Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Izleti, pohodi, ostalo

  Sveta maša na planini Preval

  Planina Preval | Begunje na Gorenjskem 293 | 4275 Begunje na Gorenjskem Župnija Lom pod Storžičem | 04 592 55 25

  V nedeljo, 25. avgusta 2019, vabljeni na sveto mašo na planini Preval. 

  koncert, Kultura

  Koncert v cerkvi sv. Katarine

  Cerkev sv. Katarine | Lom pod Storžičem 18 | 4290 Tržič Župnija Lom pod Storžičem | 04 592 55 25

  Na koncertu se bodo predstavili mladi glasebniki iz Celja: Liam Šibli (saksofon), Marja Jelčič (violina), Anže Plesnik Zupanc (klarinet) in Janez Zagoda (klavir). Na orglah se jim bo pridružil mladi organist Aleksander Volkov iz Sankt Peterburga. 

  Kultura

  14. območni vikend (gledališkega) smeha: MARTIN KRPAN

  Kulturni dom Križe Kulturno društvo Kruh Križe I Pod Slemenom 16, 4294 Križe I 041 861 427 I bohincs@siol.net I

  Gledališka skupina Kulturnega društva Kruh Križe bo v nedeljo, 25. avgusta v Kulturnem domu v Križah izvedla satirično komedijo v petih delih, Marin Krpan. V duhu Levstikove povesti je delo napisal Joža Vombergar. Komedijo so premierno izvedli v Slovenskem gledališču v Buenos Airesu leta 1966. Za kriško gledališče je delo priredil David Ahačič.

  Cesar z ministri je v hudih skrbeh zaradi Brdavsovega divjanja. Ta po predrznem Frfri zahteva poleg zlata, konj in volov še cesarično. Dvor obupuje. Jaka se spomni, kako sta s cesarjem nekoč pozimi Krpana srečala; če kdo, bo Brdavsa ugnal Krpan. Brž pošljejo ponj.

  Mejači, ki jim je moral kovač zastonj podkovati konje, obkolijo Krpana, a boj se kajpak konča s Krpanovo zmago. Vtem prispeta cesarska sla z vabilom na Dunaj. Krpan je takoj za to, da gre nad Brdavsa. Odpelje se, za njim jo naskrivaj mahneta Mirk in Jernač, ki bi se mu rada maščevala.

  Dvor nestrpno pričakuje junaka, ko pa ta pride, se takoj začne spotikati nad njim, češ da je neotesan; posebej jezna je cesarična, ki je obljubljena zmagovalcu za ženo, roti se, da bi rajši vzela Brdavsa kot Krpana. Brani ga le cesar, sklenil je bil, da ga naredi za svojega svetovalca. Užaljeni ministri se vedejo, kot da je Krpan poslan nadnje, ne nad Brdavsa, po tihem naklepajo zaroto zoper kmeta ...

  Vstopnice bodo po 5 evrov na voljo pred predstavo.

  Izobraževanje, predavanje

  Beremo po izboru knjižničarjev: Maček v žaklju

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4 I 4290 Tržič Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Poletje bodo v Knjižnici dr. Toneta Pretnarja Tržič popestrili z »Mačkom v žaklju«.

  Tako so obiskovalcem že pripravili čudovita knjižna presenečenja. Vsak obiskovalec knjižnice lahko vzame v izposojo paket presenečenja – Mačka v žaklju in se pusti presenetiti.

  Poskrbeli so za vse starostne skupine, od malčkov do odraslih, tako moških in žensk, kot punc in fantov. Poletje je čas za počitek in branje. Pridite se razvajat in se pustite presenetiti.

  Maček v žaklju že mijavka in čaka na vas.

  Izobraževanje, predavanje

  30 dni 30 minut branja: Poletavci

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4 I 4290 Tržič Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  Od 10. junija do 10. septembra vabijo mlade bralce med sedmin in dvanajstim letom, da postanejo POLETAVCI - poletni bralci. 

  V treh mesecih vsak Poletavec 30 dni bere vsaj 30 minut dnevno. Septembra bo sledila zaključna prireditev, na kateri bo vsak Poletavec dobil majico in priznanje, izžrebali bodo tudi glavno nagrado, ki zaenkrat ostaja še skrivnost.

  Kultura, Razstave

  Razstava: KUD Načeta paleta: Sanje

  Galerija Atrij I Muzejska ulica 11, 4290 Tržič I Tržiški muzej | www.trziski-muzej.si | 04 53 15 500
  Izleti, pohodi

  Krajevna skupnost Sebenje gre v gore

  iz Sebenj Krajevna skupnost Sebenje I www.ks-sebenje.si I
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...