Pojdi na glavno vsebino

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Kultura, koncert, Zabava

  Koncert v cerkvi svete Katarine v Lomu pod Storžičem

  Cerkev svete Katarine v Lomu pod Storžičem
  Izobraževanje, predavanje

  Beremo po izboru knjižničarjev: Maček v žaklju

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4 I 4290 Tržič Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Poletje bomo v Knjižnici dr. Toneta Pretnarja Tržič popestrili z »Mačkom v žaklju«.

  Tako smo našim obiskovalcem že pripravili čudovita knjižna presenečenja. Vsak obiskovalec knjižnice lahko vzame v izposojo paket presenečenja – Mačka v žaklju in se pusti presenetiti.

  Poskrbeli smo za vse starostne skupine, od malčkov do odraslih, tako moških in žensk kot punc in fantov. Poletje je čas za počitek in branje. Pridite se razvajat in se pustite presenetiti.

  Maček v žaklju že mijavka in čaka na vas.

  Beremo po izboru knjižničarjev: Maček v žaklju

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja | Balos 4 | 4290 Tržič Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si
  Izobraževanje, predavanje

  30 dni 30 minut branja: Poletavci

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4 I 4290 Tržič Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  30 dni 30 minut branja: POLETAVCI

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4 I 4290 Tržič Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si
  Kultura, Razstave

  Razstava: KUD Načeta paleta: Sanje

  Galerija Atrij Tržiški muzej | www.trziski-muzej.si | 04 53 15 500
  Kultura

  14. območni vikend (gledališkega) smeha

  Križe JSKD Tržič | 04 592 46 30 | oi.trzic@jskd.si |

  petek, 23.8.2019 ob 19:30
  Kulturno društvo Bohinjska Bela, Gledališka skupina Belansko
  Neil Simon: GOVORICE (prevod: Tina Mahkota)

  Na zabavo ob obletnici poroke Charlieja Brocka in njegove žene Myre so povabljeni štirje ugledni pari. V hiši gostitelja se že od prihoda prvih gostov dogajajo čudne stvari. Gostiteljica je izginila neznano kam, gostitelj Charlie, ki je newyorški podžupan, se je ustrelil v uhelj in ves omotičen pod vplivom tablet leži v svoji spalnici. Gre za nesrečo ali poskus samomora? Da bi ohranili dobro ime in ugled in da ne bi dogodki prišli v javnost, si povabljeni pari izmišljujejo zgodbice. A nihče več ne ve, kaj se je v resnici zgodilo. Vse so samo sumničenja in govorice. Tudi ko pride policija si izmislijo zgodbico, ki ji policaj sicer ne verjame, mu je pa všeč….

  sobota, 24.8.2019 ob 19:30
  Kulturno umetniško društvo Valentin Kokalj Visoko
  Nikolaj Koljada: KOKOŠ

  Kokoš. Prva asociacija, ko zaslišiš besedo kokoš, je žival. Pa je kokoš lahko tudi človek? In če ja, kakšen? Komu rečemo kokoš in v kakšnem kontekstu? Kontekst je pravzaprav vse. Če besedo izvzamemo iz konteksta, je zgolj beseda v najbolj grobem pomenu besede. Če ji dodamo kontekst, ton, barvo in način izgovorjave, dobimo ne samo besedo, temveč tudi situacijo. Naša »kokoš« je pravzaprav vaša soseda, prijateljica ali sodelavka. Nekdo, ki živi poleg vas in mu vsak dan z nasmehom voščite dobro jutro, ko se mimogrede srečata. Nekdo, ki na nek način vpliva na potek vašega rutinskega vsakdanjika, vendar ne preveč. Nekdo, ki mu namenite bežen pogled, vendar ga nikoli zares ne vidite. Nekdo, ki mu nikoli ne bi rekli »kokoš«. Do trenutka, ko izveste, da pravzaprav vpliv njegovih dejanj sega veliko globlje, kot ste si mislili. Da vpliv njegovih dejanj vpliva na vas. Do trenutka, ko izveste, da je pravzaprav ta oseba pravi krivec za vse vaše težave. Do trenutka, ko ugotovite, da lahko prav vse tegobe prevalite nanjo in se zato počutite bolje. Pa se res?
  V tem trenutku, ko ni videti drugega izhoda, ko je vse slabo, takrat človek naenkrat postane kokoš. In kaj storiti? Ne obesiti se, temveč sfaširati jo. Prasico. In potem živeti dalje. Kot da se ni nič zgodilo. V tem trenutku, ko ni videti drugega izhoda, ko je vse slabo, takrat človek naenkrat postane kokoš. In kaj storiti? Ne obesiti se, temveč sfaširati jo. Prasico. In potem živeti dalje. Kot da se ni nič zgodilo.

  nedelja, 25.8.2019 ob 19:30
  Kulturno društvo Kruh Križe
  MARTIN KRPAN
  Fran Levstik: MARTIN KRPAN (za oder priredil J. Vombergar in David Ahačič)

  Levstikov Martin Krpan iz leta 1853 je eden najpomembnejših literarnih junakov, ki so oblikovali dušo slovenskega naroda. Vsak si Krpana lahko predstavlja po svoje, a sedaj ga boste videli »po naše«. Morda se nam bo uspelo približati vašim predstavam, v vsakem primeru pa obljubljamo za oči bogato predstavitev s številnimi brezčasnimi življenjskimi modrostmi, igricami človeške zavisti in preračunljivosti ter hudomušnimi zapleti.
  V Notranjem stoji vas, Verh po imenu. V tej vasici je živel v starih časih Kerpan, močan in silen človek. Bil je neki tolik, da ga ni kmalo tacega. Dela mu ni bilo mar; ampak nosil je od morja na svoji kobilici angleško sol, kar je bilo pa uže tistikrat ostro prepovedano. Pazili so ga mejači, da bi ga kje nehotoma zalezli; poštenega boja ž njim so se bali ravno tako, kakor pozneje Štempiharja …
  Godi se v starih časih na cesarskem Dunaju in na Vrhu pri Sveti Trojici, »tam doli na Kranjskem«.

  Vse predstave bodo izvedli v Križah pred kulturnim domom.  V primeru slabega vremena bo prireditev v dvorani.

  Izleti, pohodi

  Krajevna skupnost Sebenje gre v gore

  iz Sebenj Krajevna skupnost Sebenje I www.ks-sebenje.si I
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se