališko dejavnost in kot mentorica pomagala v številnih krajih na Gorenjskem. V letih 1992−99 je bila direktorica Gledališča Toneta Čufarja na Jesenicah, v Radovljici je ustanovila Linhartov oder, od 1999−2005 je bila direktorica Linhartove dvorane v Radovljici. Bila je tudi predsednica Združenja gledaliških in lutkovnih skupin Gorenjske, selektorica za Festival gorenjskih komedijantov, članica žirije za Linhartovo srečanje in za prireditev Čufarjevi dnevi.

  Nič ne delam, le živim, pa se kar naprej potim, že od tega, da sem buden, sem iz dneva v dan bolj truden. (Stanja, Andrej Rozman Roza)

  Razstave

  Razstava: Karavanke - prostor povezav in razhajanj

  atrij Občine Tržič Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Tržiški muzej vas vabi na ogled gostujoče razstave Gornjesavskega muzeja Jesenice z naslovom Karavanke - prostor povezav in razhajanj.

  Razstava Miha Maleša

  Galerija Paviljon Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Tržiški muzej vas vabi v galerijo Paviljon na otvoritev slikarske razstave Miha Maleša z naslovom: S poti

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...