Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Za otroke

  Beremo s Tačkami pomagačkami

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  TAČKE POMAGAČKE vabijo otroke, stare od 7 do 12 let, ki jim branje predstavlja oviro, da nas pokličejo in se prijavijo, da bodo ob psičkama Luni in Bachu premagovali svoje težave pri branju. Sta nema prijazna poslušalca, ki ne kritizirata zatikanja, napak, nista nestrpna in se ne posmehujeta. Za srečanje z njima je potrebna predhodna prijava (osebno, po telefonu ali preko e-pošte).

  Kultura

  Potopisno predavanje in predstavitev knjige Sama Ruglja

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  V torek,  12. februarja 2019, ob 19. uri vabljeni na potopisno predavanje in predstavitev knjige dr. Sama Ruglja z naslovom Triglavske poti: Hvalnica hoji in potepanju na vrh Slovenije.

  Dr. Samo RUGELJ, urednik, založnik, publicist, avtor in soavtor mnogih knjig, med njimi Delaj, teci, živi in Ultrablues (predstavitev v Knjižnici dr. Toneta Pretnarja 2015), se je skupaj z mladostno prijateljico v sproščenem pohodnem tempu odpravil peš iz Ljubljane na vrh Triglava. Nastale so TRIGLAVSKE POTI: HVALNICA HOJI IN POTEPANJU NA VRH SLOVENIJE – spodbuda razmisleku o blagodejnosti hoje kot osnovnem človekovem gibanju.

  »Ob omembi Triglava se vedno zdrznem. Vedno trznem. Vedno se spomnim, da je čas, da je treba gor. Vedno začutim, da me kliče. Sicer morda sedim v pisarni in gledam ekran, vendar si lahko, kot s kakšnim sofisticiranim računalniškim programom, vizualiziram vso pot do Triglava. Vsak vzpon, vsako dolino, vsak kilometer.« (Samo Rugelj)

  Po Hvalnici hoji bo dodanih nekaj besed še o Rugljevemu literarnem prvencu Resnica ima tvoje oči, o razmisleku in spremembah v življenju. Medtem ko imaš druge načrte, se ti življenje zgodi, je rdeča nit romana.

  Razstave

  Razstava: Karavanke - prostor povezav in razhajanj

  atrij Občine Tržič Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Tržiški muzej vas vabi na ogled gostujoče razstave Gornjesavskega muzeja Jesenice z naslovom Karavanke - prostor povezav in razhajanj.

  Razstava Miha Maleša

  Galerija Paviljon Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Tržiški muzej vas vabi v galerijo Paviljon na otvoritev slikarske razstave Miha Maleša z naslovom: S poti

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...