Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Natečaj za najboljšo fotografijo - Refresh Photography Art Award

27. marec 2019

”REFRESH – Young Art(ist)s Refreshing Heritage Sites” je projekt iz posebnega razpisa Evropske unije - program Ustvarjalna Evropa, ki je bil v Evropskem letu kulturne dediščine 2018 objavljen z namenom spodbujanja zavedanja o pomenu in ohranjanju kulturne dediščine Evrope.

Glavni cilj projekta, ki se bo zaključil konec leta 2019, je približati kulturno dediščino sodelujočih mest in regij široki javnosti, predvsem pa mladim,  proslaviti njeno raznolikost in deliti njeno vrednost s prihodnjimi generacijami.

Združenje zgodovinskih mest Slovenije je edini predstavnik iz Slovenije, ki je na razpisu uspel kot vodilni partner in projekt izvaja skupaj s parterji:   ITACA – Local Development Association iz Italije, Complexul Muzeal National Moldova iz Romunije in Fundación Universitaria San Antonio Murcia iz Španije.

Namen projekta je, da poveže mlade umetnike na osmih kulturnih dogodkih v štirih državah partnericah, kjer bodo s svojo mladostno ustvarjalnostjo osvežili različna območja kulturne  dediščine, ki bo njihov navdih in hkrati tudi prostor za  njihovo umetniško izražanje.

Eden od načinov za dosego cilja je razpis in izvedba mednarodnega natečaja za najboljšo fotografijo - Refresh Photography Art Award. K sodelovanju na mednarodnem natečaju za fotografijo - REFRESH Photography Art Award - vabimo vse, ki imate idejo, kako s fotografijo predstaviti:

  • bogastvo kulturne dediščine, njeno izročilo, izpoved njenega stoletnega in tisočletnega bivanja med nami,
  • kulturno dediščino na dinamično mladosten, a hkrati brezmejno  ustvarjalen način
  • kako umetniki različnih umetniških izrazov: plesom, glasbo, igro, fotografijo, sliko in kipom, …,
  • oživljajo območja dediščine,
  • zgodbo o kulturni dediščini, nastanku, obstoju, razvoju, pa tudi minevanju

Celoten razpis natečaja, z natečajnimi pravili in pogoji sodelovanja je objavljen na spletni strani projekta www.refresheurope.eu in na strani Združenja zgodovinskih mest Slovenije: www.zgodovinska-mesta.si.

Žirijo sestavlja jo art direktorji in en predstavnik vsakega od partnerjev projekta

Nagrade

  • najboljša fotografija prejme nagrado v vrednosti 500 EUR,
  • drugo mesto nagrada v višini 300 EUR
  • tretje mesto nagrada v 200 EUR.

Natečaj se zaključi 30. septembra 2019. Zmagovalec bo objavljen v novembru 2019 po kriterijih, objavljenih v razpisnih pogojih.

Rezultati

Najboljše fotografije bodo predstavljene na zaključnem dogodku projekta, ki bo decembra 2019 v Škofji Loki.

Vprašanja: euprojectrefresh@gmail.com.

Organizatorji natečaja REFRESH Photography Art Award.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...