Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Izleti, pohodi

  Mladinski planinski izlet: Koča bratov Grego (1389 m) nad Ovčjo vajo (Valbruna - Italija)

  iz Tržiča Planinsko društvo Tržič (Mladinski odsek) I Balos 4, 4290 Tržič I Telefon: (04) 596 33 62 I pd.trzic@gmail.com

  Planinsko društvo Tržič vas vabi na planinski izlet za mlade planince. Zbor bo v soboto, 21. septembra 2019 ob 7.50 iz Podljubelja, ob 8.00 izpred OŠ Tržič, ob 8.00 iz Bistrice pri Tržiču in ob 8.10 iz Kovorja.

  S parkirišla se boste podali do koče Rifugio Grego (1389 m) - 1 ura - potem pa se boste sprehodili še do prelaza Sella di Somdogna in Rudni vrh - 10 minut. Sestop bo potekal po isti poti. Povratek je predviden okrog 16. ure.

  Prevoz je organiziran, zanj pa boste odšteli 12 EUR.  Vsak četrti član družine ima prevoz brezplačen. Prijave in plačilo opravite do srede, 18. septembra 2019.

  Potrebujete običajno planinsko opremo, primerno letnemu času (kapa, rokavice, topla jakna ali bunda), večplastna občalila, rezervna majica, planinski čevlji, planinska knjižica. Koča bratov Grego bo odprta.

  POTREBUJETE TUDI OSEBNI DOKUMENT ZA PRESTOP MEJE!

  Prijavite se lahko razredničarkam, mentorjem na šolah ali vodji izleta na 040 627 808 (Stanko Koblar).

  Zabava

  Europafest

  prelaz Ljubelj Karl-Renner-Institut I Karl-Popper-Straße 8 A-1100 Wien I post@renner-institut.at I

  Renner Institut vas vabi, da se v soboto, 21, septembra udeležite družabnega dogodka Europafest, na prelazu Ljubelj.

  Za zabavo bosta poskrbeli glasbeni skupini iz Slovenije in Avstrije, prvih 500 udeležencev pa dobi kosilo in pijačo brezplačno.

  Zabava

  Country večer

  Na Skednju - pri župnijski cerkvi Kovor KD sv. Janeza Krstnika Kovor

  Prerija, ranč, krčma, kavboji in indijanci, ples in glasba… so osrednja tema Country večera, ki ga pripravlja plesna skupina Country ritem, ki deluje pri KD sv. Krstnika v Kovorju pri Tržiču, v soboto 21.9.2019, ob 19.uri. Na tamkajšnjem skednju bodo s poskočnimi westrn ritmi, z Rafkom Irgoličem, Tino in Žigom Juratovcem, Tinkaro Novak, Marjo Bohinjec in kavbojema iz skupine Smeh pričarali vzdušje divjega zahoda. Skupina, ki jo sestavljajo samo dekleta, deluije že nekaj let in ta večer bo po dveh letih njihov ponovni "come back" na domači oder.

  Vstopnine ni!

  koncert, Kultura, Zabava

  Nastop skupine Country ritem

  Na Skednju - pri župnijski cerkvi Kovor KUD sv. Janez Krstnik

  Plesna skupina Country ritem prireja country večer. Gosti večera bodo Rafko Irgolič, Tina in Žiga Juratovec, Tinkara Ana Novak in Humoristična skupina Smeh. Program bo povezovala Marija Bohinjec. 

  Vstop prost (zaželjeni prostovoljni prispevki).

  Kultura

  27. območna otroška likovna kolonija: Lom 2019

  JSKD Tržič | 04 592 46 30 | oi.trzic@jskd.si |
  Kultura, Razstave

  Razstava Slovo od Peka … Peko živi

  Galerija Atrij Tržiški muzej | www.trziski-muzej.si | 04 53 15 500

  Peko je bil ustanovljen leta 1903. Po drugi svetovni vojni je nekaj let delovalo pod imenom Tovarna obutve Triglav Tržič, nato so mu vrnili renomirano ime Peko. V sedemdesetih in osemdesetih letih je proizvodnjo širil v druge kraje in uspešno prodajal na evropskem in ameriškem trgu.

