Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Kultura, Razstave

  Dvojezična razstava: Tihotapljenje čez Karavanke / Schmuggeln über die Karawanken

  Galerija Atrij, Trg svobode 18, 4290 Tržič Tržiški muzej | trziski.muzej@guest.arnes.si | www.trziski-muzej.si | 04 531 55 00

  Meje na razstavi predstavljenega območja so se stalno spreminjale, s tem pa tudi zakoni in predpisi o čezmejnem prenašanju blaga. Kljub vsem omejitvam in kontrolam so si predvsem obmejni prebivalci vedno znali priskrbeti vse, kar so potrebovali za vsakdanje življenje. Čeprav po zakonu med tihotapljenje spada vsako nedovoljeno čezmejno prenašanje blaga, pa so ljudje vedno zelo dobro ločevali med tihotapljenjem za lastne potrebe in tihotapljenjem z namenom zaslužka. Avtorico Ireno Destovnik so zanimali predvsem tisti, ki so tihotapili, "šmuglali" oziroma "švercali" za svoje lastne potrebe; v vseh časih in krajih so zaradi svoje iznajdljivosti veljali za nekakšne junake; zgodbe o njihovih podvigih se še vedno ustno prenašajo iz roda v rod.

  Razstava je v sklopu projekta CarinthiJA 2020 nastala s sodelovanjem SPD "Zarja" iz Železne Kaple, Centra Rinka iz Solčave, KUD Jezersko in Tržiškega muzeja. 

  Razstava bo na ogled do 27. 5. 2022.

  Zdrava prehrana, 1. del (Univerza za tretje življenjsko obdobje)

  Ljudska univerza Tržič, Trg svobode 18, 4290 Tržič Ljudska univerza Tržič | boni.colnar@lu-trzic.si | 04 592 55 51
  ostalo, Zdravje, šport in rekreacija

  Občinsko tekmovanje v streljanju

  Dom krajanov Podljubelj Športno društvo Podljubelj

  Športno društvo Podljubelj vabi na občinsko tekmovanje v streljanju z zračno puško. Tekma bo v petek, 6. 5. 2022, v Domu krajanov Podljubelj od 17. ure dalje. Strelja se z zračno puško 10m stoje v štiri tarče po pet metkov. Tekmujejo lahko moški in ženske. Prijavnina znaša 5€ (prijava na tel. št. 041 603 219 - Mičo).

  Za otroke

  Andersenov detektivski večer

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja, Balos 4, 4290 Tržič Knjižnica dr. Toneta Pretnarja | 04 592 38 83 | www.knjiznica-trzic.si | siktrz@trz.sik.si

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja vabi otroke med 9. in 12. letom na Andersenov detektivski večer. V knjižnici se zadnje čase dogajajo nenavadne stvari: knjige skrivnostno izginjajo ali se pojavljajo na povsem napačnih policah. Izginjajo tudi predmeti knjižničarjev, včasih pa celo knjižničarji. Vabljeni otroci, da s svojo detektivsko žilico knjižničarjem pomagate razrešiti skrivnost.

  Potrebne so predhodne prijave (sprejemanje do zapolnitve mest).

  Razstave

  Razstava: Avgust Černigoj

  Galerija Paviljon Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Vabljeni na ogled razstave Avgusta Černigoja, ki bo odprta od torka do petka med 10. in 12. ter med 16. in 18. uro, ob sobotah pa od 10. do 12. ure.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...