Pojdi na glavno vsebino
iskanje meni

Koledar dogodkov v občini Tržič


 • Izleti, pohodi, Zdravje, šport in rekreacija

  26. GORSKI TEK POD KRIŠKO GORO ZA TRŽIŠKI POKAL V REKREATIVNIH TEKIH ZA LETO 2019 IN MEMORIAL JANKA LIKARJA

  Bar Košuta v Križah Planinsko društvo Križe | 04 595 56 44 | www.pd-krize.si/

  vabljeni na 26. gorski tek pod Kriško goro za tržiški pokal v rekreativnih tekih za leto 2019 in memorial Janka Likarja, ki bo v ponedeljek, 22. 4. 2019, ob 10. uri, ki ga organizira Planinsko društvo Križe. 

   Tek bo potekal v starostnih kategorijah.  Start teka za kategoriji ženske in moški je v industrijski coni vasi Križe pred Barom Košuta ob 10.00 uri s ciljem pred Zavetiščem v Gozdu. Pot po startu tekače vodi naravnost po makadamski poti čez travnik za Osnovno šolo Križe in nato zavije desno naprej po  severnem robu nogometnega igrišča, kjer prečka makadamsko cesto Križe–Pristava. V nadaljevanju poteka naprej po »Snarjevi« kolovozni poti do lokalne ceste Križe–Pristava, kjer jo prečka pri hišni številki Hladnikova ulica 21. Nato vodi naravnost naprej, nato desno mimo mizarja Jožeta Sitarja (Pot na Močila 16) in levo na delno asfaltno lokalno cesto v Križah, na Planinsko pot (Planinska pot 18). Pot se nadaljuje po (markirana planinska pot) stari makadamski »gojžanski« cesti, na Polani pa zavije v levo na gozdno cesto, ki vodi proti kamnolomu nad Presko oziroma proti Plazem, in sicer do odcepa markirane planinske poti Preska–Gozd (okrepčevalnica z vodo). Pot zavije desno in vodi naprej po markirani planinski poti do «Pruga«. V »Prugu« prečka lokalno cesto Zgornje Vetrno–Gozd (zapora ceste). Nadaljuje se po stari makadamski »gojžanski« cesti do lokalne ceste Križe–Gozd ter zavije na desno, na gozdno stezo do Zavetišča v Gozdu. Obide zavetišče in se priključi na gozdno pot do tržiškega radijskega oddajnika. Nato se nadaljuje po grebenski gozdni poti do konca vasi Gozd, se priključi na lokalno cesto in nato po lokalni cesti poteka nazaj do planinskega Zavetišča v Gozdu, kjer je cilj teka (zapora ceste).

  Prijavite se lahko na dan tekmovanja na startu v Križah pri Baru Košuta od 8.00 do 9.30 ure. Zaželjen je prispevek organizatorju tekmovanja v višini 10€.

   

   

  Razstave

  Fotografska razstava Janka Kermelja

  Dom Petra Uzarja Tržiški muzej | trziski.muzej@guest.arnes.si | www.trziski-muzej.si | 04 531 55 00 |

  Vabljeni na ogled retrospektivne fotografske razstave Janka Kermelja, v Domu Petra Uzarja.

  Janko Kermelj (1926) je dolga leta vodil tržiški Fotoklub. Preden je postal fotograf, je bil uspešen smučar. Za nagrado za mednarodno zmago v smuku leta 1957 je prejel fotoaparat in prav s tem fotoaparatom se je zaljubil v fotografijo. Striktno se je ukvarjal z analogno tehniko, saj po njegovih besedah pri digitalni fotograf preveč zlahka laže. Zanimale so ga različne tematike, od reportažno obarvanega motokrosa do umetniško ekspresivnega portreta.

  Razstava bo odprta do 7. 5. 2019.

  Kultura, Razstave

  Slikarska razstava: Barbare Demšar

  Galerija Atrij Tržiški muzej | www.trziski-muzej.si | 04 53 15 500

  Barbara Demšar (1969) je umetnica, ki živi in ustvarja v Škofji Loki. Kot pravi sama, obožuje sonce, naravo in življenje. To sporočilo prek svojih umetnin prinaša v Tržič, kjer se nam bo predstavila z razstavo slikarskih del na filcu. Motivi njenih slik so prikazani dovolj realistično, da gledalcu predlagajo zgodbo a vseeno dovolj abstraktno, da se ob opazovanju lahko prepusti lastni domišljiji.

  Razstava bo odprta do 6. 5. 2019.

  Barbaro Demšar spremljajte na: www.barbarademsar.com

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...