Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Razstave, Sejmi, trgovina , Za otroke

  48. mednarodni dnevi mineralov, fosilov in okolja (MINFOS)

  Prireditveni prostor v kompleksu BPT Društvo Plac | Trg svobode 18, 4290 Tržič | 041 400 380 | plac.drustvo@gmail.com

  Letošnja glavna tema strokovnih razstav in predstavitev je posvečena fosilnim školjkam in mineralu kalcitu. Okamnele školjke sodijo med najbolj pogoste in prepoznavne fosile v Sloveniji. Najdemo jih v skoraj vseh plasteh iz različnih geoloških obdobij. Kalcit, ki prav tako sodi med najbolj pogoste minerale, tvori izjemno raznolike kristale, ki jih najdemo skoraj na vsakem koraku, bodisi v razpoki apnenca ali v kraški jami, kjer kristali rastejo pred našimi očmi.

  Kot vedno bo tudi na letošnjem MINFOS-u na ogled še druga mineraloška, paleontološka in geološka dediščina ter najrazličnejše zasebne zbirke mineralov in fosilov z vsega sveta.

  Sobota, 7. maj, ob 9.00 - Uradno odprtje
  Sobota, 7. maj, od 9.30 do 19.00
  Nedelja, 8. maj, od 9.00 do 18.00

  vSTOPNICE:
  Odrasli: 6,00 EUR 
  Otroci, dijaki, študenti in upokojenci: 4,00 EUR
  Skupine: 20 % popust

  Kultura

  Festival Kamišibaj v zavetju gora

  Dom krajanov Podljubelj Kulturno umetniško društvo Podljubelj I Podljubelj 242, 4290 Tržič I Podljubelj 242, 4290 Tržič I

  Kulturno umetniško društvo Podljubelj vabi na festival kamišibaja! V soboto, 7. maja 2022, si boste ob 19. uri v Domu krajanov Podljubelj lahko ogledali novonastale kamišibaje v projektu KUD-a Podljubelj »kamiŠIBAJ V ZAVETJE GORA«. Najprej bodo na vrsti kamišibaji za otroke, večer pa bodo zaokrožili kamišibaji za odrasle.

  Kamišibaj je "papirnato gledališče", ki je hkrati okno v zgodbe, pesmi, uganke in pravljice vseh vrst ... in okno v ljudi. Pripotovalo je iz daljne Japonske in prišibalo zdaj tudi v zavetje naših gora! Vabljeni k obisku, ne bo vam žal! Vstop je prost.

  Razstave

  Razstava: Avgust Černigoj

  Galerija Paviljon Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Vabljeni na ogled razstave Avgusta Černigoja, ki bo odprta od torka do petka med 10. in 12. ter med 16. in 18. uro, ob sobotah pa od 10. do 12. ure.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...