Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Izleti, pohodi

  Pohod: Prestreljenik (2499 m)

  Križe Planinsko društvo Križe I Pod Slemenom 11, 4294 Križe I info@pd-krize.si I

  Planinsko društvo Križe vas vabi na pohod na Prestreljenik (2499 m). Odhod je ob 5.00 na zbornem mestu v Križah, ob 5.20 pa pri Mercatorju na Kokrici pri Kranju. Odpeljali se bomo v smeri Lesce-Jesenice-Sella Nevea.

  tura se bo začela na dnu smučišča Sella Nevea, od koder se bomo po poti 636 podali proti sedlu Prevala. Od sedla boste nadaljevali proti vrhu smučišča Kanin, kjer bodo tisti, ki ne bodo želeli na vrh počakali v koči na zgornji postaji žičnice Kanin. Ostali se boste podali na vrh Prestreljenika, potem pa po zavarovani poti odšli do Prestreljeniškega okna in po krožni poti do zgornje postaje žičnice Kanin. Skupaj boste nato odšli do Rifugio Gilberti, od koder sledi spust po smučišču do izhodišča Sella Nevei.

  Pot je označena kot zahtevna poletna tura. Potrebna je dobra psihofizična kondicija, ker je višinske razlike okoli 1300 m. Čas hoje je cca 8 ur.

  Oprema za lažjo varianto: planinska oprema primerna razmeram, palice, sončna krema, pokrivalo.

  Oprema za težjo varianto: planinska oprema primerna razmeram, palice, sončna krema, pokrivalo in čelada.

  Poskrbite za malico in pijačo iz nahrbtnika. S seboj vzemite večjo količino pijače. Koča na zgornji postaji smučišča Kanin in koča Rifugio Gilberti na italijanski strani sta odprti.

  Prostovoljni prispevek za prevoz je 20 EUR za člane in 25 EUR za nečlane.

  Vodje izleta: Anže Rozman, Marko Vidali, Mina Kralj.

  Prijave sprejemajo do četrtka, 11. 7. 2019 na telefonski številki 040 246 650 (Fani Vreg). Morebitne odjave sporočite prav tako do četrtka, v nasprotnem primeru prispevate enako kot udeleženci ture in dokler dolga ne poravnate, ni možna prijava na naslednjo turo. Organizatorji si pridružujejo pravico do spremembe oziroma odpovedi ture. Udeležba na turi je na lastno odgovornost.

  Zdravje, šport in rekreacija

  Turnir v prstometu za dvojice

  Balinišče na Ravnah | Ravne 9 | 4290 Tržič Balinarski klub Tržič AC Žepič | Dušan Kavčič | 040256606 |

  Balinarski klub Tržič AC Žepič organizira turnir v prstometu za dvojice, ki se bo odvijal v soboto, 13. 7. 2019, na balinišču na Ravnah.

  Potrebne so prijave na 040/256-606 (Dušan).

  Izleti, pohodi

  Planinski izlet: Tosc (2275 m)

  Planinsko društvo Tržič | stanko.koblar@gmail.com | 040 627 808 | www.planinsko-drustvo-trzic.si

  Izleti so različne težavnosti, večina tur je lahkih, nekaj pa je namenjenih bolj izkušenim planincem. Za vse izlete bomo organizirali prevoz. Vodniki imajo pravico do spremembe datuma oz. odpovedi izleta v slučaju višje sile (vreme, stanje poti). Nekateri zahtevnejši izleti so namenjeni manjšemu številu planincev, zato se pravočasno prijavite. Vodnik lahko zavrne prijavo, če oceni da prijavljeni ne bo sposoben opraviti razpisane ture.

  Za vse izlete morajo udeleženci sami poskrbeti za primerno osnovno planinsko opremo, za težje ture si boste opremo po vnaprejšnjem dogovoru lahko tudi izposodili (čelada, samovarovalni komplet, plezalni pas,...).

  Podrobnejše informacije glede posameznega izleta bodo objavljene najkasneje 7 dni pred izletom na internetni strani PD Tržič, http://www.planinsko-drustvo-trzic.si, dodatne informacije pa lahko pridobite pri vodniku, ki vodi posamezni izlet.

  Na izlet se lahko prijavijo tako člani PD Tržič kot tudi nečlani.

  Prijave na planinske izlete: na telefon 040 627 808 (Stanko Koblar), mail stanko.koblar@gmail.com

  Vabimo Vas, da se nam pridružite!

  Planinski pohod: Prestreljeniško okno (2391 m), Julijske Alpe

  PD Križe I ficko.stane@siol.net I 041 626 594 I www.pd-krize.si
  Izobraževanje, predavanje

  Beremo po izboru knjižničarjev: Maček v žaklju

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4 I 4290 Tržič Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Poletje bodo v Knjižnici dr. Toneta Pretnarja Tržič popestrili z »Mačkom v žaklju«.

  Tako so obiskovalcem že pripravili čudovita knjižna presenečenja. Vsak obiskovalec knjižnice lahko vzame v izposojo paket presenečenja – Mačka v žaklju in se pusti presenetiti.

  Poskrbeli so za vse starostne skupine, od malčkov do odraslih, tako moških in žensk, kot punc in fantov. Poletje je čas za počitek in branje. Pridite se razvajat in se pustite presenetiti.

  Maček v žaklju že mijavka in čaka na vas.

  Izobraževanje, predavanje

  30 dni 30 minut branja: Poletavci

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4 I 4290 Tržič Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Od 10. junija do 10. septembra vabijo mlade bralce med sedmin in dvanajstim letom, da postanejo POLETAVCI - poletni bralci. 

  V treh mesecih vsak Poletavec 30 dni bere vsaj 30 minut dnevno. Septembra bo sledila zaključna prireditev, na kateri bo vsak Poletavec dobil majico in priznanje, izžrebali bodo tudi glavno nagrado, ki zaenkrat ostaja še skrivnost.

  Kultura, Razstave

  Razstava: KUD Načeta paleta: Sanje

  Galerija Atrij I Muzejska ulica 11, 4290 Tržič I Tržiški muzej | www.trziski-muzej.si | 04 53 15 500
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...