Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Izleti, pohodi

  Spominski pohod Štefana Bukovca: Kriška gora - Tolsti vrh

  Planinsko društvo Križe | 04 595 56 44 | www.pd-krize.si

  Planinsko društvo Križe vabi na Štefanov pohod. Zborno mesto je ob 10. uri pri koči na Kriški gori. V spomin na oskrbnika in vodnika boste prehodili greben Kriške gore in osvojili Tolsti vrh. Vrnili se boste v smeri pohoda.

  Čas hoje je tri ure, tura pa je s primerno opremo nezahtevna. 

  Za več informacij se lahko obrnete na vodnike:
  - Marko Vidali (041 762 825),
  - Dragica Štalc (040 428 260),
  - Olga Rener,
  - Ajda Vesič.

  Prijave se bodo pobirale na zbornem mestu. Organizatorji si pridružujejo pravico do spremembe oziroma odpovedi ture. Udeležba na turi je na lastno odgovornost. Obvezno upoštevanje ukrepov za preprečitev okužbe z virusom covid-19.

  Kultura, Razstave

  Razstava Tisoč obrazov Vinka Ribnikarja

  Galerija Paviljon NOB | Predilniška cesta 12 Tržiški muzej | trziski.muzej@guest.arnes.si | www.trziski-muzej.si | 04 531 55 00

  Akademski kipar Vinko Ribnikar je na svoji umetniški poti raziskoval mnoge ustvarjalne smeri in pristope. Njegovo raznoliko upodabljanje lahko spoznamo že s preprostim sprehodom po Tržiču in okolici, kjer stoji veliko njegovih znamenj in drugih obeležij. Ustvarjanje je bilo gonilo njegovega življenja, delal je zase, za javna in zasebna naročila. Vsako stvaritev je zasnoval s skrbnim premislekom in jo oblikoval z natančno kiparsko roko.

  Razstava, prva po umetnikovi smrti, predstavlja prerez celote Ribnikarjeve ustvarjalnosti. Ne osredotoča se le na določena, najfinejša dela ali na obdobje nastanka kiparskih del. Umetnika želi prikazati v celoti in s tem počastiti spomin nanj. Del razstave je posvečen celo kiparjevemu delovnemu procesu.

  Razstava bo na ogled od četrtka, 3. februarja. Slovesnost ob razstavi bo zaradi trenutnih razmer pripravljena v marcu. Razstava bo na ogled do 19. 3. 2022.

  Odpiralni čas galerije

  Torek - petek: 10.00-12.00, 16.00-18.00
  Sobota: 10.00-12.00

  Izobraževanje, predavanje

  Predstavitev knjige Iztoka Tomazina Na meji: tihotapske in druge mejaške zgodbe od Karavank do Himalaje

  Dvorana na Balosu 4 in v živo na spletu Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Knjiga Iztoka Tomazina Na meji pripoveduje o svobodi, takih in drugačnih mejah. Tako o odvečnih in potrebnih - ki jih želimo presegati, in takih, ki jih za nobeno ceno ne bomo. Zgodbe v knjigi Na meji so pisane v avtobiografskem slogu in se odvijajo tudi v tujih gorstvih, večina njih pa je vendar le povezana s Karavankami, naravnim gorovjem z umetno mejo in številnimi ilegalnimi prehajanji te gorske verige in z njimi povezanim tihotapstvom. A vedno v značilnem hribovskem kontekstu.

  Po projekciji  bo pogovor s Tržičanom, vrhunskim gornikom, gorskim reševalcem in zdravnikom dr. Iztokom Tomazinom nadaljeval urednik knjige dr. Tomo Virk.

  Več o knjigi boste izvedeli na predstavitvi, ki bo v torek, 8. februarja, v dvorani na Balosu 4. 

  Portreti Franceta Prešerna v izložbenih oknih

  mestno jedro Tržiča Kulturno društvo tržiških likovnikov I Šolska ulica 2, 4290 Tržič I 040 955 733 I

  Kulturno društvo tržiških likovnikov vas tudi tokrat ob kulturnem prazniku, 8. februarja vabi na ogled portretov, ki jih boso postavili v izložbena okna v mestnem jedru.

  Razstave

  Slikarska razstava Žana Zupana in Amadeje Keršič: Oči na peclju

  Galerija Atrij Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Vljudno vabljeni na ogled likovne razstave z naslovom Oči na peclju, Žana Zupana in Amadeje Keršič, ki bo odprta od 27. januarja do 3. marca, od ponedeljska do petka od 9. do 17. ure.


  Žan Zupan in Amadeja Keršič, dijaka zadnjega letnika umetniške gimnazije na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo prihajata iz okolice Tržiča. Predstavljata se s skupno razstavo, vsak od njiju pa goji unikaten slog ustvarjanja. Zanimajo ju raznovrstne tematike, v svoja dela vpletata sporočila in razmišljanja. Ker se njuna ustvarjalna pot šele začenja, pozivamo obiskovalce razstave, da imajo "oči na peclju", saj bodo v prihodnosti zagotovo še slišali zanju.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...