Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Izleti, pohodi, Izobraževanje, predavanje, Zdravje, šport in rekreacija

  Vikend pohodništva na Zelenici

  Planinski dom na Zelenici I Doslovče 39 I 4274 Žirovnica Občina Tržič in Planinsko društvo Tržič | +386 4 59 71 518 | mateja.dolzan@trzic.si

  V planinskem domu na Zelenici se bosta 22. in 23. junija 2019 odvijali dve družbeno odgovorni akciji: Gluhi strežejo v planinskih kočah in Stopiva skupaj, osvojimo vrh. Uradna otvoritev bo v soboto, 11. maja 2019 ob 10:30. Lepo vabljeni!

   Mladim osebam z okvaro sluha do 35 let (gluhi, naglušni, osebe s polževim vsadkom, gluhoslepi, osebe z okvaro sluha) iz cele Slovenije omogočamo aktivno vključevanje v socialno družbo preko organiziranih aktivnostih na področju neformalnega izobraževanje, kulture, športa kakor planinstva. S podporo lastnih medijev prikazujemo primere dobre prakse dostopnosti. 

  Za večjo varnost gornikov bo organiziran tečaj gorništva za zahtevne ture in ferate, ljubitelji narave pa se lahko udeležite usposabljanja na temo Rastlinstva na območju Karavank. Organiziran bo tudi voden planinski pohod iz doline Poden v Avstriji preko sedla Belščica do Doma na Zelenici, ki vključuje tudi jutranji prevoz z Ljubelja do Podna.

  Za tečaj gorništva, botanično usposabljanje in vodeni pohod je potrebna predhodna prijava:
  - tečaj govorništva: guc.zelenica@gmail.com ,
  - botanika in vodeni pohod: katja.macek@pzs.si .

  Število mest je omejeno.

  Zabava

  Gasilska veselica in prevzem motorne črpalke PGD Lom pod Storžičem

  Lom pod Storžičem I Lom pod Storžičem 56 I 4290 Tržič Prostovoljno gasilsko društvo Lom pod Storžičem | 041 677 380 | info@lompodstorzicem.si

  Prostovoljno gasilsko društvo Lom pod Storžičem vabi v soboto, 23. junija ob 18.00 uri na gasilsko veselico z bogatim srečelovom, ki bo potekala ob gasilskem domu in v domu družbenih organizacij v Lom pod Storžičem. Za zabavo bo poskrbela Skupina Joker, za hrano in pijačo pa gasilke ter gasilci PGD Lom pod Storžičem.
  Vljudno vabljeni.

  koncert

  Elektrodelic

  Amfiteater Gorenjska plaža | C. Ste. Marie aux Mines 11 | 4290 Tržič | Glasbeno društvo Fankadelik | gdfankadelik@gmail.com | 051 377 010 |

  Na dogodku, ki bo v soboto, 22. 6.,  od 18. ure dalje, bodo glasbo vrtlela znana slovenska imena kot so Mike Vale, Alex Ranerro in Wide Dimension.

  Vstopnice so po predprodaji ceni 5,00 € na voljo v TPIC Tržič, na dan dogodka pa bo cena vstopnice 8,00 €.

  Kultura

  Gorski literarni nokturno: Rime z gora

  Dom pod Storžičem | Grahovše 31 | 4290 Tržič Društvo slovenskih pisateljev I 031 24 27 96 I Igor.Likar@rtvslo.si I

  V soboto, 22. junija, ob 19. uri vabljeni vas na tradicionalni literarni večer DSP v objemu gora pred Planinskim domom pod Storžičem.

  Z najnovejšimi besedili in verzi iz svoje pisateljske delavnice, z mislimi o gorah in literaturi se bodo predstavili: Željko Kozinc, Feri Lainšček, Igor Likar, Vinko Möderndorfer, Boris A. Novak, Tone Peršak, Igor Škamperle, Iztok Tomazin, Matej Venier in Vlado Žabot.

  Program s prenosom na Radiu Slovenija – programu ARS bodo povezovali Igor Velše in Alenka Resman Langus ter dramski igralec Brane Grubar.  V programu bosta z uglasbeno poezijo in skladbami z albuma Od ljubezni sodelovala tudi vokalistka Klarisa Jovanovič in kitarist in aranžer Luka Ropret. Z njima boste ostali tudi še po prenosu.

  S parkirišča pred Dvorano tržiških olimpijcev bo popoldne za udeležence, goste, obiskovalce in tiste, ki sami ne morejo do prizorišča pred Domom pod Storžičem (starejši, invalidi, ranljive osebe), na razpolago poseben LITERARNI MINIBUS SLOVENSKE PISATELJSKE POTI za prevoz do dogodka (vsako uro).

  koncert, Zabava

  S pesmijo po Sloveniji

  Sebenje KS Sebenje I 04 597 15 50

  Ob slovenskem državnem prazniku - dnevu državnosti vas KS Sebenje in Zveza kulturnih organizacij Tržič vabita na kuulturni večer S pesmijo po Sloveniji, v soboto 22. junija 2019, ob 20. uri v središču Sebenj.

  Ob stoletnici društva bodo glasbeni program oblikovali člani Mešanega pevskega zbora KUD Lom pod Storžičem, ki ga vodi g. Jože Tišler. 

