Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Izleti, pohodi, Zabava, Zdravje, Zdravje, šport in rekreacija

  Vikend tržiških poti

  pred Dvorano tržiških olimpijcev Trans Julius, Zavod za spodbujanje kolesarstva I Breznica 63, 4274 Žirovnica I 051 23 23 08 I ride@trans-julius.com I

  Zadnji vikend v septembru (28. in 29. september 2019) se bo v Tržiču odvijal Vikend tržiški poti / Tržič Trail Days. Rekreativno gorsko-kolesarsko druženje pripravljamo z Zavodom Trans Julius, organizatorjem najodmevnejšega rekreativnega enduro dogodka v regiji.

  Vikend druženja v hribih nad Tržičem bo poskrbel za nepozabno doživetje. V središču ne bo tekmovanje, temveč uživanje na kolesu v prijetni družbi v čudovitem gorskem okolju.

  koncert, Kultura, Sejmi, trgovina , Zabava

  D-oživi srednji vek v Žiganji vasi

  Žiganja vas, pri cerkvi Sv. Urha Občina Tržič I 04 5971 536 I informacije@trzic.si

  D-oživite srednji vek in se predajte pesmim in bajkam o pogumnem Gašperju Lambergarju. Zapojte pri srednjeveški maši, odenite se v zgodovinski kostum, preizkusite se v pustolovskih veščinah ter si oglejte mučilne naprave, kjer so se znašli nesrečniki. Prigriznite in odžejajte se ob spremljavi starodavnih melodij, kot so to počeli naši predniki. Seveda pa se bodo na srednjeveški tržnici našle tudi srednjeveške dobrote in izdelki. Kulisa dogodka je popolna v objemu več kot pol tisočletja stare votle lipe in romarske cerkve Sv. Urha, ki je bila omenjena že daljnega leta gospodovega 1327. Še enkrat viteško vabljeni, da D-oživite srednji vek v soboto, 28. septembra v Žiganji vasi.

  Kultura, Razstave

  Razstava Slovo od Peka … Peko živi

  Galerija Atrij Tržiški muzej | www.trziski-muzej.si | 04 53 15 500

  Peko je bil ustanovljen leta 1903. Po drugi svetovni vojni je nekaj let delovalo pod imenom Tovarna obutve Triglav Tržič, nato so mu vrnili renomirano ime Peko. V sedemdesetih in osemdesetih letih je proizvodnjo širil v druge kraje in uspešno prodajal na evropskem in ameriškem trgu.

  V najboljših letih so izdelali in prodali toliko čevljev, da bi, če bi jih postavili drugega pred drugega Tržič povezali z Moskvo, zaposloval je več kot 5.000 ljudi.

  Leta 2016 je šel Peko v stečaj. Razstava predstavlja njegovo zlato dobo in prežitke, ki nas nanjo spominjajo.

  Zdravje, šport in rekreacija

  Vpisi v tečaje joge

  Tržič Tadeja Gašperlin | 031 230 808 | tadeja.gasperlin@gmail.com

  S septembrom se lahko zopet vpišete na tečaj joge. Vabljeni na različne vadbe joge v Kovor in Tržič - na začetni tečaj joge vabljeni vsi, ki se z jogo šele srečujete ali si želite obnoviti osnove, na tečaje hatha/vinjasa joge pa vabljeni vsi, ki jogo obiskujete vsaj leto dni.

  Urnik in cenik se nahajata na spletni povezavi https://tadejajoga.wordpress.com/urnik-joga-trzic-kranj/joga-trzic/, za več informacij in prijavo pa pišite na tadeja.gasperlin@gmail.com ali pokličite na telefonsko številko 031 230 808.

  Vsi, ki imate čas dopoldne, vabljeni na jogo za dobro jutro.

  ostalo

  Vpis: Plesni klub Tržič

  prostori Plesnega kluba Tržič Plesni klub Tržič | 040 635 710

  Plesni klub Tržič vpisuje nove člane. Začetek vpisov bo v ponedeljek, 2. septembra 2019. Vsi novi člani bodo septembra včlanjeni brezplačno.

  Vpis in informacije: osebno v paviljonu NOB ali na telefonski številki 040 635 710 in na e-poštni naslov  plesni.klub.trzic@gmail.com

  ostalo

  Vpis novih članov KD FS Karavanke

  dvorana KD FS Karavanke, Balos 4, 4290 Tržič Kulturno društvo Folklorna skupina Karavanke I 051 332 787 (Saša) | sasa.meglic@telemach.net

  Kulturno društvo Folklorna skupina Karavanke vabi nove člane in članice. Dobrodošli ste vsi plesalci, pevci in godci. Za vpis in dodatne informacije pokličite na telefon 051 332 787 (Saša) ali pišite na e-naslov sasa.meglic@telemach.net

  Razstave

  Razstava ob 10. obletnici delovanja Kulturnega društva tržiških likovnikov

  Dom Petra Uzarja I Ročevnica 58 I 4290 Tržič Kulturno društvo tržiških likovnikov | francka.globocnik@gmail.com
  Kultura, Razstave, Za otroke

