Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Izleti, pohodi

  Planinski izlet za mlade planince: Pot pod gorami; Razgledna točka na vaškem

  Pred nekdanjim zelenjavarjem v Bistrici Planinsko društvo Tržič I Balos 4, 4290 Tržič I Telefon: (04) 596 33 62 I pd.trzic@gmail.com

  Mladinski odsek planinskega društva Tržič se v sboto, 16. marca odpravlja na planinski pohod pod gorami na razgledno točko na vaškem.

  Zbor je ob 9. uri pred nekdanjim zelenjavarjem v Bistrici. Otroci naj bodo oblečeni v večplastna oblačila in ker na poti ni koč, naj imajo hrano in pijačo iz nahrbtnika. Predviden povratek je ob 13.30. uri.

  Prijave oddajte do srede, 13.03.2019 razredničarkam in mentorjem osnovne šole.

   

  Za otroke

  Likovna delavnica za otroke ob razstavi Mihe Maleša

  Galerija Paviljon Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  v galeriji Paviljon bodo v soboto, od 10. do 12. ure za otroke, stare od 7 do 12 let,  v sklopu razstave Mihe Maleša organizirali ustvarjalno delavnico. Slovenski slikar Miha Maleš je zelo rad potoval in slikal mesta, ki so ga očarala.

  Otroci bodo ob neposrednem stiku z umetninami spoznali posebno tehniko monotipijo in ustvarjali na temo doživljanja mest. Delavnico bo vodila vizualna umetnica in akademska slikarka Lea Jazbec.
  Obvezne prijave do četrtka, 13. 3. 2019 na e-pošto suzana.kokalj@guest.arnes.si  , ali po telefonu: 04/ 53 15 500.
  Cena ogleda z delavnico je 3 eur.

  Kultura, Za otroke

  Abonma za otroke: Butalci

  Kulturni center Tržič Občina Tržič I 04 5971 536 I informacije@trzic.si

  zaradi poškodbe igralke smo žal ponovno primorani spremeniti program Tržiškega abonmajčka. Zahvaljujemo se vam za razumevanje in obljubljamo, da bosta Kekec in Bikec Ferdinant vaše malčke razveselila v naslednji gledališki sezoni. Predstavo Rozinteatra Ovbe, Kekec, ujma gre! smo nadomestili s predstavo, ki prav tako izhaja iz bogate zakladnice slovenskih avtorjev. V Kulturni center Tržič prihajajo legendarni Butalci!

  Prisrčno vabljeni na peto predstavo Tržiškega abonmajčka v Kulturnem centru Tržič, v soboto, 16. marca ob 11. uri.

  Butalci so gadje: tisto leto, ko sta bili dve kravi za en par so se Butalci skregali s pametjo, pa so zmagali Butalci - kaj pa mislite! - in ne pamet. Predstava je namenjena širokemu spektru gledalcev, saj zaradi uvedbe duhovito iskrive situacijske in besedne komike v njej uživajo in se (pre) pametnim Butalcem iz srca in do solz nasmejijo prav vsi. 

  Posamezne vstopnice po 5 evrov lahko kupite v TPIC Tržič, ali eno uro pred predstavo na blagajni Kulturnega centra.

  Izleti, pohodi

  Planinski izlet: Hrvaška Istra

  iz Križev Planinsko društvo Križe, Skupina Merkur I Pod Slemenom 11, 4294 Križe I info@pd-krize.si I www.pd-krize.si/ I

  Planinsko društvo Križe vas v soboto, 16. 3., vabi na planinski izlet v  Hrvaško Istro.

  koncert

  An fletn večer

  Dvorana tržiških olimpijcev Media Butik d.o.o. I Potoče 33, 4205 Preddvor I media.butik@siol.net I www: www.media-butik.si I

  V soboto, ob 19. uri vabljeni v Dvorano tržiških olimpijcev na An fletn večer.  Osrednje pozornosti bo tokrat deležen ansambel Zarja, ki praznuje 25. letnico delovanja. Prvi nastop so člani Zarje imeli konec januarja 1994, ko so na Pokljuki igrali na srečanju diplomatov in politikov. Njihova prva lastna skladba nosi naslov Naša mama, poseben pečat ansamblu Zarja pa pušča gorenjsko narečje. Največ besedil je za zasedbo napisal Franc Ankerst, plodno je sodelovanje s Francijem Šarabonom. Ponosni so na uspehe, ki so jih dosegli na festivalih domače glasbe in gostovanja v tujini. Na koncertu se jim bodo pridružili tudi  ansambel Pogum, Biseri, ansambel Svetlin in vokalna skupina Gaj Les. Vstopnice po 12 evrov bodo na voljo tudi eo uro  pred koncertom.

  Razstava Miha Maleša

  Galerija Paviljon Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Tržiški muzej vas vabi v galerijo Paviljon na otvoritev slikarske razstave Miha Maleša z naslovom: S poti

  Kultura, Razstave

  Razstava Zakaj valentinovo, če imamo gregorjevo?

  Galerija Atrij Tržiški muzej | www.trziski-muzej.si | 04 53 15 500

  V zadnjih letih med ljudmi na Slovenskem raste pomen gregorjevega, ki je povezano s spuščanjem luči po vodi in govoricami o ptičji svatbi. Izdelovanje in spuščanje gregorčkov postaja vse bolj priljubljeno med otroki, ki jih s šego seznanjajo v vrtcih in šolah ne le na Gorenjskem in v okolici Ljubljane, temveč tudi širše.

  Na razstavi bomo predstavljeni gregorčki iz več deset slovenskih krajev, ob tem ob gregorjevo predstavljeno v luči sodobnih praznovanj, v okviru katerih se dediščina prepleta z vzgojnimi in turističnimi prizadevanji. 

  Razstava bo na ogled do 8. aprila 2019,  od ponedeljka do petka med 9. in 17. uro. 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...