Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Tržiško gospodarstvo vodita v prihodnost razvoj in modernizacija

13. november 2020

Občina Tržič tudi v letošnjem letu namenja spodbude za razvoj podjetništva in gospodarstva. Cilj ukrepa A »Spodbujanje začetnih investicij in investicij v razširjanje dejavnosti in razvoj«, je spodbujanje investicij v gospodarstvo in s tem vzpostavitev boljših možnosti za gospodarski razvoj in povečanje konkurenčnih prednosti upravičenih prejemnikov. Na razpis je prispelo 23 vlog. Skupna višina sredstev, ki se bodo razdelila med 12 vlagateljev, znaša 91.607,97 evra.

Upravičenci do pomoči po tem javnem razpisu so podjetja ter drugi subjekti v skladu s pravilnikom, ki imajo sedež v občini Tržič ali investirajo na območju občine Tržič.

Po deset tisočakov so iz razpisa prejela podjetja Pakirnica Tims d.o.o. za vertikalni stroj za pakiranje KOLPAK, Svet ograj, Aleš Lončar s.p. za CNC laserski stroj za razrez cevi in pločevine ter novo programsko opremo, Malin d.o.o. za cepilni stroj za proizvodnjo lesenih klinov, Feniks + d.o.o. za tovorno vozilo za dosego težko dostopnih območij in Pizzerija, Gostilna Dolhar d.o.o. za prenovo in povečanje kuhinje ter posodobitev opreme.

Prejemniki nižjih sredstev iz razpisa so še Proalp d.o.o., ki bo sredstva namenil za nakup specializiranega stroja za kosmatenje gume GARDAS, Plus LCT d.o.o. za CNC razrezovalko lesnih plošč in vijačni kompresor, MG METAL d.o.o. bo investiral v delovno postajo z grafično opremo in software za 3D programiranje in modeliranje za programiranje zahtevnejših izdelkov, Brodi, Marko Brodar s.p. sredstva namenja za prezračevalno napravo za hitrejše in varnejše sušenje pol izdelkov (odsesalno sušilna komora), Šiviljstvo, Mojca Potočnik s.p. nabavlja vezilni stroj in programsko opremo, Melom d.o.o. bo pridobljena sredstva na razpisu porabil za postavitev in nastavitev spletne platforme ter programsko orodje za nov sistem spletne prodaje in BPT d.o.o., ki potrebuje sredstva za vgradnjo strojne opreme in nakup programske opreme za potrebe virtualne elektrarne.

»Ne gre samo za preživetje in obstanek na mestu, razvoj in modernizacija edina peljeta naprej,« pravi mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...