Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Kultura, ostalo, Razstave

  Odprtje razstave: Odprtje razstave Prata, sovata pa tenstan krompir

  Galerija Atrij I Trg svobode 18, 4290 Tržič Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si

  Vljudno vabljeni na odprtje razstave Prata, sovata pa tenstan krompir, na kateri bo  predstavljeno bogastvo in raznolikost tržiške kulinarične dediščine.
  Odprtje bo v četrtek, 2. septembra 2021, ob 18. uri pred Galerijo Atrij Občine Tržič. 

  Tržiška kulinarična dediščina je precej več kot zgolj tržiške bržole, tržiška flika in tržišk kosiv ipd. Njeno podobo je zaznamovalo trško okolje, napolnjeno z rokodelci, druge navade so bile doma v vaškem zaledju in na planinah.

  Razstavo bo odprl župan Občine Tržič, mag. Borut Sajovic.
  V kulturnem rogramu bodo sodelovale pevke Kulturnega društva Folklorna skupina Karavanke.

  Na planincah luštno je

  Lešanska planina - Dobrča (KO Leše 851) Medgeneracijsko društvo Bloški prstki | Špela Bohinjec Modic | 031 809 734 | bloski.prstki@gmail.com

  Namen prireditev je prenašanje tradicije, prikazovanje načina življenja, ki izginja in prenos znanja iz generacije na generacijo. Zadnja leta je bila ponudba Lešanske planine močno okrnjena, zadnje leto pa na planini sploh ni bilo več pastirja.
  Širši namen je s promocijo in dejavnostjo društva, planino ponovno oživiti, pomagati pastirju pri izvajanju njegove naloge ter s tem spodbuditi, da bo planina postala bolj priljubljena in bo Agrarna skupnost v prihodnjih letih lažje dobila ustreznega pastirja, ki bo planino vodil v smeri razvoja in tradicije in bo spet delovala kot nekoč.
  Z znanjem in izkušnjami želi društvo pripraviti nastavke za projekte, ki jih bo možno prijaviti na razpise za financirane s strani evropskih sredstev.

  Za vsa vprašanja in informacije so vam na voljo na FB Lešanska Dobrča, FB Bloski prstki ali na e mail: bloski.prstki@gmail.com.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...