Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Srečanje junakov Kriške gore

  Kriška gora I Gozd 14, 4294 Križe Planinsko društvo Križe I Pod Slemenom 11, 4294 Križe I info@pd-krize.si

  Srečanje junakov Kriške gore in podelitev priznanj za leto 2020 bo v soboto, 4. 9. 2021, ob 11. uri na Kriški gori. 

  Potrebno število vzponov za leto 2020 je 52 oziroma 26 za otroke. Prijave za srečanje zbira oskrbnik koče Denis do sobote, 15. 8. 2021. Ob prijavi je potrebno plačati še 20 € prispevka za delno kritje stroškov prireditve.

  Vse pohodnike prosijo, da zaradi lažje priprave rezultatov in preprečitve nastajanja napak, seštejejo število vzponov in številko zapišejo ter obkrožijo na strani, kjer se vpisujejo v vpisno knjigo. Ker se nekateri vpisujete le pod imenom oziroma priimkom, je zelo pomembno, da ob rezultatu ali pa na vrhu strani napišete oboje. Za otroke je potrebno dodati še rojstni datum.

  Kultura

  10. Spominjarije Poldeta Bibiča - prestavljeno

  Dom krajanov Brezje pri Tržiču I Brezje pri Tržiču 55, 4290 Tržič Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Tržič I Cankarjeva cesta 1a, 4290 Tržič I 04 592 46 30 I oi.trzic@jskd.si
  Zdravje, šport in rekreacija

  Tek po poti treh zvonov

  Žiganja vas Krajevna skupnost Sebenje I Sebenje 43, 4294 Križe I ks.sebenje@gmail.com I

  KS Sebenje in ŠKD Žiganja vas tudi letos vabita na tek po Poti treh zvonov.

  Letošnji tek bo v soboto, 4. septembra, ob 10. uri s startom  in ciljem na igrišču Pod kostanjčki v Sebenjah.

  Proga za odrasle je dolga 9 km in poteka po poznani turistični poti Pot treh zvonov. Otroci bodo tekli po progi na prizorišču.

  Na dan prireditve bo mogoča prijava eno uro pred startom. Prijavnina je 10,00 EUR, za upokojence, dijake in študente pa 7,00 EUR. Za otroke do 15. leta je prijava brezplačna. Vsem tekačem pripada topli obrok in pijača.

  V okviru teka bo v ciljnem prostoru potekala animacija za otroke. Tudi za navijače in ostale obiskovalce bo za jedačo in pijačo dobro poskrbljeno.

  Prireditev bo organizirana v skladu s predpisi NIJZ.

   

  Izleti, pohodi

  Planinski izlet: Schoberriegel in Gruft (nezahtevna označena pot)

  iz Tržiča Planinsko društvo Tržič I Balos 4, 4290 Tržič I pd.trzic@gmail.com I www.planinsko-drustvo-trzic.si/

  Planinsko društvo Tržič, vas v soboto, 4. septembra vabi na planinski pohod naSchoberriegel in Gruft, v Krških  Alpah.

  Prijave in informacije pri Stanku Koblarju na telefonski številki: 040 627 808, ali elektronski pošti: stanko.koblar@gmail.com

  Na planincah luštno je

  Lešanska planina - Dobrča (KO Leše 851) Medgeneracijsko društvo Bloški prstki | Špela Bohinjec Modic | 031 809 734 | bloski.prstki@gmail.com

  Namen prireditev je prenašanje tradicije, prikazovanje načina življenja, ki izginja in prenos znanja iz generacije na generacijo. Zadnja leta je bila ponudba Lešanske planine močno okrnjena, zadnje leto pa na planini sploh ni bilo več pastirja.
  Širši namen je s promocijo in dejavnostjo društva, planino ponovno oživiti, pomagati pastirju pri izvajanju njegove naloge ter s tem spodbuditi, da bo planina postala bolj priljubljena in bo Agrarna skupnost v prihodnjih letih lažje dobila ustreznega pastirja, ki bo planino vodil v smeri razvoja in tradicije in bo spet delovala kot nekoč.
  Z znanjem in izkušnjami želi društvo pripraviti nastavke za projekte, ki jih bo možno prijaviti na razpise za financirane s strani evropskih sredstev.

  Za vsa vprašanja in informacije so vam na voljo na FB Lešanska Dobrča, FB Bloski prstki ali na e mail: bloski.prstki@gmail.com.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...