Pojdi na glavno vsebino

Podžupani

Predstavitev podžupanov

Podžupan Dušan Bodlaj

Dušan Bodlaj je rojen 31.01.1961 v Pristavi pri Tržiču, kjer v lastni hiši, ki sta jo skupaj z ženo zgradila pred petindvajsetimi leti, živi še danes.

Po končani Srednji elektrotehniški šoli Iskra v Kranju se je zaposlil v tedanjem podjetju  Iskra Elektromehanika Kranj, kjer je v razvojnem oddelku sodeloval pri razvoju industrijskih elektronskih naprav. Pot bogate poklicne kariere ga je naprej vodila skozi projektiranje in programiranje strojev in tehnoloških linij v industriji, vzdrževanje strojev in naprav, ukvarjal pa se je tudi z informacijsko tehnologijo, kot skrbnik računalniške strojne in programske opreme ter računalniških mrež.

Svoje znanje in izkušnje je v zadnjem obdobju dela v gospodarstvu delil s sodelavci kot vodja operativnega vzdrževanja in nazadnje kot vodja proizvodnje in vzdrževanja.

Velik del svojega prostega časa že več kot štirideset let namenja prostovoljnim gasilcem, v obdobju zadnjih desetih let tudi kot predsednik nadzornega in upravnega odbora Prostovoljnega gasilskega društva Križe. Pri svojem prostovoljnem delu  je skupaj s sodelavci dosegel izredne uspehe na področju gasilstva in bil zato nagrajen s Plaketo Občine Tržič in z nazivom Častni predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Križe.

Je velik ljubitelj gora, ki mu predstavljajo sprostitev, zato vsak prosti trenutek izkoristi za obisk njemu najbližje Kriške gore, ki jo je do sedaj obiskal že preko štiristo krat in je dobitnik kar petih medalj Junaka Kriške gore. V svojem planinskem dnevniku ima tudi žige večine najvišjih slovenskih vršacev.

Velik užitek mu predstavlja tudi vožnja z motorjem, s katerim sta skupaj z ženo prepotovala že velik del Evrope in Balkana.

Dušan Bodlaj je poročen, je oče dveh otrok, skupaj z ženo Veroniko pa najbolj uživata v razposajeni družbi vnukinje Tinkare in vnuka Ožbeja. 

Kot podžupan namerava največ pozornosti posvetiti ustvarjanju kvalitetnih pogojev za razvoj gospodarstva in turizma v občini. Poleg tega pa se mu zdi pomembno zagotavljati visoko raven javnih storitev na vseh področjih družbenega življenja (vrtci, šolstvo, zdravstvo, infrastruktura, društva, kultura, šport…).


Jure Ferjan, rojen 4. januarja 1993, iz Bistrice pri Tržiču, je po izobrazbi diplomirani ekonomist. S 1. januarjem 2019 je bil imenovan za podžupana Občine Tržič. Je član Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KMVVI) in predsednik Komisije za proračun in zaključni račun ter Odgovorni urednik Turističnega časopisa Občine Tržič. V svojem mandatu se posveča gospodarstvu in družbenim dejavnostim, pokriva področje mladih in predseduje Sosvetu starejših Občine Tržič. Zadolžen je za izvedbo velikega projekta DRR2 - odvajanje odpadnih voda, gradnja vodovoda in pet kilometrov novih cest.

Svojo pot političnega in družbenega udejstvovanja je začel v Dijaški organizaciji Slovenije (DOS) kot član predsedstva. Zatem je bil dobrih 7 let aktiven v Slovenski demokratski mladini (SDM) kot član izvršilnega odbora, vodja kabineta, podpredsednik in predsednik Sveta. V obdobju od junija 2015 do marca 2019 je vodil Občinski odbor SDS v Tržiču. Na volitvah v Državni zbor RS, ki so potekale 3. junija 2018, je v 1. volilni enoti, 7. volilnem okraju - Tržič s 1.790 glasovi oziroma 26,91 % prepričljivo zmagal, a ostal zunaj parlamentarnega praga.

Bil je eden izmed novinarjev prve ekipe novega medijskega projekta Nova24TV. Kasneje je bil tudi štiri mesece vršilec dolžnosti odgovornega urednika televizije Nova24TV in spletnega portala Nova24TV.si. Pred imenovanjem na funkcijo podžupana je bil voditelj oddaje Objektiv in urednik na Nova24TV in Nova24TV.si.

Jure svoj prosti čas posveča družini, zaročenki Karmen in sinu Vitu.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se