  V najboljših letih so izdelali in prodali toliko čevljev, da bi, če bi jih postavili drugega pred drugega Tržič povezali z Moskvo, zaposloval je več kot 5.000 ljudi.

  Leta 2016 je šel Peko v stečaj. Razstava predstavlja njegovo zlato dobo in prežitke, ki nas nanjo spominjajo.

  Zdravje, šport in rekreacija

  Vpisi v tečaje joge

  Tržič Tadeja Gašperlin | 031 230 808 | tadeja.gasperlin@gmail.com

  S septembrom se lahko zopet vpišete na tečaj joge. Vabljeni na različne vadbe joge v Kovor in Tržič - na začetni tečaj joge vabljeni vsi, ki se z jogo šele srečujete ali si želite obnoviti osnove, na tečaje hatha/vinjasa joge pa vabljeni vsi, ki jogo obiskujete vsaj leto dni.

  Urnik in cenik se nahajata na spletni povezavi https://tadejajoga.wordpress.com/urnik-joga-trzic-kranj/joga-trzic/, za več informacij in prijavo pa pišite na tadeja.gasperlin@gmail.com ali pokličite na telefonsko številko 031 230 808.

  Vsi, ki imate čas dopoldne, vabljeni na jogo za dobro jutro.

  ostalo

  Vpis: Plesni klub Tržič

  prostori Plesnega kluba Tržič Plesni klub Tržič | 040 635 710

  Plesni klub Tržič vpisuje nove člane. Začetek vpisov bo v ponedeljek, 2. septembra 2019. Vsi novi člani bodo septembra včlanjeni brezplačno.

  Vpis in informacije: osebno v paviljonu NOB ali na telefonski številki 040 635 710 in na e-poštni naslov  plesni.klub.trzic@gmail.com

  ostalo

  Vpis novih članov KD FS Karavanke

  dvorana KD FS Karavanke, Balos 4, 4290 Tržič Kulturno društvo Folklorna skupina Karavanke I 051 332 787 (Saša) | sasa.meglic@telemach.net

  Kulturno društvo Folklorna skupina Karavanke vabi nove člane in članice. Dobrodošli ste vsi plesalci, pevci in godci. Za vpis in dodatne informacije pokličite na telefon 051 332 787 (Saša) ali pišite na e-naslov sasa.meglic@telemach.net

  Razstave

  Razstava ob 10. obletnici delovanja Kulturnega društva tržiških likovnikov

  Dom Petra Uzarja I Ročevnica 58 I 4290 Tržič Kulturno društvo tržiških likovnikov | francka.globocnik@gmail.com
  Kultura, Razstave, Za otroke

  Razstava: Marjan Manček - Ilustracije in razstava starih igrač

  Galerija Paviljon Tržič | Predilniška cesta 10 | 4290 Tržič Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Na ogled bodo dela Marjana Mančka, ki se je med velikane slovenske ilustracije zapisal s knjigami Peter Klepec, Pedenjped, Peter Nos je vsemu kos, Mojca Pokrajculja, Kozlovska sodba v Višnji gori in več kot 200 drugimi. Je eden redkih, ki ustvarja avtorske slikanice, poleg teh tudi stripe. Likovno je zasnoval nekaj lutkovnih predstav in se ukvarjal s filmsko animacijo. 

  Ob razstavi ilustracij bo bogata razstava starih igrač našega edinega otroškega muzeja – Brloga Hermana Lisjaka iz Muzeja novejše zgodovine Celje.

  Galerija Paviljon NOB je odprta:
  Torek-petek 10.00–12.00, 16.00–18.00
  Sobota 10.00–12.00

  Razstava bo na ogled do 26. 10. 2019.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...