Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Za otroke

  Ura pravljic: Predstava POŠ Kovor v nemščini

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  V četrtek, 14. 3. 2019, ob 17.00, otroci vabljeni v knjižnico na predstavo v nemščini, v izvedbi učencev Podružnične osnovne šole Kovor.

  Učenci PŠ Kovor so pri pouku neobveznega izbirnega predmeta nemščina po dveh knjižnih predlogah pripravili igrico z naslovom 1, 2, 3, EULE. Z interaktivnim uvodom v zgodbo o sovi z buško bod otroke spodbudili k štetju v nemščini. Skozi igro in nemško besedo bodo prikazali, kdo vse mali sovici priskoči na pomoč in obiskovalce ure pravljic spomnili, da materinska ljubezen premaga vse težave. Po končani predstavi bo sledila še ustvarjalna delavnica.

  Razstava Miha Maleša

  Galerija Paviljon Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Tržiški muzej vas vabi v galerijo Paviljon na otvoritev slikarske razstave Miha Maleša z naslovom: S poti

  Kultura, Razstave

  Razstava Zakaj valentinovo, če imamo gregorjevo?

  Galerija Atrij Tržiški muzej | www.trziski-muzej.si | 04 53 15 500

  V zadnjih letih med ljudmi na Slovenskem raste pomen gregorjevega, ki je povezano s spuščanjem luči po vodi in govoricami o ptičji svatbi. Izdelovanje in spuščanje gregorčkov postaja vse bolj priljubljeno med otroki, ki jih s šego seznanjajo v vrtcih in šolah ne le na Gorenjskem in v okolici Ljubljane, temveč tudi širše.

  Na razstavi bomo predstavljeni gregorčki iz več deset slovenskih krajev, ob tem ob gregorjevo predstavljeno v luči sodobnih praznovanj, v okviru katerih se dediščina prepleta z vzgojnimi in turističnimi prizadevanji. 

  Razstava bo na ogled do 8. aprila 2019,  od ponedeljka do petka med 9. in 17. uro. 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...