Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Kultura, Razstave

  Razstava Tisoč obrazov Vinka Ribnikarja

  Galerija Paviljon NOB, Predilniška cesta 12 Tržiški muzej | trziski.muzej@guest.arnes.si | www.trziski-muzej.si | 04 531 55 00

  Akademski kipar Vinko Ribnikar je na svoji umetniški poti raziskoval mnoge ustvarjalne smeri in pristope. Njegovo raznoliko upodabljanje lahko spoznamo že s preprostim sprehodom po Tržiču in okolici, kjer stoji veliko njegovih znamenj in drugih obeležij. Ustvarjanje je bilo gonilo njegovega življenja, delal je zase, za javna in zasebna naročila. Vsako stvaritev je zasnoval s skrbnim premislekom in jo oblikoval z natančno kiparsko roko.

  Razstava, prva po umetnikovi smrti, predstavlja prerez celote Ribnikarjeve ustvarjalnosti. Ne osredotoča se le na določena, najfinejša dela ali na obdobje nastanka kiparskih del. Umetnika želi prikazati v celoti in s tem počastiti spomin nanj. Del razstave je posvečen celo kiparjevemu delovnemu procesu.

  Razstava bo na ogled od četrtka, 3. februarja. Slovesnost ob razstavi bo zaradi trenutnih razmer pripravljena v marcu. Razstava bo na ogled do 19. 3. 2022.

  Odpiralni čas galerije

  Torek - petek: 10.00-12.00, 16.00-18.00
  Sobota: 10.00-12.00

  Izobraževanje, predavanje, Zdravje

  Delavnica: Energijska podpora telesu

  Aplikacija Zoom Ljudska univerza Tržič | Trgu svobode 18, 4290 Tržič | info@lu-trzic.si | 04/592 55 51 in 04/592 55 50 I

  Z mentorico Mirjano Grašič boste na brezplačni delavnici spoznavali, kako ostati v svoji energiji, tudi ko vas zunanje okoliščine premetavajo sem in tja. Postanite energijsko samostojni, da vas nič ali nihče ne bo vrgel iz tira.

  Prijavite se lahko preko elektronskega naslova boni.colnar@lu-trzic.si.

  Izobraževanje, predavanje

  Domoznanski večer: Skrita pričevanja o potresu 1348. leta v slovenskih deželah (Marija Klobčar)

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja, Balos 4 , 4290 Tržič Knjižnica dr. Toneta Pretnarja | 04 592 38 83 | www.knjiznica-trzic.si | siktrz@trz.sik.si

  Tržičani poznate zgodbo o petelinu, jajcu in zmaju ter uničenju starega Tržiča. Legenda pa v sebi skriva več kot samo zametke našega mesta. Je tudi eno od pričevanj o velikem potresu leta 1348.

  V pogovoru z dr. Marijo Klobčar, višjo znanstveno sodelavko pri Glasbenonarodopisnem inštitutu ZRC SAZU ter docentko za folkloristiko in mitologijo, bomo legendo o nastanku Tržiča postavili v širši okvir in si pogledali  posledice, ki jih je doslej malo raziskani dogodek imel na našo lokalno in širšo domovino.

  Izleti, pohodi

  Izlet Društva upokojencev: Vitanje, Noordung center, muzej Žalec

  iz Tržiča Društvo upokojencev Tržič I Trg svobode 18 4290 TRŽIČ I Tel. 04 5961165 I e-pošta: du.trzic@gmail.com

  Društvo upokojencev vas vabi, da se jim pridružite na izletu. Tokrat se boste odpeljali proti Štajerski, kjer si boste ogledali Center vesoljskih  tehnologij (Noordung center), naselje Vitanje, ter muzej v Žalcu.

   

  Prijave in informacije v času uradnih ur na telefonu: 04 5961165, ali na elektronski pošti: du.trzic@gmail.com

  Prijave na zbor članov Društva invalidov

  sedež Društva invalidov Društvo invalidov Tržič I Cankarjeva cesta 1a, 4290 Tržič I (04) 596 34 02 I di.trzic@gmail.com I

  ''Društvo invalidov Tržič lepo vabi vse svoje člane na redni zbor članov združen s praznovanjem dneva žena in materinskega dne. V kolikor bodo epidemiološke razmere dopuščale, bo zbor članov potekal v petek, 18. marca 2022 s pričetkom ob 10.00 uri v restavraciji Raj v Tržiču.
  Prosimo, da se zainteresirani člani prijavite v društveni pisarni do petka, 11. marca 2022.
  Vsi člani društva lepo vabljeni.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...