Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Izobraževanje, predavanje, Zdravje, šport in rekreacija

  Turno smučanje za telebane - osnovno enodnevno usposabljanje/tečaj za začetnike

  Ljubelj CheraHiking, Vodenje, gorništvo, usposabljanje in svetovanje, Primož Štamcar s.p. | +386 (0)31 375 122 | cherahiking@gmail.com I

  Cherahiking vabi, da se pridružite turni smučarji, začetniki,  na enodnevno usposabljanje, ki bo v soboto, 27. 2. 2022 na Zelenici.

  Na tečaju boste spoznali:

  * nevarnosti v gorah v zimskem času in najpogostejši primeri nesreč,
  * sneg, značilnosti in nevarnosti snežnih plazov,
  * oprema za turno smučanje in zimske ture ,
  * ustrezno ukrepanje v primeru nesreče v gorah,

  Na tečaju boste osvojili tehnike vzpenjanja in spustov s turnimi smučmi, izbira primerne smučine, kdaj in zakaj pri vzpenjanju smuči nadomestijo dereze. Teoretično znanje boste prenesli v prakso in sicer z lahko turnosmučarsko turo na Zelenico. 

  Razstave

  Slikarska razstava Žana Zupana in Amadeje Keršič: Oči na peclju

  Galerija Atrij Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Vljudno vabljeni na ogled likovne razstave z naslovom Oči na peclju, Žana Zupana in Amadeje Keršič, ki bo odprta od 27. januarja do 3. marca, od ponedeljska do petka od 9. do 17. ure.


  Žan Zupan in Amadeja Keršič, dijaka zadnjega letnika umetniške gimnazije na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo prihajata iz okolice Tržiča. Predstavljata se s skupno razstavo, vsak od njiju pa goji unikaten slog ustvarjanja. Zanimajo ju raznovrstne tematike, v svoja dela vpletata sporočila in razmišljanja. Ker se njuna ustvarjalna pot šele začenja, pozivamo obiskovalce razstave, da imajo "oči na peclju", saj bodo v prihodnosti zagotovo še slišali zanju.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...