Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Za otroke, Zdravje, šport in rekreacija

  Jesenski kros v Križah

  Osnovna šola Križe, Cesta Kokrškega odreda 16, 4294 Križe Športna zveza Tržič | sportna.zveza.trzic@t-2.net | 051 354 064

  Športna zveza Tržič vabi na jesenski kros. Za otroke bo potekal od 15. ure dalje za Osnovno šolo Križe. Prijave za odrasle tekmovalce bodo potekale na dan dogodka od 16. do 16.30 ure, start teka pa bo okoli 16.45. Tekmovalci so razvrščeni v kategorije po letnici rojstva (tudi pri otrocih se upoštva letnica rojstva in ne razred, v katerega hodi). Na tekmovanju imajo pravico nastopa vsi, ki se bodo prijavili na tekmovanje do določenega prijavnega roka. Prijava mora vsebovati priimek in ime tekmovalca oz. tekmovalke, letnico rojstva in kategorijo za katero se prijavlja, ter naziv ŠO, DO, ŠŠD in KS  za katero nastopa. Tekmovalci nastopajo na lastno odgovornost. Štartnine ni. 

  Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj bo takoj po končanem tekmovanju na prireditvenem prostoru. Prvi trije tekmovalci v posamezni kategoriji prejmejo medalje. 

  ostalo

  Besedarije: Pomagam, ker lahko

  Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4 I 4290 Tržič Knjižnica dr. Toneta Pretnarja I Balos 4, 4290 Tržič I 04 5923 883 I siktrz@trz.sik.si

  V torek, 24. 9. 2019, ob 19. uri vabljeni v knjižnico na jesenske Besedarije.

  Z nabiranjem let naj bi napredovali v pogumu in ustvarjalnosti. V resnici se ti dve lastnosti pokažeta pri mnogih – vsako jesen in pomlad nekaj članov Društva upokojencev Tržič smelo podeli z ostalimi svoje zapisane spomine, pesmi, izkušnje ... Letošnje Besedarije bodo obarvane s prostovoljstvom, kakor (so) ga doživljali/jo tisti, ki delajo na različnih področjih in jim še na misel ne preide, da bi pričakovali plačilo.

  Najbolj je pomemben občutek, da je prostovoljec kot član skupnosti koristen člen, opravljanje prostovoljnega dela v ljudeh vzbuja občutek spoštovanja, spodbuja razumevanje ljudi in izboljšuje vsesplošno kvaliteto življenja. Pozitivni učinki na prostovoljca in skupnost včasih pač niso merljivi z denarjem. Zapisane izkušnje in občutki pa še dodatno bogatijo človeka in njegovo notranjost.

  Zdravje, šport in rekreacija

  Tečaj veščine taiji

  Učilnica TAIJIQUAN I Balos 1 (pod trgovino MELOM) Chen Taijiquan Slovenija I 041 773 855

  Začetni tečaj veščine taiji se prične v torek 24.septembra ob 19:00 v učilnici TAIJIQUAN, Balos 1 (pod trgovino MELOM). Vadba bo potekala vsak torek in četrtek od 19:00 do 20:30.

  Kultura, Razstave, Za otroke

  Razstava: Marjan Manček - Ilustracije in razstava starih igrač

  Galerija Paviljon Tržič | Predilniška cesta 10 | 4290 Tržič Tržiški muzej I Muzejska 11, 4290 Tržič I www.trziski-muzej.si I 04 53 15 500 I trziski.muzej@guest.arnes.si I

  Na ogled bodo dela Marjana Mančka, ki se je med velikane slovenske ilustracije zapisal s knjigami Peter Klepec, Pedenjped, Peter Nos je vsemu kos, Mojca Pokrajculja, Kozlovska sodba v Višnji gori in več kot 200 drugimi. Je eden redkih, ki ustvarja avtorske slikanice, poleg teh tudi stripe. Likovno je zasnoval nekaj lutkovnih predstav in se ukvarjal s filmsko animacijo.

  Ob razstavi ilustracij bo bogata razstava starih igrač našega edinega otroškega muzeja – Brloga Hermana Lisjaka iz Muzeja novejše zgodovine Celje.

  Galerija Paviljon NOB je odprta:
  Torek-petek 10.00–12.00, 16.00–18.00
  Sobota 10.00–12.00

  Razstava bo na ogled do 26. 10. 2019.

  Kultura, Razstave

  Razstava Slovo od Peka … Peko živi

  Galerija Atrij Tržiški muzej | www.trziski-muzej.si | 04 53 15 500

  Peko je bil ustanovljen leta 1903. Po drugi svetovni vojni je nekaj let delovalo pod imenom Tovarna obutve Triglav Tržič, nato so mu vrnili renomirano ime Peko. V sedemdesetih in osemdesetih letih je proizvodnjo širil v druge kraje in uspešno prodajal na evropskem in ameriškem trgu.

  V najboljših letih so izdelali in prodali toliko čevljev, da bi, če bi jih postavili drugega pred drugega Tržič povezali z Moskvo, zaposloval je več kot 5.000 ljudi.

  Leta 2016 je šel Peko v stečaj. Razstava predstavlja njegovo zlato dobo in prežitke, ki nas nanjo spominjajo.

  Zdravje, šport in rekreacija

  Vpisi v tečaje joge

  Tržič Tadeja Gašperlin | 031 230 808 | tadeja.gasperlin@gmail.com

  S septembrom se lahko zopet vpišete na tečaj joge. Vabljeni na različne vadbe joge v Kovor in Tržič - na začetni tečaj joge vabljeni vsi, ki se z jogo šele srečujete ali si želite obnoviti osnove, na tečaje hatha/vinjasa joge pa vabljeni vsi, ki jogo obiskujete vsaj leto dni.

  Urnik in cenik se nahajata na spletni povezavi https://tadejajoga.wordpress.com/urnik-joga-trzic-kranj/joga-trzic/, za več informacij in prijavo pa pišite na tadeja.gasperlin@gmail.com ali pokličite na telefonsko številko 031 230 808.

  Vsi, ki imate čas dopoldne, vabljeni na jogo za dobro jutro.

  ostalo

  Vpis: Plesni klub Tržič

  prostori Plesnega kluba Tržič Plesni klub Tržič | 040 635 710

  Plesni klub Tržič vpisuje nove člane. Začetek vpisov bo v ponedeljek, 2. septembra 2019. Vsi novi člani bodo septembra včlanjeni brezplačno.

  Vpis in informacije: osebno v paviljonu NOB ali na telefonski številki 040 635 710 in na e-poštni naslov  plesni.klub.trzic@gmail.com

  ostalo

  Vpis novih članov KD FS Karavanke

  dvorana KD FS Karavanke, Balos 4, 4290 Tržič Kulturno društvo Folklorna skupina Karavanke I 051 332 787 (Saša) | sasa.meglic@telemach.net

  Kulturno društvo Folklorna skupina Karavanke vabi nove člane in članice. Dobrodošli ste vsi plesalci, pevci in godci. Za vpis in dodatne informacije pokličite na telefon 051 332 787 (Saša) ali pišite na e-naslov sasa.meglic@telemach.net

  Razstave

  Razstava ob 10. obletnici delovanja Kulturnega društva tržiških likovnikov

  Dom Petra Uzarja I Ročevnica 58 I 4290 Tržič Kulturno društvo tržiških likovnikov | francka.globocnik@gmail.com
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...