Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Za otroke, Zabava, Zdravje, Zdravje, šport in rekreacija

  Praznovanje praznika KS Kovor: Nogomet

  Športno igrišče Kovor Krajevna skupnost Kovor | 04 59 25 360, 031 632 512 | ks.kovor@gmail.com

  Krajevna skupnost Kovor vas vabi na praznovanje njihovega praznika. V okviru praznovanja se bo zvrstilo kar nekaj dogodkov. Že tretjo soboto po vrsti, bo na vrsti nogomet. Zbor je ob 10. uri na Športnem igrišču Kovor. 

  Zabava

  Gasilska veselica z ansamblom Gašperji in Vilijem Resnikom

  Leše Prostovoljno gasilsko društvo Leše I Leše 3, 4290 Tržič I (04) 596 10 35 I

  Prostovoljno gasilsko društvo Leše vas v soboto ob 18. uri vabi na slavnostno parado in gasilsko veselico z ansamblom Gašperji in Vilijem Resnikom.

  Letni kino: SKRIVNO ŽIVLJENJE HIŠNIH LJUBLJENČKOV 2 (2D SINHRONIZIRANO)

  Gorenjska plaža | Cesta Ste Marie aux Mines 11 | 4290 Tržič Miran Starman s.p. | Goričane 12a | 1215 Medvode | +386 41 667 115 | info@kinozzvezdami.si

  V soboto, 10. 8. 2019 se bo na Gorenjski plaži odvijala družinska animirana komedija  z naslovom SKRIVNO ŽIVLJENJE HIŠNIH LJUBLJENČKOV 2 .

  ri vseh domačih ljubljenčkih, ki smo jih spoznali v prvem delu (takrat so zapustili varen in topel dom ter se preganjali po ulicah New Yorka), bo prišlo do velikih sprememb. Kuža Maks pri svoji lastnici Katie ne bo več na prvem mestu, saj se je poročila in dobila sina Liama. Ker pa je Maks do fanta preveč zaščitniški in se boji za njegovo varnost, to začne vplivati na njegove živce. Na družinskem izletu na kmetijo se Maks in prijatelj Duke srečata s kravami, ki so nestrpne do psov, s sovražnimi lisicami in grozljivim puranom, kar še poveča Maksovo zaskrbljenost. Na srečo dobi Maks nekaj koristnih nasvetov od veterana na kmetiji, psa Roosterja, ki bo Maksa prisilil, da se sooči s svojimi strahovi, da v sebi najde alfa samca in da Liamu malo več svobode. Medtem bo v mestu, ko je njen lastnik zdoma, skušala psička Gidget (ki je zaljubljena v Maksa) rešiti Maksovo najljubšo igračo iz stanovanja, polnega mačk, pri tem pa ji bo pomagala mačka Chloe. Ljubek in obenem nor zajček Kepca (Snowball) pa živi v zmoti, da je superheroj, saj ga njegova lastnica, deklica Molly, oblači v superherojske pižame. In ko se pojavi Shih Tzu psička Rožca (Daisy) in prosi Kepco za pomoč na nevarni misiji, bo moral zbrati ves pogum, da postane heroj, za katerega se je samo pretvarjal. Bodo Maks, Kepca in Gidget in drugi hišni ljubljenčki lahko v sebi našli pogum, da se spopadejo s svojimi največjimi strahovi?

  Cena vstopnic za odrasle je 5€. Dijaki, študenti, otroci ter seniorji so deležni popusta. Rezervacija vstopnic je možna preko spletne pošte info@kinozzvezdami.si ali preko telefonskih številk 041 925 223 in 041 667 115.

  Vabljeni v Kino pod zvezdami!

  Izleti, pohodi, Zdravje, Zdravje, šport in rekreacija

  Planinski izlet: Porta Vescovo (2478 m)

  iz Tržiča Planinsko društvo Tržič I Balos 4, 4290 Tržič I Telefon: (04) 596 33 62 I pd.trzic@gmail.com

  Vodniški odsek Planinskega društva Tržič vabi na planinski izlet Porta Vescovo (2478 m), v soboto 10. avgusta 2019.

