Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Razstave

  Razstava tržiških obrtikov

  Galerija Paviljon Območna Obrtno-Podjetniška zbornica Tržič I Trg svobode 1, 4290 Tržič I (04) 592 33 40 I

  Območna obrtno-podjetniška zbornica Tržič letos  vabi v galerijo Paviljon na ogled  tradicionalne razstave tržiških obrtnikov. Kvalitetni izdelki, ki jih izdelujejo, so  vsekakor vredni ogleda.

  Razstava tržiških obrtnikov bo odprta v soboto,od 9.00 do 13.00 v nedeljo, od 9.00 do 19.00 in v  ponedeljek, od 9.00 do 12.00.

  Sejmi, trgovina , Zabava, Zdravje, šport in rekreacija

  Vaški sejem in tek po Poti treh zvonov


  Razstave

  Odprtje razstave: Današnji Tržič v stari obleki

  Kurnikova hiša Foto klub Tržič I Predilniška cesta 10, 4290 Tržič I fotoklubtrzic@gmail.com I 031 735 926 I

  Foto klub Tržič je v maju izvedel delavnico ''Ulična fotografija'', s katero so se preselili v zgodovino in kot rezultat tega je postavljena razstava, ki jo bodo odprli  v soboto, 31.8. ob 18.uri v Kurnikovi hiši.

  koncert, Kultura, Zabava

  Koncert skupin Joške v'n in Big Foot Mama na Gorenjski plaži

  Amfiteater Gorenjske plaže Občina Tržič | informacije@trzic.si | 04 59 71 536 | www.visit-trzic.com |

  Zadnji avgustovski dan (31.) Vrnte' se k' nam, v amfiteater Gorenjske plaže, ko se ob 21. uri prične Nekaj sladkega :D Najpomembneje je, da Rola se pa čeprav smo Sam prjatli. Nič se bat na poletni plaži ne bo Ledu s severa, bo pa Užitek na replay in mogoče še kakšna Mala nimfomanka dobi Črn tulipan :D Joške v'n pa so seveda vedno dobrodošle :D Koncert bo izpeljan v vsakem vremenu, kot po navadi pa je VSTOP PROST!

  Zdravje, šport in rekreacija

  Državno tekmovanje za Pokal Cockta

  Sebenje Nordijski smučarski klub Tržič | matija.stegnar@sloski.si

  Nordijski smučarski klub Tržič FMG organizira državno tekmovanje za Pokal Cockta za dečke in deklice do 12 in 13 let. Tekmovalci se bodo pomerili na skakalnici HS 39 m.

  Izleti, pohodi

  Romanje treh Slovenij na Svete Višarje

  Župnija Križe | 04 595 72 26

  Višarje so ena najbolj obiskanih Marijinih romarski poti v Evropi. Na stičišče treh narodnostnih in jezikovnih skupnosti: Slovanske, Romanske in Germanske bomo romali v soboto, 31. avgusta. Prijavite se v župnijo Križe na tel.: 041-726-822 ali po e-pošti ivo.kozuh@rkc.si. Vabljeni.

   

  Izobraževanje, predavanje

  Beremo po izboru knjižničarjev: Maček v žaklju

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4 I 4290 Tržič Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Poletje bodo v Knjižnici dr. Toneta Pretnarja Tržič popestrili z »Mačkom v žaklju«.

  Tako so obiskovalcem že pripravili čudovita knjižna presenečenja. Vsak obiskovalec knjižnice lahko vzame v izposojo paket presenečenja – Mačka v žaklju in se pusti presenetiti.

  Poskrbeli so za vse starostne skupine, od malčkov do odraslih, tako moških in žensk, kot punc in fantov. Poletje je čas za počitek in branje. Pridite se razvajat in se pustite presenetiti.

  Maček v žaklju že mijavka in čaka na vas.

  Izobraževanje, predavanje

  30 dni 30 minut branja: Poletavci

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4 I 4290 Tržič Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Od 10. junija do 10. septembra vabijo mlade bralce med sedmin in dvanajstim letom, da postanejo POLETAVCI - poletni bralci. 

  V treh mesecih vsak Poletavec 30 dni bere vsaj 30 minut dnevno. Septembra bo sledila zaključna prireditev, na kateri bo vsak Poletavec dobil majico in priznanje, izžrebali bodo tudi glavno nagrado, ki zaenkrat ostaja še skrivnost.

  Kultura, Razstave

  Razstava Slovo od Peka … Peko živi

  Galerija Atrij Tržiški muzej | www.trziski-muzej.si | 04 53 15 500

  Peko je bil ustanovljen leta 1903. Po drugi svetovni vojni je nekaj let delovalo pod imenom Tovarna obutve Triglav Tržič, nato so mu vrnili renomirano ime Peko. V sedemdesetih in osemdesetih letih je proizvodnjo širil v druge kraje in uspešno prodajal na evropskem in ameriškem trgu.

  V najboljših letih so izdelali in prodali toliko čevljev, da bi, če bi jih postavili drugega pred drugega Tržič povezali z Moskvo, zaposloval je več kot 5.000 ljudi.

  Leta 2016 je šel Peko v stečaj. Razstava predstavlja njegovo zlato dobo in prežitke, ki nas nanjo spominjajo.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...