Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Izobraževanje, predavanje

  Predavanje: Zakaj je narava tako kruta

  Razstavno - izobraževalno središče v Dolini Občina Tržič I 04 5971 536 I informacije@trzic.si I

  Občina Tržič vas vabi na predavanje dr. Karla Natka z naslovom :ZAKAJ JE NARAVA TAKO KRUTA, ki bo v torek, 22. januarja 2019, ob 18. uri, v Razstavno-izobraževalnem središču Dolina.

  Izredni profesor dr. Karel Natek je zaposlen na Oddelku za geografijo na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Velja za enega najboljših poznavalcev in strokovnjakov s področja naravnih nesreč in geomorfologije v Sloveniji.

  Nedavno je Tržiška Bistrica spet pokazala, s kakšno neizprosno močjo lahko narava udari po nemočnem človeku. Žalostno je, kadar narava z enim samim zamahom pobere ljudem vse, celo življenja – a tega takrat ne moremo več preprečiti. Morda pa bi morali o tem razmišljati veliko prej, bolje poznati naravo, upoštevati izkušnje starejših in se izogibati nevarnim območjem?

  Tudi v naših lepih krajih se bodo, podobno kot drugod po svetu, še naprej dogajale hudourniške poplave, skalni podori, zemeljski in snežni plazovi, strele in viharni vetrovi, še zlasti v gorskem svetu, kjer so naravni procesi najbolj siloviti. Predavatelj bo predstavil primere tovrstnih dogodkov iz domačih krajev in tujine, da bi bolje razumeli lepoto in hkratno divjost narave, saj imamo samo le možnost: da jo upoštevamo in se ji prilagodimo.

  Vljudno vabljeni!

  Zdravje, šport in rekreacija

  Drsanje na Ravnah

  Drsališče na Ravnah Občina Tržič | Balinarski klub Tržič AC Žepič | 04 59 71 536 ali 040 256 606 | informacije@trzic.si ali dusankavcic64@gmail.com |

  Občina Tržič v sodelovanju z Balinarskim klubom AC Žepič vam je tudi letos omogočila drsanje na Ravnah.

  Drsališče bo za rekreacijsko drsanje odprto od ponedeljka do petka od 16.00 do 19.00, ob sobotah od 10.00 do 12.00 in od 16.00 do 19.00. Ob nedeljah in praznikih od 10.00 do 12.00 in od 15.00 do 19.00. Drsanje je BREZPLAČNO, možna je tudi izposoja drsalk.

  Poleg rekreacijskega drsanja pa bodo potekale tudi naslednje aktivnosti na ledu. Ob sredah in petkih bo med 19.30 in 21.30 kegljanje na ledu, ob četrtkih pa hokej.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...