  Odhod bo ob 3. uri zjutraj izpred OŠ Tržič. Pot bo potekala v smeri predora Karavanke - Špital - Lienz - Cortina d'Ampezzo - prelaz Passo di Fedaia. Od prelaza Passo di Fedaia (2057 m) se boste vzpeli do koče Rifugio Passo Fedaia - koča Rifugio Padon (2407 m), do sedla Porta Vescovo (2478 m).

  Sestop bo potekal po drugi poti nazaj proti izhodišču pri jezeru Fedaia. Višinska razlika po poti je 550 m.

  Pot je označena kot nezahtevna, hodili pa boste cca 5-6 ur. Poratek je predviden po isti cesti do Tržiča, okoli 23. ure.

  Prevoz je organiziran, cena je 42 EUR. Prijave so obvezne in možne do zasedbe mest (12).

  Oprema: osnovna planinska oprema za visokogorje in ustrezna kondicijska pripravljenost.

  Možnost je okrepčila v kočah ob poti. OBVEZEN JE OSEBNI DOKUMENT ZA PREHOD MEJE.

  pRIJAVE NA: stanko.koblar@gmail.com in 040 627 808.

  Izleti, pohodi, Zdravje, Zdravje, šport in rekreacija

  Planinski izlet: Punda Penia (MARMOLADA) (3343 m)


  Izleti, pohodi

  Punta Penia (Marmolada) 3343m (Dolomiti)

  Planinsko društvo Tržič | stanko.koblar@gmail.com | 040 627 808 | www.planinsko-drustvo-trzic.si

  Splošna navodila in priporočila za udeležence izletov:

  Izleti so različne težavnosti, večina tur je lahkih, nekaj pa je namenjenih bolj izkušenim planincem. Za vse izlete bomo organizirali prevoz. Vodniki imajo pravico do spremembe datuma oz. odpovedi izleta v slučaju višje sile (vreme, stanje poti). Nekateri zahtevnejši izleti so namenjeni manjšemu številu planincev, zato se pravočasno prijavite. Vodnik lahko zavrne prijavo, če oceni da prijavljeni ne bo sposoben opraviti razpisane ture.

  Za vse izlete morajo udeleženci sami poskrbeti za primerno osnovno planinsko opremo, za težje ture si boste opremo po vnaprejšnjem dogovoru lahko tudi izposodili (čelada, samovarovalni komplet, plezalni pas,...).

  Podrobnejše informacije glede posameznega izleta bodo objavljene najkasneje 7 dni pred izletom na internetni strani PD Tržič, http://www.planinsko-drustvo-trzic.si, dodatne informacije pa lahko pridobite pri vodniku, ki vodi posamezni izlet.

  Na izlet se lahko prijavijo tako člani PD Tržič kot tudi nečlani.

  Prijave na planinske izlete: na telefon 040 627 808 (Stanko Koblar), mail stanko.koblar@gmail.com

  Vabimo Vas, da se nam pridružite!

  Izobraževanje, predavanje

  Beremo po izboru knjižničarjev: Maček v žaklju

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4 I 4290 Tržič Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Poletje bodo v Knjižnici dr. Toneta Pretnarja Tržič popestrili z »Mačkom v žaklju«.

  Tako so obiskovalcem že pripravili čudovita knjižna presenečenja. Vsak obiskovalec knjižnice lahko vzame v izposojo paket presenečenja – Mačka v žaklju in se pusti presenetiti.

  Poskrbeli so za vse starostne skupine, od malčkov do odraslih, tako moških in žensk, kot punc in fantov. Poletje je čas za počitek in branje. Pridite se razvajat in se pustite presenetiti.

  Maček v žaklju že mijavka in čaka na vas.

  Izobraževanje, predavanje

  30 dni 30 minut branja: Poletavci

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4 I 4290 Tržič Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Od 10. junija do 10. septembra vabijo mlade bralce med sedmin in dvanajstim letom, da postanejo POLETAVCI - poletni bralci. 

  V treh mesecih vsak Poletavec 30 dni bere vsaj 30 minut dnevno. Septembra bo sledila zaključna prireditev, na kateri bo vsak Poletavec dobil majico in priznanje, izžrebali bodo tudi glavno nagrado, ki zaenkrat ostaja še skrivnost.

  Kultura, Razstave

  Razstava: KUD Načeta paleta: Sanje

  Galerija Atrij I Muzejska ulica 11, 4290 Tržič I Tržiški muzej | www.trziski-muzej.si | 04 53 15 500
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...