Pojdi na glavno vsebino

Podžupani

Predstavitev podžupanov

Dušan Bodlaj (podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana)

Podžupan Dušan Bodlaj

Dušan Bodlaj je rojen 31.01.1961 v Pristavi pri Tržiču, kjer v lastni hiši, ki sta jo skupaj z ženo zgradila pred petindvajsetimi leti, živi še danes.

Po končani Srednji elektrotehniški šoli Iskra v Kranju se je zaposlil v tedanjem podjetju  Iskra Elektromehanika Kranj, kjer je v razvojnem oddelku sodeloval pri razvoju industrijskih elektronskih naprav. Pot bogate poklicne kariere ga je naprej vodila skozi projektiranje in programiranje strojev in tehnoloških linij v industriji, vzdrževanje strojev in naprav, ukvarjal pa se je tudi z informacijsko tehnologijo, kot skrbnik računalniške strojne in programske opreme ter računalniških mrež.

Svoje znanje in izkušnje je v zadnjem obdobju dela v gospodarstvu delil s sodelavci kot vodja operativnega vzdrževanja in nazadnje kot vodja proizvodnje in vzdrževanja.

Velik del svojega prostega časa že več kot štirideset let namenja prostovoljnim gasilcem, v obdobju zadnjih desetih let tudi kot predsednik nadzornega in upravnega odbora Prostovoljnega gasilskega društva Križe. Pri svojem prostovoljnem delu  je skupaj s sodelavci dosegel izredne uspehe na področju gasilstva in bil zato nagrajen s Plaketo Občine Tržič in z nazivom Častni predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Križe.

Je velik ljubitelj gora, ki mu predstavljajo sprostitev, zato vsak prosti trenutek izkoristi za obisk njemu najbližje Kriške gore, ki jo je do sedaj obiskal že preko štiristo krat in je dobitnik kar petih medalj Junaka Kriške gore. V svojem planinskem dnevniku ima tudi žige večine najvišjih slovenskih vršacev.

Velik užitek mu predstavlja tudi vožnja z motorjem, s katerim sta skupaj z ženo prepotovala že velik del Evrope in Balkana.

Dušan Bodlaj je poročen, je oče dveh otrok, skupaj z ženo Veroniko pa najbolj uživata v razposajeni družbi vnukinje Tinkare in vnuka Ožbeja. 

Kot podžupan namerava največ pozornosti posvetiti ustvarjanju kvalitetnih pogojev za razvoj gospodarstva in turizma v občini. Poleg tega pa se mu zdi pomembno zagotavljati visoko raven javnih storitev na vseh področjih družbenega življenja (vrtci, šolstvo, zdravstvo, infrastruktura, društva, kultura, šport…).


Nejc Perko (podžupan od 12. 5. 2022)

Nejc Perko je rojen 03. 08. 1979 v Kranju, živi v Podljubelju.

Po končani Srednji gostinski in turistični šoli (smer Turistični tehnik) v Radovljici, je šolanje nadaljeval na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Študij je dokončal z nazivom dipl. Sociolog kulture in prof. Umetnostne zgodovine. Naknadno je na Turistično gostinski zbornici Slovenije opravil še licenco za turističnega vodnika.

Delovne navade, skromnost, preudarnost in samostojnost, ki so mu bile privzgojene doma, so botrovale, da si je že v osnovni šoli poiskal študentsko delo in si tudi študij financiral praktično sam. Ob tem se je spoznal z delom v proizvodnji, gostinstvu, turizmu in trgovini. Po zaključku študija je krajše obdobje delal v gradbeništvu in kot zavarovalni agent, dokler se ni zaposlil v Knjižnici dr. Toneta Pretnarja. Tu sta dve njegovi glavni nalogi terensko delo, ki ga opravlja s potujočo knjižnico oz. bibliobusom in domoznanska dejavnost.

Vseskozi je tudi sodeloval z Občino Tržič, predvsem s TPIC-om. Poleg dolgoletnega vodenja turistov po Tržiču in okolici je sodeloval pri oblikovanju določenih turističnih produktov občine. Raziskovanje lokalnega terena in zgodovine je namreč del njegovih prostočasnih dejavnosti.

V mandatnem obdobju 2018-2022 je predsednik Sveta KS Podljubelj, kjer se ukvarja z aktualno problematiko svojega kraja. S širšo perspektivo občine pa se v tem istem mandatu spoznava kot občinski svetnik in obenem predsednik Odbora za okolje in prostor.

Prosti čas namenja hčerki Brini Inji, partnerici Tatjani, urejanju okolice svoje novozgrajene hiše, glasbi, gledališki dejavnosti in drugim področjem kulturnega ustvarjanja.

Kot podžupan namerava izkoristiti izkušnje, ki jih je pridobil kot zunanji sodelavec Občine, predvsem na področju turizma, kot tudi poznavanje problematike okolja, prostora ter lokalnih skupnosti, s katerimi se spoznava kot funkcionar.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se