Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Izleti, pohodi

  Pohod na Ojstrnik (2050m)

  Tržič Planinsko društvo Tržič | stanko.koblar@gmail.com | 040 627 808 | www.planinsko-drustvo-trzic.si

  Planinsko društvo Tržič se v soboto, 2. februarja odpravlja na Ojstrnik, v Karnijskih Alpah.

  Odhod je ob 6. uri iz Bencinske črpalke Petrol, smer Kranj.  Za pohod je potrebna primerna planinska obutev in obleka za zimske razmere, plazovni trojček, gamaše, cepin, dereze, pohodne palice, krplje, očala, lučka (obvezna), rezervna oblačila, veljavna planinska izkaznica, osebni dokument in zdravstvena kartica.

  V kolikor bo vremensKa napoved boljša v soboto, kot v nedeljo, bo pohod prestavljen na soboto.

  Prijave in informacije na telefon 040 627 808 (Stanko Koblar), ali e- pošto: stanko.koblar@gmail.com

   

  Izobraževanje, predavanje, Zdravje, šport in rekreacija

  OSNOVE BALETA ZA ODRASLE Z IRYNO STANKOVIČ

  Balos 4, Tržič Kulturno umetniško društvo Leyli, leyli.orient@gmail.com , oziroma na telefonsko številko: 040865362

  Balet je osnova vsakega plesa. Na prvi pogled nima z orientalskimi plesi popolnoma nič skupnega, vendar ko si pobližje pogledamo razvoj le tega, vidimo da je v trenutku, ko se je začel razvijati kot odrska umetnost, začel v svoje prvine vključevati tudi osnove baleta. Fuzija obojega deluje zelo naravno, balet še dodatno nadgradi plesalkino eleganco in gracioznost gibov ter je ključen za razvoj orientalskega plesa kot odrske umetnosti.    

   

  VSEBINA DELAVNICE: Prvo uro bomo razvijali občutek za prostor, za ritem in se naučili sklop vaj za ogrevanje telesa. Seznanili se bomo z osnovami klasičnega baleta, se naučili osnovnih pozicij, linij in vadili koordinacijo gibanja. Ogrevanju pri drogu bodo sledile vaje v centru za večje premike, daljša gibanja v frazah ter pridobivanje kontrole nad našim telesom. Zaključili bomo z vajami obratov ter ohlajevanjem telesa. Pri izvedbi delavnice nam bo pomagala strokovnjakinja na področju svetovnih folklor in baleta, Iryna Stanković. Iryna je v Kijevu zaključila fakulteto za kulturo in je po poklicu učiteljica tradicionalnih plesov  sveta, orientalskih plesov, baleta ter predavateljica zgodovine plesa. Ima več kot 25 let delovnih izkušenj v poučevanju plesa. Svoje bogate izkušnje in znanje predaja naprej tudi na Akademiji za ples v Ljubljani, kjer je zaposlena kot predavateljica orientalskega plesa, baleta in zgodovine plesa.   

   

  Delavnice se lahko udeleži vsak, ne glede na starost in predznanje.

  Več informacij v priponki.

   

  Lep ustvarjalni pozdrav, 

  KUD Leyli

  Obvezne so prijave na elektronski naslov: leyli.orient@gmail.com , oziroma na telefonsko številko: 040865362.

  Razstave

  Razstava: Karavanke - prostor povezav in razhajanj

  atrij Občine Tržič Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Tržiški muzej vas vabi na ogled gostujoče razstave Gornjesavskega muzeja Jesenice z naslovom Karavanke - prostor povezav in razhajanj.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...