Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Izleti, pohodi

  Planinski pohod na Rjavino (2532 m) ali Požar (1543 m)

  iz Tržiča Planinsko društvo Križe | 04 595 56 44 | www.pd-krize.si/ I

  Planinsko društvo Križe vabi na pohod Rjavina (2532 m) ali Požar (1543 m).

  Odhod je ob 5.00 uri iz zbornega mesta v Križah, ob 5.20 pa še pri Meratorju na Kokrici pri Kranju.

  Možni sta dve poti:

  • lažja varianta: tura se bo začela v dolini Kot pri Kosmačevem Prevalu, od koder se hodi do zatrepa doline Kot. Nato se tura nadaljuje na greben med dolinama Kot in Vrata ter po grebenu do bivaka pod Črno goro. Zatem sledi spust do izhodišča.
  • težja varianta: tura se bo začela na koncu doline Kot, od koder se boste podali na vrh Rjavine po plezalni poti. Sestopali boste po grebenski poti do Koče Valentina Staniča ter se po isti poti vrnili do izhodišča.

  Lažja varianta je označena kot nezahtevno brezpotje. Potrebna je dobra telesna pripravljenost. Težja varianta pa je označena kot zelo zahtevna zavarovana pot. Potrebna je dobra telesna pripravljenost. Pot ni primerna za ljudi z vrtoglavico, prav tako je potrebno znanje hoje po zavarovalnih poteh.

  Lažja varianta vam bo vzela cca. 6-7 ur hoje, težja pa 8-9 ur.

  Obvezna oprema za lažjo varianto je planinska oprema primerna razmeram, palice, sončna krema, pokrivalo ter dovolj tekočine. Za težjo varianto pa potrebujete planinsko opremo primerno razmeram, palice, sončno kremo, pokrivalo, čelado, pas in samovarovalni komplet.

  Prostovoljni prispevki za prevoz: 10 EUR člani, 15 EUR nečlani.

  Prijave sprejemajo do četrtka, 22. 8. 2019 na telefonski številki 040 246 650 (Fani Vreg). Morebitne odjave prav tako sporočite do četrtka, v nasprotnem primeru, prispevate enako kot udeleženci ture. Pri prijavi na turo obvezno sporočite, katero varianto bi radi izbrali. Število mest za težjo varianto je omejeno. 

  Organizatorji si pridružujejo pravico do spremembe oziroma odpovedi ture. Udeležba na turi je na lastno odgovornost.

  koncert

  Festival Paradiž

  mestno jedro Tržiča Tržiški muzej I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Ponovno je tu Festival Paradiž! Tokrat se bomo družili ob vrhunski glasbi, pijači in hrani. Ob 18.30 bo na sporedu Kuhna na prostem in pestro ulično dogajanje in godalkanje s Slovenian Fiddle Gang.
  Ob 20.30 uri pa nas čaka veliki koncert Big Band RTV Slovenija z Nuško Drašček in Romano Krajnčan, posebni gost pa je tokrat Lado Bizovičar.

  Kultura

  14. območni vikend (gledališkega) smeha: KOKOŠ

  Kulturni dom Križe Kulturno društvo Kruh Križe I kdkruh.weebly.com/kulturni-dom.html I 04 5956430

  Kokoš. Prva asociacija, ko zaslišiš besedo kokoš, je žival. Pa je kokoš lahko tudi človek? In če ja, kakšen? Komu rečemo kokoš in v kakšnem kontekstu? Kontekst je pravzaprav vse. Če besedo izvzamemo iz konteksta, je zgolj beseda v najbolj grobem pomenu besede. Če ji dodamo kontekst, ton, barvo in način izgovorjave, dobimo ne samo besedo, temveč tudi situacijo.

