Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Izobraževanje, predavanje

  Beremo po izboru knjižničarjev: Maček v žaklju

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4 I 4290 Tržič Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Poletje bodo v Knjižnici dr. Toneta Pretnarja Tržič popestrili z »Mačkom v žaklju«.

  Tako so obiskovalcem že pripravili čudovita knjižna presenečenja. Vsak obiskovalec knjižnice lahko vzame v izposojo paket presenečenja – Mačka v žaklju in se pusti presenetiti.

  Poskrbeli so za vse starostne skupine, od malčkov do odraslih, tako moških in žensk, kot punc in fantov. Poletje je čas za počitek in branje. Pridite se razvajat in se pustite presenetiti.

  Maček v žaklju že mijavka in čaka na vas.

  Kultura, Razstave

  Razstava: Neuhaus: Od prvih omemb do sodobnosti

  Galerija Atrij Občine Tržič I Trg svobode 18 I 4290 Tržič Tržiški muzej | www.trziski-muzej.si | 04 53 15 500

  Dvorcu Neuhaus, življenju na njem in različnim namembnostim tega objetka skozi čas je Pija Japelj posvetila svojo diplomsko nalogo. Na razstavi bo predstavljeno zbrano fotografsko in terensko gradivo, ki pričuje o statusu dvorca v očeh občanov nekoč in danes. Posebna pozornost bo namenjena interaktivnemu spoznavanju tematike in razmisleku o možnih usodah Neuhausa v prihodnosti.

  Razstava bo v Atriju odprta do 1. 7. 2019. 

  Od 4. 7. - 4. 8. bo gostovala še v Domu Petra Uzarja.

  Izobraževanje, predavanje

  30 dni 30 minut branja: Poletavci

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4 I 4290 Tržič Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Od 10. junija do 10. septembra vabijo mlade bralce med sedmin in dvanajstim letom, da postanejo POLETAVCI - poletni bralci. 

  V treh mesecih vsak Poletavec 30 dni bere vsaj 30 minut dnevno. Septembra bo sledila zaključna prireditev, na kateri bo vsak Poletavec dobil majico in priznanje, izžrebali bodo tudi glavno nagrado, ki zaenkrat ostaja še skrivnost.

  Izleti, pohodi, Izobraževanje, predavanje, Zdravje, šport in rekreacija

  Vikend pohodništva na Zelenici

  Planinski dom na Zelenici I Doslovče 39 I 4274 Žirovnica Občina Tržič in Planinsko društvo Tržič | +386 4 59 71 518 | mateja.dolzan@trzic.si

  V planinskem domu na Zelenici se bosta 22. in 23. junija 2019 odvijali dve družbeno odgovorni akciji: Gluhi strežejo v planinskih kočah in Stopiva skupaj, osvojimo vrh. Uradna otvoritev bo v soboto, 11. maja 2019 ob 10:30. Lepo vabljeni!

   Mladim osebam z okvaro sluha do 35 let (gluhi, naglušni, osebe s polževim vsadkom, gluhoslepi, osebe z okvaro sluha) iz cele Slovenije omogočamo aktivno vključevanje v socialno družbo preko organiziranih aktivnostih na področju neformalnega izobraževanje, kulture, športa kakor planinstva. S podporo lastnih medijev prikazujemo primere dobre prakse dostopnosti. 

  Za večjo varnost gornikov bo organiziran tečaj gorništva za zahtevne ture in ferate, ljubitelji narave pa se lahko udeležite usposabljanja na temo Rastlinstva na območju Karavank. Organiziran bo tudi voden planinski pohod iz doline Poden v Avstriji preko sedla Belščica do Doma na Zelenici, ki vključuje tudi jutranji prevoz z Ljubelja do Podna.

  Za tečaj gorništva, botanično usposabljanje in vodeni pohod je potrebna predhodna prijava:
  - tečaj govorništva: guc.zelenica@gmail.com ,
  - botanika in vodeni pohod: katja.macek@pzs.si .

  Število mest je omejeno.

  Izleti, pohodi, Izobraževanje, predavanje

  Tečaj letnega gorništva za zahtevnejše ture in ferate

  GUC Zelenica Planinsko društvo Tržič | stanko.koblar@gmail.com | 040 627 808 | www.planinsko-drustvo-trzic.si

  Dvodnevni tečaj je namenjen vsem članom PZS z nekaj izkušnjami na zahtevnih poteh, ki bi radi pridobili dodatna znanja za varno hojo po brezpotjih in zavarovanih plezalnih poteh (feratah).

  Prijave in informacije sprejemajo na e-poštni naslov: guc.zelenica@gmail.com ali na telefonski številki 040 627 808 (Stanko Koblar).

  Kdor se tečaja zaradi prestavitve datuma ne more udeležiti, naj pošlje številko tekočega računa in mu bodo vrnili denar.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...