  Razstava: Marjan Manček - Ilustracije in razstava starih igrač

  Galerija Paviljon Tržič | Predilniška cesta 10 | 4290 Tržič Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Na ogled bodo dela Marjana Mančka, ki se je med velikane slovenske ilustracije zapisal s knjigami Peter Klepec, Pedenjped, Peter Nos je vsemu kos, Mojca Pokrajculja, Kozlovska sodba v Višnji gori in več kot 200 drugimi. Je eden redkih, ki ustvarja avtorske slikanice, poleg teh tudi stripe. Likovno je zasnoval nekaj lutkovnih predstav in se ukvarjal s filmsko animacijo.

  Ob razstavi ilustracij bo bogata razstava starih igrač našega edinega otroškega muzeja – Brloga Hermana Lisjaka iz Muzeja novejše zgodovine Celje.

  Galerija Paviljon NOB je odprta:
  Torek-petek 10.00–12.00, 16.00–18.00
  Sobota 10.00–12.00

  Razstava bo na ogled do 26. 10. 2019.

  Izleti, pohodi

  Tridnevni planinski pohod: Nacionalni park Severni Velebit

  Nacionalni park Severni Velebit Planinsko društvo Križe | 04 595 56 44 | www.pd-krize.si/

  Vodniki PD Križe organizirajo tridnevni planinski pohod po Nacionalnem parku Severni Velebit. Nacionalni park Severni Velebit je najmlajši nacionalni park na Hrvaškem. Območje je bilo zaradi svojih raznolikih kraških pojavov, ki jih tam srečamo ter pestrega živalskega in rastlinskega sveta leta 1999 razglašeno za nacionalni park. Poseben pečat pa je velebitski krajini skozi stoletja dal človek.

  PROGRAm+M

  1. dan: V petek, 27. 9. 2019, se ob 12.30 zberete v Svetem Juraju (to je manjše obalno mesto cca 10 km južno od Senja). Od tu vas organiziran prevoz odpelje do vstopne točke v Nacionalni park Severni Velebit Babić Siča. V Babić Siči boste pričeli s tridnevnim pohajkovanjem po nacionalnem parku. Najprej se boste odpravili do Planinskega doma na Zvižanu (cca 2 uri hoje). Po krajšem postanku in okrepčilu iz nahrbtnika se boste v popoldanskih urah odpravili še na krajši pohod okoli botaničnega vrta (Balinovac–Velika Kosa, 2 uri). Planinski dom na Zavižanu NI oskrbovan, zato je potrebno imeti hrano s seboj v nahrbtniku.

  2. dan: Zjutraj se boste odpravili iz Planinskega doma na Zavižanu proti Planinski koči na Alanu. Ves dan boste hodili po Premožićevi stezi. Steza je bila zgrajena v tridesetih letih prejšnjega stoletja in vas bo popeljala skozi najbolj zanimive in najlepše predele parka. Vmes boste osvojili nekaj vrhov(Grmovača, Crkvena, Alančič... ). Po približno 8–9 urah hoje boste prispeli do Planinskega doma na Alanu. Tisti z največ volje in energije se boste povzpeli še na bližnji razgledni hrib Buljima (cca 1,5 ure hoje). Planinski dom na Alanu je oskrbovan.

  3. dan: Zadnji dan, v nedeljo, se boste z Alana preko Turskih Kukova spustili v Zavratnico oziroma v Jablanac (cca 4–5 ur hoje). V Jablancu vas ob 14.uri čaka prevoz nazaj na izhodišče v Sveti Juraj.

  Stroški pohoda znašajo 65,00 € na osebo. V ceno je vključeno:

  • - vstopnina v Nacionalni park Severni Velebit,
  • - spanje Zavižan,
  • - spanje Alan,
  • - večerja in zajtrk Alan,
  • - prevoz Sv. Juraj–Babić Siča in Jablanac–Sv. Juraj.

  Število pohodnikov je omejeno na 30 oseb!

  Pohodniki morajo imeti s seboj veljaven osebni dokument in potrjeno planinsko izkaznico. Pohodniki si prevoz do Sv. Juraja organizirajo sami. Organizator si pridržuje pravico do spremembe oziroma odpovedi ture. Udeležba na turi je na lastno odgovornost.

  Informacije: 041 43 22 13 (Ludvik Veber), 041 390 279 (Ana Gradišar).

  Prijave zbira Fani Vreg na telefonski številki 040 246 650. Prijave najkasneje do 5. 9. 2019 oziroma do zapolnitve mest.

  Sestanek vseh udeležencev bo 12. 9. 2019 ob 19.00 v Zavetišču v Gozdu. Na sestanku bodo podane vse potrebne informacije, zato je za udeležence pohoda obvezen. Pohodniki bodo na sestanku poravnali tudi akontacijo (20,00 €).

  Vabljeni.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...