  Naša »kokoš« je pravzaprav vaša soseda, prijateljica ali sodelavka. Nekdo, ki živi poleg vas in mu vsak dan z nasmehom voščite dobro jutro, ko se mimogrede srečata. Nekdo, ki na nek način vpliva na potek vašega rutinskega vsakdanjika, vendar ne preveč. Nekdo, ki mu namenite bežen pogled, vendar ga nikoli zares ne vidite. Nekdo, ki mu nikoli ne bi rekli »kokoš«. Do trenutka, ko izveste, da pravzaprav vpliv njegovih dejanj sega veliko globlje, kot ste si mislili. Da vpliv njegovih dejanj vpliva na vas. Do trenutka, ko izveste, da je pravzaprav ta oseba pravi krivec za vse vaše težave. Do trenutka, ko ugotovite, da lahko prav vse tegobe prevalite nanjo in se zato počutite bolje. Pa se res?

  V tem trenutku, ko ni videti drugega izhoda, ko je vse slabo, takrat človek naenkrat postane kokoš. In kaj storiti? Ne obesiti se, temveč sfaširati jo. Prasico. In potem živeti dalje. Kot da se ni nič zgodilo.

  Vstopnice bodo po 5 evrov na voljo pred predstavo.

  Izleti, pohodi

  Cjajnik 1965m

  Planinsko društvo Tržič | stanko.koblar@gmail.com | 040 627 808 | www.planinsko-drustvo-trzic.si

  Splošna navodila in priporočila za udeležence izletov:

  Izleti so različne težavnosti, večina tur je lahkih, nekaj pa je namenjenih bolj izkušenim planincem. Za vse izlete bomo organizirali prevoz. Vodniki imajo pravico do spremembe datuma oz. odpovedi izleta v slučaju višje sile (vreme, stanje poti). Nekateri zahtevnejši izleti so namenjeni manjšemu številu planincev, zato se pravočasno prijavite. Vodnik lahko zavrne prijavo, če oceni da prijavljeni ne bo sposoben opraviti razpisane ture.

  Za vse izlete morajo udeleženci sami poskrbeti za primerno osnovno planinsko opremo, za težje ture si boste opremo po vnaprejšnjem dogovoru lahko tudi izposodili (čelada, samovarovalni komplet, plezalni pas,...).

  Podrobnejše informacije glede posameznega izleta bodo objavljene najkasneje 7 dni pred izletom na internetni strani PD Tržič, http://www.planinsko-drustvo-trzic.si, dodatne informacije pa lahko pridobite pri vodniku, ki vodi posamezni izlet.

  Na izlet se lahko prijavijo tako člani PD Tržič kot tudi nečlani.

  Prijave na planinske izlete: na telefon 040 627 808 (Stanko Koblar), mail stanko.koblar@gmail.com

  Vabimo Vas, da se nam pridružite!

  Izleti, pohodi

  Krajevna skupnost Sebenje gre v gore

  iz Sebenj Krajevna skupnost Sebenje I www.ks-sebenje.si I
  Izobraževanje, predavanje

  Beremo po izboru knjižničarjev: Maček v žaklju

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4 I 4290 Tržič Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Poletje bodo v Knjižnici dr. Toneta Pretnarja Tržič popestrili z »Mačkom v žaklju«.

  Tako so obiskovalcem že pripravili čudovita knjižna presenečenja. Vsak obiskovalec knjižnice lahko vzame v izposojo paket presenečenja – Mačka v žaklju in se pusti presenetiti.

  Poskrbeli so za vse starostne skupine, od malčkov do odraslih, tako moških in žensk, kot punc in fantov. Poletje je čas za počitek in branje. Pridite se razvajat in se pustite presenetiti.

  Maček v žaklju že mijavka in čaka na vas.

  Izobraževanje, predavanje

  30 dni 30 minut branja: Poletavci

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4 I 4290 Tržič Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Od 10. junija do 10. septembra vabijo mlade bralce med sedmin in dvanajstim letom, da postanejo POLETAVCI - poletni bralci. 

  V treh mesecih vsak Poletavec 30 dni bere vsaj 30 minut dnevno. Septembra bo sledila zaključna prireditev, na kateri bo vsak Poletavec dobil majico in priznanje, izžrebali bodo tudi glavno nagrado, ki zaenkrat ostaja še skrivnost.

  Kultura, Razstave

  Razstava: KUD Načeta paleta: Sanje

  Galerija Atrij I Muzejska ulica 11, 4290 Tržič I Tržiški muzej | www.trziski-muzej.si | 04 53 15 500
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...