Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • ostalo, Za otroke

  Kamišibaj v zavetju gora prijave

  Dom krajanov Podljubelj Kulturno umetniško društvo Podljubelj I Podljubelj 242, 4290 Tržič I Podljubelj 242, 4290 Tržič I 031 865 880.

  Vas zanima kamišibaj? Gre za "papirnato gledališče, ki je hkrati okno v zgodbe, pesmi, uganke in pravlice vseh vrst...in okno v ljudi. Pripotovalo je iz daljne Japonske in prišibalo zdaj tudi v zavetje naših gora.

  Kulturno umetniško društvo Podljubelj vabi na izobraževali delavnici:

  - za osnovnošolske otroke, v soboto, 12. marca ob 16. uri; zaključek in produkcija za starše pa bo ob 19. uri.

  delavnica za odrasle pa bo v soboto, 19. marca ob 16. uri; produkcija bo izvedena v maju.

   

  Delavnice in produkcije bodo izvedene v Domu krajanov Podljubelj.

  Zaradi lažje organizacije so obvezne prijave do srede, 9. marca na e- naslov: info@kudpodljubelj.si ali po telefonu: 031 865 880.

  Kultura, Razstave

  Zaključna prireditev ob razstavi Tisoč obrazov Vinka Ribnikarja

  Galerija Paviljon NOB, Predilniška cesta 12 Tržiški muzej | trziski.muzej@guest.arnes.si | www.trziski-muzej.si | 04 531 55 00

  Vabljeni na zaključno slovesnost ob razstavi Tisoč obrazov Vinka Ribnikarja v Galerijo Paviljon NOB. Organizatorji bodo pripravili kratek kulturni program, kjer bodo tudi predstavili kiparja in njegovo delo. Nastopil bo kvintet bratov Zupan, nagovoril vas bo tudi župan, mag. Borut Sajovic.

  Prijave na zbor članov Društva invalidov

  sedež Društva invalidov Društvo invalidov Tržič I Cankarjeva cesta 1a, 4290 Tržič I (04) 596 34 02 I di.trzic@gmail.com I

  ''Društvo invalidov Tržič lepo vabi vse svoje člane na redni zbor članov združen s praznovanjem dneva žena in materinskega dne. V kolikor bodo epidemiološke razmere dopuščale, bo zbor članov potekal v petek, 18. marca 2022 s pričetkom ob 10.00 uri v restavraciji Raj v Tržiču.
  Prosimo, da se zainteresirani člani prijavite v društveni pisarni do petka, 11. marca 2022.
  Vsi člani društva lepo vabljeni.

  Kultura, Razstave

  Razstava Tisoč obrazov Vinka Ribnikarja

  Galerija Paviljon NOB, Predilniška cesta 12 Tržiški muzej | trziski.muzej@guest.arnes.si | www.trziski-muzej.si | 04 531 55 00

  Akademski kipar Vinko Ribnikar je na svoji umetniški poti raziskoval mnoge ustvarjalne smeri in pristope. Njegovo raznoliko upodabljanje lahko spoznamo že s preprostim sprehodom po Tržiču in okolici, kjer stoji veliko njegovih znamenj in drugih obeležij. Ustvarjanje je bilo gonilo njegovega življenja, delal je zase, za javna in zasebna naročila. Vsako stvaritev je zasnoval s skrbnim premislekom in jo oblikoval z natančno kiparsko roko.

  Razstava, prva po umetnikovi smrti, predstavlja prerez celote Ribnikarjeve ustvarjalnosti. Ne osredotoča se le na določena, najfinejša dela ali na obdobje nastanka kiparskih del. Umetnika želi prikazati v celoti in s tem počastiti spomin nanj. Del razstave je posvečen celo kiparjevemu delovnemu procesu.

  Razstava bo na ogled od četrtka, 3. februarja. Slovesnost ob razstavi bo zaradi trenutnih razmer pripravljena v marcu. Razstava bo na ogled do 19. 3. 2022.

  Odpiralni čas galerije

  Torek - petek: 10.00-12.00, 16.00-18.00
  Sobota: 10.00-12.00

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...