Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Kultura, Za otroke, Zabava

  Območno srečanje otroških gledaliških in lutkovnih skupin

  Kulturni center Tržič JSKD Tržič | 04 592 46 30 | oi.trzic@jskd.si |
  Zdravje, šport in rekreacija

  VPIS V ORIENTALSKE PLESE - ZAČETNA SKUPINA ZA ODRASLE

  Balos 4, Tržič Kulturno umetniško društvo Leyli, leyli.orient@gmail.com , oziroma na telefonsko številko: 040865362
  Kultura

  Literarni večer: s Klariso Jovanovič in Jerico Mrzel

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja vas vabi na Predstavitev pesniške zbirke "Izgnana", Klarise Jovanovič in glasbeni recital Jerice Mrzel, ki bo v torek, 5. februarja ob 19. uri.

  Klarisa Jovanović, rojena Ptujčanka, je mladost preživela v Izoli, 20 let je živela tudi v Tržiču. Od leta 2006 živi in ustvarja v Lendavi. Je profesorica francoščine in primerjalne književnosti, izjemna književna prevajalka, pesnica in pevka. Prevaja iz novogrščine, makedonščine, francoščine, italijanščine, srbščine in hrvaščine. Piše in objavlja predvsem poezijo in kratko prozo. Doslej so izšle tri pesniške zbirke: ZGIBAN PREK MURE (Lepa beseda, 2007, nominirana za najboljši prvenec), KIMONO, NA OTIP (Založba Pivec, 2013) in IZGNANA (KUD Zrakogled, 2018). Kot glasbenica z bogato diskografijo se posveča zlasti reinterpretaciji ljudske pesmi in izvajanju uglasbene poezije, tudi lastnih pesniških besedil. 

  Jerica Mrzel je upokojena gledališka igralka in odlična izvajalka ljudskih pesmi, šansonov in uglasbene poezije. Uglasbila je več avtorskih pesmi, pa tudi pesmi tujih in domačih avtorjev: Kajuh, Župančič, Kosovel, Pavček. Napisala je nekaj zelo uspešnih pesniških tekstov (Moč upanja, Pesem za slepe, Usoda ciganka), izdala več avtorskih kaset in zgoščenk.Z glasbo se je seznanjala med ljudskimi umetniki in jo kasneje študirala na Ravnah ter v Ljubljani. Kot igralka je službovala v Drami v Ljubljani in Primorskem Dramskem Gledališču, veliko tudi v eksperimentalnih gledališčih (Pekarna, Glej). Gostovala je v domala vseh gledališčih v Sloveniji, Jugoslaviji in tudi v tujini: Pariz, Berlin, Moskva … Prejela je številne domače in tuje nagrade: Zlato ptico, več Borštnikovih nagrad, Ježkovo nagrado, Župančičevo nagrado, Ohridsko nagrado in Evropsko nagrado za radijsko igro. Za vlogo v filmu Boj na Požiralniku je bila proglašena za igralko leta. Prejela je Zlati lovorjev venec na festivalu v Sarajevu. Njena največja nagrada pa so bili vedno zadovoljni »ljubi ljudje«, njena spoštovana publika. Tokrat smo njena publika Tržičani, izkoristimo priložnost srečati se z izjemno umetnico.

  Razstave

  Razstava: Karavanke - prostor povezav in razhajanj

  atrij Občine Tržič Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Tržiški muzej vas vabi na ogled gostujoče razstave Gornjesavskega muzeja Jesenice z naslovom Karavanke - prostor povezav in razhajanj.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...