Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Planinski pohod Julijana Trail - prva etapa

  iz Križev Planinsko društvo Križe | www.pd-krize.si | 041 626 594 (Stanislav Ficko)

  Planinsko društvo Križe vas v soboto vabi na planinski pohod po poteh Juliane. Tura je nezahtevna, med opremo pa ne smejo manjkati pohodne palice, dereze in oblačila primerna letnemu času. Prijave oddajte do četrtka, 17. 2 2022, na telefonsko številko Fani Vreg: 040 246 650.

  Za udeležbo na pohodu je morate izpolnjevati pogoj PCT.

  Izleti, pohodi, Izobraževanje, predavanje

  Zgodbe našega Tržiča

  Zmaj iz petelinjega jajca I Predilniška cesta 2, Tržič Združenje turističnih vodnikov Slovenije I www.slovenija-vodniki.si/mdtv-2022-v-besedi-in-sliki I ahacic.maja@gmail.com

  Člani Združenja turističnih vodnikov Slovenije ob mednarodnem dnevu turističnih vodnikov po celi Sloveniji podarjajo brezplačna vodenja. Tako bo tudi v Tržiču.

  Turistična vodnica Maja Ahačič vas vabi, da se ji v soboto, 19. 2., ob 11. uri 2022 ali v ponedeljek, 21. 2. 2022, ob 15.uri pridružite na brezplačnem vodenemu sprehodu po starem mestnem jedru Tržiča. Zbirno mesto in začetek vodenja je pri zmaju iz petelinjega jajca.

  Razstave

  Slikarska razstava Žana Zupana in Amadeje Keršič: Oči na peclju

  Galerija Atrij Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Vljudno vabljeni na ogled likovne razstave z naslovom Oči na peclju, Žana Zupana in Amadeje Keršič, ki bo odprta od 27. januarja do 3. marca, od ponedeljska do petka od 9. do 17. ure.


  Žan Zupan in Amadeja Keršič, dijaka zadnjega letnika umetniške gimnazije na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo prihajata iz okolice Tržiča. Predstavljata se s skupno razstavo, vsak od njiju pa goji unikaten slog ustvarjanja. Zanimajo ju raznovrstne tematike, v svoja dela vpletata sporočila in razmišljanja. Ker se njuna ustvarjalna pot šele začenja, pozivamo obiskovalce razstave, da imajo "oči na peclju", saj bodo v prihodnosti zagotovo še slišali zanju.

  Kultura, Razstave

  Tisoč obrazov Vinka Ribnikarja

  Galerija Paviljon NOB | Predilniška cesta 12 Tržiški muzej | trziski.muzej@guest.arnes.si | www.trziski-muzej.si | 04 531 55 00

  Akademski kipar Vinko Ribnikar je na svoji umetniški poti raziskoval mnoge ustvarjalne smeri in pristope. Njegovo raznoliko upodabljanje lahko spoznamo že s preprostim sprehodom po Tržiču in okolici, kjer stoji veliko njegovih znamenj in drugih obeležij. Ustvarjanje je bilo gonilo njegovega življenja, delal je zase, za javna in zasebna naročila. Vsako stvaritev je zasnoval s skrbnim premislekom in jo oblikoval z natančno kiparsko roko.

  Razstava, prva po umetnikovi smrti, predstavlja prerez celote Ribnikarjeve ustvarjalnosti. Ne osredotoča se le na določena, najfinejša dela ali na obdobje nastanka kiparskih del. Umetnika želi prikazati v celoti in s tem počastiti spomin nanj. Del razstave je posvečen celo kiparjevemu delovnemu procesu.

  Razstava bo na ogled od četrtka, 3. februarja. Slovesnost ob razstavi bo zaradi trenutnih razmer pripravljena v marcu. Razstava bo na ogled do 19. 3. 2022.

  Odpiralni čas galerije

  Torek - petek: 10.00-12.00, 16.00-18.00
  Sobota: 10.00-12.00

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...