  *Med prireditvijo bo na tem cestnem odseku popolna zapora prometa. Prireditev je brezplačna. Omogočili so jo: Občina Tržič, KS Sebenje, Zveza kulturnih organizacij Tržič, KUD Lom pod Storžičem.

   

  Dan prej, 21. junija vas vabijo na skupni pohod po poti treh zvonov. Začetek bo ob 18. uri pri zvonu v Sebenjah.

  Izleti, pohodi

  Tradicionalni pohod na Kal

  Krajevna skupnost Ravne | 041 859 503

  Krajevna skupnost Ravne v soboto, 22. junija 2019 v počastitev krajevnega praznika organizira tradicionalni pohod na Kal.

  Izleti, pohodi

  Pohod na Tolminski Migovec (1881 m)

  Planinsko društvo Tržič | stanko.koblar@gmail.com | 040 627 808 | www.planinsko-drustvo-trzic.si

  Izleti so različne težavnosti, večina tur je lahkih, nekaj pa je namenjenih bolj izkušenim planincem. Za vse izlete bomo organizirali prevoz. Vodniki imajo pravico do spremembe datuma oz. odpovedi izleta v slučaju višje sile (vreme, stanje poti). Nekateri zahtevnejši izleti so namenjeni manjšemu številu planincev, zato se pravočasno prijavite. Vodnik lahko zavrne prijavo, če oceni da prijavljeni ne bo sposoben opraviti razpisane ture.

  Za vse izlete morajo udeleženci sami poskrbeti za primerno osnovno planinsko opremo, za težje ture si boste opremo po vnaprejšnjem dogovoru lahko tudi izposodili (čelada, samovarovalni komplet, plezalni pas,...).

  Podrobnejše informacije glede posameznega izleta bodo objavljene najkasneje 7 dni pred izletom na internetni strani PD Tržič, http://www.planinsko-drustvo-trzic.si, dodatne informacije pa lahko pridobite pri vodniku, ki vodi posamezni izlet.

  Na izlet se lahko prijavijo tako člani PD Tržič kot tudi nečlani.

  Prijave na planinske izlete: na telefon 040 627 808 (Stanko Koblar) ali na elektronski naslov stanko.koblar@gmail.com

  Vabimo Vas, da se nam pridružite!

  Izleti, pohodi, Izobraževanje, predavanje

  Tečaj letnega gorništva za zahtevnejše ture in ferate

  GUC Zelenica Planinsko društvo Tržič | stanko.koblar@gmail.com | 040 627 808 | www.planinsko-drustvo-trzic.si

  Dvodnevni tečaj je namenjen vsem članom PZS z nekaj izkušnjami na zahtevnih poteh, ki bi radi pridobili dodatna znanja za varno hojo po brezpotjih in zavarovanih plezalnih poteh (feratah).

  Prijave in informacije sprejemajo na e-poštni naslov: guc.zelenica@gmail.com ali na telefonski številki 040 627 808 (Stanko Koblar).

  Kdor se tečaja zaradi prestavitve datuma ne more udeležiti, naj pošlje številko tekočega računa in mu bodo vrnili denar.

  Izobraževanje, predavanje

  Beremo po izboru knjižničarjev: Maček v žaklju

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4 I 4290 Tržič Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Poletje bodo v Knjižnici dr. Toneta Pretnarja Tržič popestrili z »Mačkom v žaklju«.

  Tako so obiskovalcem že pripravili čudovita knjižna presenečenja. Vsak obiskovalec knjižnice lahko vzame v izposojo paket presenečenja – Mačka v žaklju in se pusti presenetiti.

  Poskrbeli so za vse starostne skupine, od malčkov do odraslih, tako moških in žensk, kot punc in fantov. Poletje je čas za počitek in branje. Pridite se razvajat in se pustite presenetiti.

  Maček v žaklju že mijavka in čaka na vas.

  Kultura, Razstave

  Razstava: Neuhaus: Od prvih omemb do sodobnosti

  Galerija Atrij Občine Tržič I Trg svobode 18 I 4290 Tržič Tržiški muzej | www.trziski-muzej.si | 04 53 15 500

  Dvorcu Neuhaus, življenju na njem in različnim namembnostim tega objetka skozi čas je Pija Japelj posvetila svojo diplomsko nalogo. Na razstavi bo predstavljeno zbrano fotografsko in terensko gradivo, ki pričuje o statusu dvorca v očeh občanov nekoč in danes. Posebna pozornost bo namenjena interaktivnemu spoznavanju tematike in razmisleku o možnih usodah Neuhausa v prihodnosti.

  Razstava bo v Atriju odprta do 1. 7. 2019. 

  Od 4. 7. - 4. 8. bo gostovala še v Domu Petra Uzarja.

  Izobraževanje, predavanje

  30 dni 30 minut branja: Poletavci

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4 I 4290 Tržič Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Od 10. junija do 10. septembra vabijo mlade bralce med sedmin in dvanajstim letom, da postanejo POLETAVCI - poletni bralci. 

  V treh mesecih vsak Poletavec 30 dni bere vsaj 30 minut dnevno. Septembra bo sledila zaključna prireditev, na kateri bo vsak Poletavec dobil majico in priznanje, izžrebali bodo tudi glavno nagrado, ki zaenkrat ostaja še skrivnost.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...