Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Izobraževanje, predavanje, ostalo

  Temeljni postopki oživljanja z uporabo AED (Univerza za tretje življenjsko obdobje)

  Ljudska univerza Tržič, Trg svobode 18, 4290 Tržič Ljudska univerza Tržič | boni.colnar@lu-trzic.si | 04 592 55 51
  Izobraževanje, predavanje, Kultura, ostalo

  Filmska delavnica: Kako posneti film s čim manj denarja?

  Kulturni center Tržič, Cankarjeva cesta 5, 4290 Tržič Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Tržič | 04 592 46 30 | oi.trzic@jskd.si in skupina Avantura (KD sv. Janeza Krstnika Kovor)

  Si tudi ti želiš posneti svoj film, pa nimaš Hollywoodskega budgeta in sploh ne veš kje začeti? Potem se nam pridruži! Na delavnici si bomo pogledali trike kako posneti film z nič ali minmalno denarja. Na kaj moramo paziti, ko pripravljamo scenarij, kako splaniramo takšen projekt, kako najdemo igralce in prijatelje, ki nam pomagajo film posneti, kako najbolje tehnično posnamemo film, ga zmontiramo in dodamo zvočne ter vizualne učinke. Izvedeli pa boste tudi kako izbrati primerne festivale za vaš film. Predaval bo Irenej Vid Bošnjak.

  Kultura, Zabava

  Filmski večer z ogledom komedije Stric v toplicah

  Dom krajanov Lom pod Storžičem, Lom pod Storžičem 56, 4290 Tržič KUD Lom pod Storžičem | nana.peharc@gmail.com

  Na filmskem večeru se bo predvajala gledališka predstava Stric v toplicah, ki je bila posneta leta 1992. 

  Kultura, ostalo

  Filmski večer in pogovor z ustvarjalci: Poslednji boj in Partizana

  Kulturni center Tržič, Cankarjeva cesta 5, 4290 Tržič Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Tržič | 04 592 46 30 | oi.trzic@jskd.si in skupina Avantura (KD sv. Janeza Krstnika Kovor)

  Ob 20-letnici premiere prvega dela filma Poslednji boj Osnovna šola Tržič in Območna izpostava JSKD Tržič organizirata filmski večer. 

  Kultura, Razstave

  Dvojezična razstava: Tihotapljenje čez Karavanke / Schmuggeln über die Karawanken

  Galerija Atrij, Trg svobode 18, 4290 Tržič Tržiški muzej | trziski.muzej@guest.arnes.si | www.trziski-muzej.si | 04 531 55 00

  Meje na razstavi predstavljenega območja so se stalno spreminjale, s tem pa tudi zakoni in predpisi o čezmejnem prenašanju blaga. Kljub vsem omejitvam in kontrolam so si predvsem obmejni prebivalci vedno znali priskrbeti vse, kar so potrebovali za vsakdanje življenje. Čeprav po zakonu med tihotapljenje spada vsako nedovoljeno čezmejno prenašanje blaga, pa so ljudje vedno zelo dobro ločevali med tihotapljenjem za lastne potrebe in tihotapljenjem z namenom zaslužka. Avtorico Ireno Destovnik so zanimali predvsem tisti, ki so tihotapili, "šmuglali" oziroma "švercali" za svoje lastne potrebe; v vseh časih in krajih so zaradi svoje iznajdljivosti veljali za nekakšne junake; zgodbe o njihovih podvigih se še vedno ustno prenašajo iz roda v rod.

  Razstava je v sklopu projekta CarinthiJA 2020 nastala s sodelovanjem SPD "Zarja" iz Železne Kaple, Centra Rinka iz Solčave, KUD Jezersko in Tržiškega muzeja. 

  Razstava bo na ogled do 27. 5. 2022.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...