Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Zdravje, šport in rekreacija

  Pohod po poti spomina do Doma pod Storžičem

  iz Grahovš Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Tržič I Trg svobode 18, Tržič, 4290 Tržič I

  V nedeljo 4. avgusta Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Tržič organizirajo pohod po poti spomina, ki je istočasno tudi spomin po poti Kokrškega odreda in Občinskega štaba teritorialne obrambe. Zbor pohodnikov je ob 8.00 pri peskokopu v Grahovšah. Potekal bo po severnih pobočjih Kriške gore do Doma Pod Storžičem.

  Sveta maša v spomin Tomaža Kavarja

  Kriška gora Župnija Križe | 04 595 72 26

  Planinsko društvo Križe in župnija Križe vsako leto prvo nedeljo v avgustu, ob 11. uri, na Kriški gori pripravi sv. mašo za pokojnega Tomaža Kavarja, alpinista, ki je preminul v Himalaji, in za vse ponesrečene v gorah.

  Letni kino: ZVEZDA JE ROJENA

  Gorenjska plaža | Cesta Ste Marie aux Mines 11 | 4290 Tržič Miran Starman s.p. | Goričane 12a | 1215 Medvode | +386 41 667 115 | info@kinozzvezdami.si

  V nedeljo, 4.8.2019 se bo na Gorenjski plaži odvijala glasbena romantična drama z naslovom ZVEZDA JE ROJENA.

  Zgodba govori o izkušenem glasbeniku Jacksonu Mainea (Cooper), ki odkrije mlado umetnico Ally (Gaga) in se v njo zaljubi. Ally je tik pred tem, da obupa nad svojimi sanjami o pevski karieri, vendar jo Jackson prepriča v nasprotno. Ker pa se sam bori z lastnimi demoni, njun odnos ob njenem kariernem vzponu začne razpadati.

  Cena vstopnic za odrasle je 5€. Dijaki, študenti, otroci ter seniorji so deležni popusta. Rezervacija vstopnic je možna preko spletne pošte info@kinozzvezdami.si ali preko telefonskih številk 041 925 223 in 041 667 115.

  Vabljeni v Kino pod zvezdami!

  Dan spomina pod Storžičem

  pri spominskem obeležju pod Storžičem Občina Tržič in veteranske organizacije I informacije@trzic.si I 0405971 536 I

  V nedeljo, 4. avgusta 2019, ob 11. uri vabljeni na  Dan spomina na prve žrtve pod Storžičem.

  Navzoče bosta pozdravil predsednik Občinskega odbora Združenja borcev za vrednote NOB Tržič,  Jure Jerkič. Slavnostna govornica pa bo dr. Ljubica Jelušič. Po uradni slovesnosti sledi družabno srečanje pred Domom pod Storžičem.

   

   

  Izobraževanje, predavanje

  Beremo po izboru knjižničarjev: Maček v žaklju

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4 I 4290 Tržič Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Poletje bodo v Knjižnici dr. Toneta Pretnarja Tržič popestrili z »Mačkom v žaklju«.

  Tako so obiskovalcem že pripravili čudovita knjižna presenečenja. Vsak obiskovalec knjižnice lahko vzame v izposojo paket presenečenja – Mačka v žaklju in se pusti presenetiti.

  Poskrbeli so za vse starostne skupine, od malčkov do odraslih, tako moških in žensk, kot punc in fantov. Poletje je čas za počitek in branje. Pridite se razvajat in se pustite presenetiti.

  Maček v žaklju že mijavka in čaka na vas.

  Izobraževanje, predavanje

  30 dni 30 minut branja: Poletavci

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4 I 4290 Tržič Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Od 10. junija do 10. septembra vabijo mlade bralce med sedmin in dvanajstim letom, da postanejo POLETAVCI - poletni bralci. 

  V treh mesecih vsak Poletavec 30 dni bere vsaj 30 minut dnevno. Septembra bo sledila zaključna prireditev, na kateri bo vsak Poletavec dobil majico in priznanje, izžrebali bodo tudi glavno nagrado, ki zaenkrat ostaja še skrivnost.

  Kultura, Razstave

  Razstava: KUD Načeta paleta: Sanje

  Galerija Atrij I Muzejska ulica 11, 4290 Tržič I Tržiški muzej | www.trziski-muzej.si | 04 53 15 500
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...