Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Predlog za imenovanje predstavnika civilne družbe s področja prometa v Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v Občini Tržič

19. julij 2022

Poziv.

V Uradnem listu RS, št. 63/22 je bil objavljen Odlok o ustanovitvi Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v Občini Tržič (v nadaljevanju: Odlok). V 10. členu Odloka je določeno, da mora biti konstituiranje novega SPV skladno s tem odlokom izvedeno do 1. 1. 2023. Sestava Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v Občini Tržič (v nadaljevanju: SPV) je določena v 3. členu Odloka, ki določa, da ima SPV osem članov ter da ga sestavljajo predstavniki organov, organizacij in institucij z območja Občine Tržič, katerih dejavnost je usmerjena k preventivi in vzgoji v cestnem prometu, in sicer po en predstavnik:

1. Občinskega sveta Občine Tržič,
2. Policijske postaje Tržič, ki opravlja naloge na področju prometa,
3. Komunale Tržič d.o.o., ki opravlja naloge na področju vzdrževanja cest,
4. Medobčinskega inšpektorata Kranj,
5. javnih zavodov s področja vzgoje in izobraževanja,
6. civilne družbe s področja prometa,
7. Občinske uprave Občine Tržič iz Urada za okolje in prostor in
8. Občinske uprave Občine Tržič iz Urada za gospodarstvo in družbene dejavnosti.

V 4. členu Odloka je določeno, da člane SPV imenuje Občinski svet Občine Tržič na podlagi predloga Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki pozove organe, organizacije in institucije iz prvega odstavka 3. člena Odloka, da podajo predloge za imenovanje članov SPV. Člani SPV se imenujejo za mandatno dobo štirih let.

Na podlagi navedenega vas pozivamo, da posredujete predlog za imenovanje predstavnika civilne družbe s področja prometa v Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v Občini Tržič, na naslov:

OBČINA TRŽIČ
KOMISIJA ZA MANDATNA VPRAŠANJA, VOLITVE IN IMENOVANJA
Trg svobode 18
4290 TRŽIČ,

v zaprti ovojnici, s pripisom »predlog za imenovanje predstavnika civilne družbe s področja prometa v SPV – ne odpiraj«, najkasneje do 10.10.2022.

Prosimo, da predlogu obvezno priložite pisno soglasje h kandidaturi ter obrazložitev predloga.

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje in vas lepo pozdravljamo!


(vsebina aktualna do: 10.10.2022)

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...