Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Zdravje, šport in rekreacija

  Planinski pohod na Tegoško goro

  zbor: Dovžanova soteska Planinsko društvo Križe I Pod Slemenom 11, 4294 Križe I info@pd-krize.si I

  Planinsko društvo Križe vabi, da se pridružite na planinskem pohodu na Tegoško goro, v soboto, 18. septembra, z zborom ob 7. uri  na parkirišču v Dovžanovi soteski. Od parkirišča se boste zapeljali skozi Dovžanovo sotesko mimo Medvodij do Planine Pungrat

  Pot vas bo vodila s Planine Pungrat po markirani poti do Škrbine (1869 m), ki je vsekana v masiv Košute. Nato boste nadaljevali po travnatih strminah na greben proti Tegoški gori z dvema vrhoma. Pot navzdol bo po brezpotju do Tegoške planine.

  Prijave do četrtka, 16. 9. sprejema Fani Vreg na telfonski številki: 040 246 650.

  OBVEZNO UPOŠTEVANJE UKREPOV ZA PREPREČITEV OKUŽBE Z VIRUSOM COVID-19.
  Organizatorji si pridružujejo pravico do spremembe oziroma odpovedi ture. Udeležba na turi je na lastno odgovornost.

  Zdravje, šport in rekreacija

  Tek po ulicah Tržiča

  Tržič Športna zveza Tržič I Cankarjeva cesta 1, 4290 Tržič I sportna.zveza.trzic@t-2.net I 059 01 03 13 in 051/354 064 |

  V soboto, 18. septembra pa ste vabljeni, da se udeležite 14. Teka po ulicah Tržiča.

  Tekmovanje šteje za serijo Gorenjska, moj planet in za točke Tržiškega pokala. Tekmovanje bo potekalo ob podpori Občine Tržič in Fundacije za šport.

  Prijave in informacije pri Športni zvezi Tržič na telefonski številki: 051 354 064.

   

  Zaradi prireditve bo zato, v soboto od 8. do 16. ure popolna zapora Trga svobode, Cankarjeve ceste, Partizanske, Šolske Cerkvene, Kosarske in Blejske ulice, ter Virje, Balos in parkirišče tržnica.


  Basnga pa da - muuu!

  Lešanska planina - Dobrča (KO Leše 851) Medgeneracijsko društvo Bloški prstki | Špela Bohinjec Modic | 031 809 734 | bloski.prstki@gmail.com

  Namen prireditev je prenašanje tradicije, prikazovanje načina življenja, ki izginja in prenos znanja iz generacije na generacijo. Zadnja leta je bila ponudba Lešanske planine močno okrnjena, zadnje leto pa na planini sploh ni bilo več pastirja.
  Širši namen je s promocijo in dejavnostjo društva, planino ponovno oživiti, pomagati pastirju pri izvajanju njegove naloge ter s tem spodbuditi, da bo planina postala bolj priljubljena in bo Agrarna skupnost v prihodnjih letih lažje dobila ustreznega pastirja, ki bo planino vodil v smeri razvoja in tradicije in bo spet delovala kot nekoč.
  Z znanjem in izkušnjami želi društvo pripraviti nastavke za projekte, ki jih bo možno prijaviti na razpise za financirane s strani evropskih sredstev.

  Za vsa vprašanja in informacije so vam na voljo na FB Lešanska Dobrča, FB Bloski prstki ali na e mail: bloski.prstki@gmail.com.

  Razstave

  Razstava - Lila Prap: Dinozavri, zmaji, ptiči?!

  Galerija Paviljon Tržiški muzej | trziski.muzej@guest.arnes.si | www.trziski-muzej.si | 04 531 55 00

  Ob začetku šolskega leta bo Tržiški muzej v Galeriji Paviljon NOB odprl tradicionalno razstavo ilustracij, s katero želijo predvsem otroke in mlade povabiti v galerijo in jim približati likovno umetnost.

  Tokrat bodo razstavili dela Lile Prap, izjemno priljubljene in mednarodno uveljavljene ilustratorke in pisateljice. Njen opus obsega 17 unikatnih slikanic, ki so bile objavljene v kar 38 državah, okoli 80 tisoč jih je bilo natisnjenih v slovenščini, več kot 600 tisoč pa v tujih jezikih. Na svetovnem sejmu otroških knjig, ki vsako leto poteka v Bologni, je bila avtorica dvakrat izbrana med 97 reprezentativnih ilustratorjev sveta, v Chicagu leta 2002 pa med deset. Dvakrat je bila nominirana za najvišjo nagrado za otroško literaturo - za Andersenovo nagrado.

  V Tržiču bodo na razstavi zaživele ilustracije iz slikanic Dinozavri?!, Zmaji?! in Ptiči?!, nekatere bodo celo povečane in postavljene v prostor. Pisano razstavo bodo spremljale, prav tako kot v knjigah, radovedne kure, ki bodo na igriv način odkrivale posebnosti razstavljenih (ilustracij) živali.

  Obiskovalci bodo lahko preverili, če je tržiški zmaj edini, ki se je izvalil iz petelinjega jajca!

  Razstava bo na ogled od četrtka, 9. septembra. 

  Galerija Paviljon NOB, Predilniška cesta 12, Tržič
  Odpiralni čas: tor - pet: 10.00 - 12.00 in 16.00 - 18.00, sob: 10.00 - 12.00

  Vse aktivnosti bodo izvajali v skladu z veljavnimi ukrepi za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19.

  Izleti, pohodi

  Planinski izlet v Paklenico - ODPOVEDANO

  iz Križev Planinsko društvo Križe I Pod Slemenom 11, 4294 Križe I info@pd-krize.si
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...