Pojdi na glavno vsebino

Prenova Skakalnega centra v Sebenjah

Nordijski smučarski klub Tržič je že vrsto let vodilni smučarski skakalni klub v Slovenskem merilu, njegovi člani pa vedno znova dosegajo vrhunske rezultate. Vendar pa so desetletja nerešena lastninska razmerja pri skakalnem centru v Sebenjah in vedno bolj dotrajani objekti močno ovirali in mestoma celo onemogočali njegov razvoj.

Občina je po ureditvi lastninskih razmerij v letu 2007 s postavitvijo novih temeljev pomagala pri začetku obnove največje, 50m skakalnice, ki se je zaradi zemeljskega plaza premaknila in razmajala. Z lastnimi sredstvi so člani skakalnega kluba na njej uredili še smučino in tako zaključili obnovitvena dela. V letu 2008 je Občina obnovila tri manjše skakalnice velikosti 24m, 15m in 8 m. Skakalnice so dobile nove temelje, kovinsko konstrukcijo in smučišče s plastično maso, ki omogoča skoke poleti in pozimi. Uredilo se je doskočišče z montažno ogrado, zatravil iztek, prav tako se je uredilo odvodnjavanje in kanalizacija. Obnovljen športni park Sebenje je ograjen z ograjo, ki preprečuje dostop vandalom.

Z investicijo se je rešil problem dolgo let propadajočih skakalnih objektov. Smučarski skoki so bili vedno doma v Tržiču, zato moramo zagotoviti, da tako tudi ostane.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se