Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Izobraževanje, predavanje, Zdravje

  Delavnica Tehnike sproščanja

  Predavalnica ZD Tržič Zdravstveni dom Tržič | natasa.kavar@zd-trzic.si | 04 598 22 46 | 051 624 560

  Z rednim izvajanjem tehnik sproščanja pozitivno vplivate na telefno in duševno zdravje: lahko se bolje soočite s stresnimi situacijami, bolje spite in ste manj utrujeni, bolj zaupate vase in ste bolj učinkoviti ter preprečite ali vsaj ublažite bolečine oz. psihosomatske bolezni (migrene, razdražljiv prebavni sistem ipd.).

  Na delavnici boste spoznali osnovne značilnosti sproščanja in preizkusili tri različne tehnike sproščanja (dihalne vaje, postopno mišično sproščanje in vizualizacijo pomirjajočega kraja), spoznali njihove prednosti ter dobili navodila, kako jih izvajati sami doma. 

  Delavnica je brezplačna, s seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja.

  Delavnico bo izvajala Simona Kiphut, dipl.m.s.

  Za udeležbo na delavnicah je potrebna prijava in izpolnjevanje PCT pogoja.

  Obvezne prijave na: simona.kiphut@zd-trzic.si, tel:030 360 995.

  Razstave

  Slikarska razstava Žana Zupana in Amadeje Keršič: Oči na peclju

  Galerija Atrij Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Vljudno vabljeni na ogled likovne razstave z naslovom Oči na peclju, Žana Zupana in Amadeje Keršič, ki bo odprta od 27. januarja do 3. marca, od ponedeljska do petka od 9. do 17. ure.


  Žan Zupan in Amadeja Keršič, dijaka zadnjega letnika umetniške gimnazije na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo prihajata iz okolice Tržiča. Predstavljata se s skupno razstavo, vsak od njiju pa goji unikaten slog ustvarjanja. Zanimajo ju raznovrstne tematike, v svoja dela vpletata sporočila in razmišljanja. Ker se njuna ustvarjalna pot šele začenja, pozivamo obiskovalce razstave, da imajo "oči na peclju", saj bodo v prihodnosti zagotovo še slišali zanju.

  Kultura, Razstave

  Tisoč obrazov Vinka Ribnikarja

  Galerija Paviljon NOB, Predilniška cesta 12 Tržiški muzej | trziski.muzej@guest.arnes.si | www.trziski-muzej.si | 04 531 55 00

  Akademski kipar Vinko Ribnikar je na svoji umetniški poti raziskoval mnoge ustvarjalne smeri in pristope. Njegovo raznoliko upodabljanje lahko spoznamo že s preprostim sprehodom po Tržiču in okolici, kjer stoji veliko njegovih znamenj in drugih obeležij. Ustvarjanje je bilo gonilo njegovega življenja, delal je zase, za javna in zasebna naročila. Vsako stvaritev je zasnoval s skrbnim premislekom in jo oblikoval z natančno kiparsko roko.

  Razstava, prva po umetnikovi smrti, predstavlja prerez celote Ribnikarjeve ustvarjalnosti. Ne osredotoča se le na določena, najfinejša dela ali na obdobje nastanka kiparskih del. Umetnika želi prikazati v celoti in s tem počastiti spomin nanj. Del razstave je posvečen celo kiparjevemu delovnemu procesu.

  Razstava bo na ogled od četrtka, 3. februarja. Slovesnost ob razstavi bo zaradi trenutnih razmer pripravljena v marcu. Razstava bo na ogled do 19. 3. 2022.

  Odpiralni čas galerije

  Torek - petek: 10.00-12.00, 16.00-18.00
  Sobota: 10.00-12.00

  Prijave na zbor članov Društva invalidov

  sedež Društva invalidov Društvo invalidov Tržič I Cankarjeva cesta 1a, 4290 Tržič I (04) 596 34 02 I di.trzic@gmail.com I

  ''Društvo invalidov Tržič lepo vabi vse svoje člane na redni zbor članov združen s praznovanjem dneva žena in materinskega dne. V kolikor bodo epidemiološke razmere dopuščale, bo zbor članov potekal v petek, 18. marca 2022 s pričetkom ob 10.00 uri v restavraciji Raj v Tržiču.
  Prosimo, da se zainteresirani člani prijavite v društveni pisarni do petka, 11. marca 2022.
  Vsi člani društva lepo vabljeni.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...